با توجه به انتشار رتبههای داوطلبان آزمون سراسری سال 1403، افراد مجاز به انتخاب رشته، از فردا 14 شهریور ماه میتوانند با مراجعه به سایت سازمان ملی سنجش انتخاب رشته كنند.
نتیجه علمی داوطلبان آزمون سراسری سال 1403 به صورت كارنامه ملاك برای انتخاب رشته حاوی نمره كل نهایی، رتبه، سهمیه و وضعیت بومی بر روی درگاه اطلاعرسانی سازمان ملی سنجش قرار گرفته است، داوطلبان میتوانند با ورود به سامانه جامع آزمون سراسری به نشانی https://my.sanjesh.org، كارنامه خود را مشاهده كنند. مجازهای این آزمون از فردا میتوانند انتخاب رشته كنند.
داوطلبانی كه در چند نوبت آزمون سراسری سالهای 1402 و 1403 در بیش از یك گروه آزمایشی اصلی متفاوت (گروههای اصلی عبارتند از علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی و علوم انسانی) شركت كرده اند باید در زمان تعیین شده اعلامی، گروه آزمایشی اصلی مورد نظر خود را برای انتخاب رشته در حساب كاربری خود تعیین میكردند. در صورت تعیین نشدن گروه آزمایشی به دست داوطلب در زمان مقرر، گروه آزمایشی اصلی آخرین نوبت آزمون، ملاك عمل قرار گرفته است. یك داوطلب امكان انتخاب رشته از دو گروه آزمایشی اصلی را ندارد.
داوطلبانی كه در دانشگاه فرهنگیان قبول شدهاند و انصراف خود را به اداره كل آموزش و پرورش استان بومی خود در زمان مقرر ارائه ننمودهاند، كارنامه علمی طبق مقررات برای آنان صادر نمیشود.بدیهی است داوطلبانی كه در نوبت اول آزمون سراسری سال 1403 شركت كرده و در زمان ثبتنام آزمون اعلام كردهاند فقط متقاضی آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو – معلم در دانشگاه فرهنگیان بودند (چه در دانشگاه فرهنگیان پذیرفتهشده یا پذیرفته نشده باشند) و در نوبت دوم آزمون سراسری سال 1403 ثبتنام نكردهاند، داوطلب آزمون سراسری سال 1403 نیستند لذا برای آنان كارنامه ملاك انتخاب رشته تهیه نشده و اجازه انتخاب رشته در آزمون سراسری را ندارند.
دفترچه راهنمای انتخاب رشتههای تحصیلی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی حاوی تمامی شرایط و ضوابط اختصاصی رشتههای مختلف تحصیلی دورههای روزانه، نوبت دوم (شبانه)، مجازی، پردیس خودگردان و شهریه پرداز، دانشگاه پیامنور، مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و غیردولتی (اعم از با آزمون و پذیرش صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی «بدون آزمون»)، توضیحاتِ كامل درباره نحوه تكمیل فرم انتخاب رشته و همچنین راهنمای مراجعه به سامانه جامع آزمون سراسری است و داوطلبان باید دفترچههای انتخاب رشته مربوط را به دقت مطالعه كنند.
تاكید میشود ابتدا به مطالعه دقیق دفترچه راهنمای انتخاب رشتههای تحصیلی (دفترچه شماره 2) گروه آزمایشی مربوط و توضیحات مندرج در دفترچه پیوستها و نیز ویژه نامه انتخاب رشته اقدام و كدرشته محلهای مورد نظر خود را (برابر ضوابط مندرج در دفترچه راهنمای انتخاب رشته) استخراج و به ترتیب تقدم علاقه مرتب كنند.
پس از آن، كدرشتهمحلهای انتخابی خود را ابتدا در فرم پیشنویس مندرج در انتهای دفترچه راهنمای انتخاب رشته درج و پس از اطمینان از صحت كدرشته محلهای انتخابی، آنها را در فرم انتخاب رشته اینترنتی ثبت و تكمیل كنند. پس از تائید نهایی كدرشتهمحلهای انتخابی، رسید انتخاب رشته در اختیار متقاضی قرار داده خواهد شد.
داوطلبان توجه داشته باشند كه فقط یك بار اجازه انتخاب رشته به هر فرد داده میشود. ضمناً پس از انتخاب رشته و دریافت رسید، داوطلبان میتوانند فرم انتخاب رشته خود را به تعداد دفعات محدود تصحیح یا ویرایش كنند.در صورت علاقه به انتخاب رشتههای خاص یا بورسیه، حتماً شرایط و ضوابط این رشتهها را (كه به صورت جداگانه به عنوان پیوست دفترچههای راهنمای انتخاب رشته در درگاه اطلاعرسانی سازمان ملی سنجش درج شده است) مطالعه و صرفاً در صورت داشتن شرایط لازم، این رشتهها را انتخاب كنند.
فهرست اسامی معرفی شدگان چندبرابر ظرفیت برای رشتههای بورسیه و دارای شرایط خاص برای انجام مراحل مصاحبه یا گزینش در هفته آخر شهریورماه در درگاه اطلاع رسانی منتشر خواهد شد. داوطلبان برای اعلام علاقهمندی به منظور پذیرش در رشتههای با آزمون دانشگاه پیامنور و دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی (تربیت معلم) باید هزینۀ مربوط به علاقهمندی هر یك از این دورهها را به صورت جداگانه به مبلغ 576/000 (پانصد و هفتاد و شش هزار) ریال از طریق سیستم پرداخت اینترنتی مندرج در درگاه اطلاعرسانی این سازمان (بخش خرید كارت اعتباری) بپردازند و سپس رشته محلهای این دانشگاهها و موسسات را در فرم انتخاب رشته درج كنند.
سامانه انتخاب رشتۀ مجازی این سازمان از امروز سهشنبه به تاریخ 1403/06/13 از طریق درگاه اطلاعرسانی این سازمان، به منظورِ راهنمایی و كمك به داوطلبان در انتخاب رشته آزمون سراسری سال 1403 (برای رشتههای با آزمون و رشتههای صرفاً براساس سوابق تحصیلی) در دسترس داوطلبان قرار خواهد گرفت.ویژه نامه راهنمای انتخاب رشتۀ آزمون سراسری سال 1403 شامل مطالب مفید و كاربردی درباره انتخاب رشته از جمله تشریح محتوای كارنامه آزمون، آشنایی با بومی گزینی، انواع سهمیه ها، استفاده از انتخاب رشته مجازی و نكتههای مهم در انتخاب رشته اصلی، تدوین و در روز یكشنبه 1403/06/11 منتشر شد. مطالعه این ویژه نامه به داوطلبان، والدین آنها و مشاوران آنها توصیه می شود.
پذیرش در كدرشتهمحلها صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی برای داوطلبان شاخه نظری با ملاك معدل كتبی نهایی دیپلم و داوطلبان شاخه فنی و حرفهای یا كاردانش با معدل كل دیپلم انجام میشود و داوطلب میتواند بدون توجه به نوع مدرك دیپلم و از تمامی گروههای آزمایشی به انتخاب رشته در دورههای مختلف انتخاب رشته كند.
بر اساس مصوبه جلسه 22 به تاریخ 1398/09/30 شورای سنجش و پذیرش دانشجو، داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی كه در كارنامه اعلام نتایج اولیه مجاز به انتخاب رشته شدهاند، توجه داشته باشند كه رشتههای پزشكی، دندانپزشكی، داروسازی و دامپزشكی مراكز دانشگاه آزاد اسلامی در دفترچه راهنمای انتخاب رشته مندرج در درگاه اطلاعرسانی سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش كشور درج شده است و در صورت علاقهمندی به هر یك از این چهار رشته تحصیلی، باید آنها را در فرم انتخاب رشته در درگاه اطلاعرسانی این سازمان و در اولویت مورد دلخواه درج كنند.
انتخاب رشته سایر رشتههای تحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی با استفاده از كد دسترسی مندرج در كارنامه اعلام نتایج آزمون، به طور مجزا و از طریق دانشگاه مذكور انجام میپذیرد. داوطلبانی كه در یكی از رشتههای دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی یا دانشگاه آزاد اسلامی پذیرفته شوند، میتوانند به دلخواه خود منحصراً در یكی از مؤسسات محل قبولی، ثبتنام كنند و مشغول به تحصیل شوند.