رئیس انجمن علمی بیماریهای لثه و دهان گفت: سرانه دندانپزشك در دنیا به ازای هر 10 هزار نفر یك دندانپزشك است. در حالی كه در كشور ما كمتر از سرانه جهانی است.
دكتر طالبی در خصوص سرانه دندانپزشك در ایران در مقایسه با سایر كشورهای جهان گفت: در سراسر دنیا به ازای هر 10 هزار نفر باید یك دندان پزشك باشد ولی در كشور ما این نسبت كمتر است.
وی افزود: اگر دندانپزشك به درستی توزیع شود مشكلات دسترسی مردم در برخی از مناطق هم برطرف میشود.
طالبی با بیان اینكه به علل مالی دندانپزشكان در مراكز استانها متراكم شده اند، گفت: در شهرهای بزرگ به علت درآمدهای بالا تراكم دندانپزشك بسیار بالاست ولی در شبكههای بهداشتی كشور دندانپزشك حضور ندارد.
وی با انتقاد از سیاست پذیرش دانشجو در دانشكدههایی كه زیرساخت لازم را ندارند، اظهار داشت: در رشته ما دندانپزشك با سرانه یونیت شناخته می شود؛ در برخی از جاهایی كه دانشجو تربیت می شود زیرساخت سخت افزاری كافی از قبیل یونیت و تجهیزات وجود ندارد.
رئیس انجمن علمی بیماریهای لثه و دهان به شاخص پوسیدگی بالای دندان ایرانیها هم اشاره كرد و گفت: دهان آیینه بدن است و بیماریهای لثه بر روی آلزایمر و دیابت اثر میگذارد.
وی ادامه داد: تحقیقات نشان داده در بین مادران باردار حتی اگر بیماریهای لثه كنترل نشود میتواند تا 2.5 برابر سبب تولد زودهنگام نوزاد شود.
در پایان طالبی گفت: رسانههای جمعی باید در تبلیغات محصولاتی كه مضر دهان و دندان است سختگیری به خرج دهند.