دبیر اجرایی بیستمین همایش ملی تغذیه كودكان و نوجوانان، توسعه یافتگی هر كشوری را مبتنی بر آموزش، تغذیه و سلامت انسان دانست.
ناصر كلانتری گفت: زیربنای توسعه جامعه، توسعه انسانی آن است، انسان توسعه یافته، انسانی است كه سالم و آموزش پذیر باشد؛ زیربنای سلامت هر انسان، شرایط تغذیهای است.
این متخصص سلامت كودكان با بیان اینكه باید بتوان با تغذیه مناسب و جبران كمبود ویتامین ها، ابتلا به بیماری را در كودكان كاهش داد، گفت: سوتغذیه كودكان در ابتدا به شكل كموزنی خود را نشان میدهد كه با طولانی شدن آن، كودكان دچار كوتاه قدی تغذیهای میشوند و از نظر تكامل روانی، رفتاری دچار اختلال خواهند شد.
ناصر كلانتری افزود: شایعترین كمبودهای ویتامین در گروههای سنی متفاوت است؛ در كودكان زیر دو سال كمبود ویتامین آ، د، آهن و روی دیده میشود كه برای رشد كودك و بخصوص تكامل سیستم عصبی كودك حیاتی است.
دبیر اجرایی بیستمین همایش ملی تغذیه كودكان و نوجوانان گفت: با توجه به آلودگی هوا، شهرنشینی و مسائل لایه اُزون، سرطان زا بودن اشعه تابش خورشید، تامین ویتامین (د) با استفاده از نور خورشید دیگر توصیه نمیشود از این رو هر كودكی باید ویتامین (د) را از طریق مكمل دریافت كند.
ناصر كلانتری افزود: مساله (زینك) روی در گروههای سنی بالاتر یعنی از 7 تا 10 سال و كمبود دریافت آهن و روی و همچنین ویتامین (د) در 10 تا 19 سالگی مطرح است كه در مدارس برنامه مكمل یاری آهن داریم، اما روی (زینك) باید از منابع حیوانی و دانههای روغنی و برخی از منابع گیاهی كسب شود.
این متخصص بیماریهای كودكان گفت: برای كودكان زیر دوسال روزانه 400 واحد ویتامین (د) و برای كودكان بالای دو سال تا 12 سال 600 تا 800 واحد روزانه، همچنین برای بقیه گروههای سنی 50 هزار واحد ویتامین (د) به صورت ماهانه، برای افراد بالای 60 سال ماهانه دو نوبت ویتامین (د) 50 هزار واحدی توصیه میشود.
ناصر كلانتری افزود: دلیل عمده كمبود ویتامینهای آ، آهن و روی، در دریافت ناكافی غذای سالم و مفید مورد توجه است، استفاده از مواد غذایی غیرمفید كه بیشتر حاوی قند و چربی هستند، برای كودكان مناسب نیستند.
دبیر اجرایی بیستمین كنگره ملی تغذیه كودكان و نوجوانان همچنین با اشاره به برگزاری این رویداد در روزهای 26 لغایت 28 دی در دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی بیان گفت: بررسی و تبیین شایعترین معضلات تغذیهای كودكان كشور، دلایل مشكلات و ارائه آخرین یافتههای علمی حل این معضلات هدف اصلی این همایش است كه با حضور متخصصان مرتبط شامل حوزههای اطفال و متخصصان تغذیه برگزار میشود.