كمك مالی كاخ سفید به اپوزیسیون؛ نشان بازر مداخله در ایران

سخنگوی وزارت امور خارجه، كمك‌های مالی كاخ سفید به اپوزیسیون خارج از كشور را كه به طور موقت، قطع شده، نشانه بارزی از مداخله جویی‌های آمریكا در امور داخلی كشورمان دانست.

1403/11/15
|
12:53
|

اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه، در نشست خبری گفت: چراغ سبزی از جانب آمریكای‌ها ندیدیم و عملكرد كاخ سفید درخصوص گزارش حقوق بشر درباره ایران، در چارچوب مسایل داخلی خودشان است. مسأله كمك‌های مالی به گروه‌های خارجی هم در همین چارچوب ارزیابی می‌شود.

وی همچنین درباره روابط كشور‌های مختلف با حاكمان جدید سوریه گفت: ایران از هر دولتی كه از حمایت مردم سوریه برخوردار باشد حمایت خواهد كرد. ایران، تحولات را به دقت رصد می‌كند.

آقای بقائی ابراز امیدواری كرد: این دوره انتقالی؛ به تشكیل حكومتی فراگیر كه كل مردم سوریه را نمایندگی كند، منجر شود.

سخنگوی دستگاه سیاست خارجی همچنین گفت: برگزاری نشست اكو در ایران، نشستی تخصصی برای پیگیری دستورالعمل‌های این نهاد است و سفر دستیار رئیس جمهور آذربایجان به ایران، ربطی به نشست اكو ندارد.

آقای بقائی افزود: در سفر این مقام از دولت جمهوری آذربایجان، دیدار‌های خوبی انجام و تقویت روابط و حل مشكلات به ویژه درباره فضاسازی رسانه‌ای، دنبال شد.

وی همچنین درباره مخالفت دولت جدید آمریكا با چندجانبه گرایی در سازمان بریكس گفت: بریكس برای همكاری در حوزه‌های اقتصادی و كمك به چندجانبه گرایی تاسیس شد و كشور‌های عضو با توجه به منافع متقابل، در چنین اتحادی رفتار می‌كنند.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: تنوع بخشی به ارز‌های مورد استفاده؛ از مسائلی مدنظر اعضای بریكس است.

آقای بقائی همچنین درباره شایعه انتقال پول به لبنان گفت: این ادعا مربوط به فضاسازی رژیم صهیونسیتی برای جلوگیری از بازسازی لبنان است.

وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره روابط ایران و افغانستان اظهار داشت: جایگاه ایران در معادلات منطقه‌ای در قبال افغانستان، روشن است و امنیت در این كشور بر دیگر كشور‌های همسایه تأثیر ایجاد می‌كند.

سخنگوی دستگاه سیاست خارجی افزود: ما از هر فرصتی برای كمك به بهبود وضع افغانستان استفاده خواهیم كرد. ایران با توجه به منافع ملی اش برای همكاری با سازوكار‌های منطقه‌ای در این زمینه آمادگی دارد.

آقای بقائی همچنین درباره كارزار پیگیری جنایات رژیم صهیونسیتی در لاهه گفت: هدف اصلی این كارزار، ترغیب كشور‌ها به اجرای احكام دیوان بین المللی كیفری و توقف ارسال سلاح برای این رژیم است و ایران از هر ابتكاری در این زمینه، حمایت می‌كند.





سازمان ملل باید نتانیاهو را بابت جنایاتش پاسخگو كند

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: نخست وزیر رژیم صهیونسیتی به علت ارتكاب جنایت جنگی، تحت پیگرد است، اما اكنون در خاك آمریكا حضور دارد كه مقر سازمان ملل است؛ سازمانی كه باید برقراری عدالت و پاسخگو كردن او را پیگیری كند.

آقای اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه درباره سفر نتانیاهو به آمریكا اظهار داشت: ایران تلاش می‌كنند بر مسائل مرتبط با خود تمركز كند البته مسائل مرتبط با منطقه را با دقت پیگیری می‌كند.

وی افزود: هیچ عقل سلیمی، تخت تاثیر اهداف نتانیاهو قرار نمی‌گیرد.





سفر وزیر خارجه به افغانستان در چارچوب توسعه روابط تهران - كابل

سخنگوی دستگاه سیاست خارجی همچنین درباره سفر اخیر وزیر امور خارجه به افغانستان گفت: سفر وزیر امور خارجه به افغانستان باید در چارچوب مسیر سه سال اخیر و ادامه روابط دو كشور ارزیابی شود. این ابتكاری طبیعی در چارچوب توسعه روابط تهران - كابل است. در این سفر‌ها تلاش می‌شود درك متقابل برای حل مسائل دو كشور در زمینه‌های مختلف به ویژه مهاجرت، امنیت و مسائلی مانند حق آبه، افزایش یابد و این مسائل پیگیری شود.

آقای بقائی افزود: استفاده از ظرفیت‌های دو كشور برای حل و فصل مسائل در زمینه‌های مختلف، از جانب وزارت خارجه دنبال می‌شود. در سفر اخیر هم، هیاتی تجاری، وزیر امور خارجه را همراهی كردند. مقام‌های افغانستان در این دیدار‌ها برای توسعه همكاری‌ها به ویژه حل مساله حق آبه ایران، اعلام آمادگی كردند.

وی همچنین از جامعه جهانی خواست به وظایف شان در قبال افغانستان عمل كند.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درباره سفر اخیر آقای عراقچی به قطر گفت: این سفر در چارچوب روابط دوجانبه انجام شد و فرصتی برای دیدار وزیر امور خارجه با مقام‌های حماس هم فراهم شد. در این دیدار، آخرین تحولات منطقه و فلسطین هم سفر پیگیری شد.



مخالفت مردم غزه با طرح رانده شدن از سرزمین مادری

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: مردم غزه، بهای گزافی برای ماندن در سرزمین خود داده‌اند و به هیچ طرفی اجازه نمی‌دهند آنان را از سرزمین شان براند.

آقای بقائی در نشست خبری با تاكید بر لزوم حمایت جامعه جهانی از این حق مردم غزه افزود: آینده غزه به تصمیم ملت فلسطین، مربوط است و ایران هم از انتخاب شان حمایت می‌كند.

وی همچنین درباره سفرای جدید ایران در روسیه و چین گفت: روند تعیین سفرا مشخص است و به محض قطعی شدن، اعلام خواهد شد.

سخنگوی دستگاه سیاست خارجی درباره گفت‌و‌گو‌های صلح میان جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان هم گفت: امنیت منطقه قفقاز برای ایران بسیار مهم است و ایران با هر دو كشور روابط خوبی دارد و آماده هرنوع كمك برای توسعه امنیت منطقه است.



بازداشت امام جماعت و مدیر مركز اسلامی استكهلم بی دلیل بوده است

وی درباره بازداشت امام جماعت و مدیر مركز اسلامی استكهلم هم گفت: وزارت امور خارجه به این موضوع ورود كرد؛ این فرد هیچ جرمی مرتكب نشده و بازداشت او بی دلیل بوده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: دیروز سفیر سوئد به وزارت امور خارجه حاضر ایران و مراتب اعتراض كشورمان در قبال این اقدام استكهلم، اعلام شد. امكانات حمایت كنسولی از این فرد فراهم نشده است.

آقای بقائی، تحركات اخیر سوئد را مخرب دانست و تاكید كرد: نباید اجازه داد چنین مراكزی كه توسعه روابط مردم با مردم را پیگیری می‌كنند قربانی مسائل سیاسی شوند.

وی همچنین درباره ناپدید شدن سه تبعه هند در كشورمان گفت: این موضوع درحال پیگیری است.





سیاسی كاری به اعتبار آژانس، آسیب می‌زند

سخنگوی دستگاه سیاست خارجی درباره آثار مخرب رویكرد سیاسی آژانس بین المللی انرژی اتمی بر اعتبار این نهاد بین المللی، هشدار داد.

اسماعیل بقایی در نشست خبری، درباره اظهارات اخیر گروسی تاكید كرد: آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، نهادی فنی است كه وظایف مشخصی دارد؛ ایران همواره مقام‌های آژانس را دعوت كرده است كه از ملاحظات سیاسی پرهیز كنند و به رعایت رویه‌های تخصصی، پایبند باشند.

وی همچنین درباره بازگشایی سفارتخانه‌های ایران و سوریه گفت: برای این اقدام باید بستر‌های لازم به ویژه، تامین امنیت، فراهم شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره تامین زیردریایی هسته‌ای برای استرالیا هم اظهار داشت: این اقدام در چارچوب پیمانی چندجانبه؛ از حیث نقش تعهدات عدم اشاعه هسته‌ای، نگران كننده است و نشانه‌ای دیگر از برخورد‌های دوگانه و گزینشی در این زمینه محسوب می‌شود.

آقای بقائی افزود: این درحالی است كه در قبال فعالیت‌های هسته‌ای صلح آمیز ایران، موضعی خصمانه اتخاذ می‌شود.

وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره روند مذاكرات كشورمان با طرف‌های اروپایی گفت: این مذاكرات، تا حصول شرایط مساعد و اطمینان از تامین منافع كشورمان، دنبال می‌شود.

سخنگوی دستگاه سیاست خارجی همچنین درباره تحولات اخیر صربستان اظهار داشت: ایران در مسائل داخلی دیگر كشور‌ها دخالت نمی‌كند و همواره ابزار تحریم علیه دیگر كشور‌ها را مردود می‌داند.

آقای بقائی درباره سفر رئیس مجلس عراق به ایران هم گفت: این سفر در چارچوب دیپلماسی پارلمانی و توسعه روابط دوجانبه است.

وی همچنین درباره آتش بس در غزه هشدار داد: با وجود آتش بس در غزه، جنایات صهیونیست‌ها در كرانه غربی ادامه دارد و به نظر می‌رسد نسل كشی درحال تكرار است و نیازمند تحرك جدی كشور‌های منطقه است. جامعه جهانی نباید اجازه دهد جنایت و كشتار، عادی سازی شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درباره گزارش‌هایی مبنی بر میانجی گری عراق و قطر میان ایران و سوریه گفت: برقراری روابط دو كشور، نیازمند پیش زمینه‌های مشخص است.

آقای بقائی درباره حضور نیرو‌های آمریكایی در عراق اظهار داشت: حضور نیرو‌های خارجی در منطقه، عامل بی ثباتی است.

وی درباره بازداشت دو تبعه فرانسه در ایران و اظهارات ضدایرانی اخیر مكرون هم یادآور شد: چنین سخنانی، سازنده نیست؛ قوه قضاییه ایران، مستقل است و تصمیم گیری در این باره، طبق قانون انجام می‌شود.

دسترسی سریع