در پنحمین روز از جشنواره فیلم فجر چهار فیلم اشك هور، دست تنها، خاتی و زیبا صدایم كن در سینمای رسانهها در برج میلاد به روی پرده میرود.
اشك هور نخستین فیلم امروز سینمای رسانه هاست كه این اثر برشی از شخصیت و تلاش های شهید علی هاشمی در دفاع مقدس است.
اشك هور
دومین فیلمی كه در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر به شهید هاشمی میپردازد، «اشك هور» است كه آن را مهدی جعفری، مدیر فیلمبرداری سینما كه كارگردانی را نیز در فیلمهای دفاع مقدسی «23 نفر» و «یدو» تجربه كرده است برعهده دارد. او در سی و نهمین جشنواره فیلم فجر سیمرغ بلورین بهترین كارگردانی را برای فیلم سینمایی «یدو» و سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه ملی را برای فیلم «23 نفر» از سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر دریافت كرد و امسال با این فیلم پرتره جنگی در فجر حضور دارد.
رویا افشار، رضا ثامری، میثم رازفر، تورج الوند، ساره رشیدی و شبنم گودرزی از جمله بازیگرانی هستند كه در این اثر ایفای نقش میكنند.
دست تنها
فیلم سینمایی «دست تنها» به كارگردانی و نویسندگی امیرحسین ثقفی و تهیه كنندگی امیرحسین ثقفی و علی اوجی در جشنواره فیلم فجر حضور دارد.
مجید مظفری، نرگس محمدی، شكیب شجره، علی اوجی، بهرام ابراهیمی، محمود نظرعلیان، میثم غنیزاده، امیر جنابی و روناك پوریادگار در این فیلم ایفای نقش كردهاند.
در خلاصه داستان فیلم «دست تنها» آمده است: 2 مرد خیابانگرد در پی نجات زنی شهر را جستوجو میكنند.
گریم متفاوت مجید مظفری و بازی او به عنوان یك آشغالگرد و بیخانمان را شاید بتوان از جمله مهمترین بازیهای او برشمرد.
امیرحسین ثقفی فرزندعلی اكبر ثقفی تهیه كننده و كارگردان سینماست كه از كودكی به سینما گرایش داشت و به سبك خاص هنری فیلم میسازد. وی با ساخت فیلم كوتاه «وینستون، 1387» فعالیتهای هنری خود را آغاز كرد و با ساخت نخستین فیلم بلند سینمایی خود «مرگ كسب و كار من است» موفق به كسب دیپلم افتخار بهترین كارگردانی از بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر شد و مورد توجه و تحسین اهالی هنر و مخاطبانش قرار گرفت. فیلم دوم او «همه چیز برای فروش» جایزه ویژه انجمن منتقدان سینما را برایش به ارمغان آورد و با ساخت «مردی كه اسب شد» توانست تندیس و دیپلم افتخار ویژه هیئت داوران بخش «هنروتجربه» سی و سومین جشنواره فیلم فجر را از آن خود كند.
خاتی
سومین فیلم سینمایی فریدون نجفی، یك درام اجتماعی زیستمحیطی است كه بیشتر به ارتباط انسان با محیط زیست و حیوانات میپردازد؛ موضوعی كه كمتر در سینمای بلند داستانی ایران تجربه شده و به همین دلیل میتواند یكی از فیلمهای متفاوت در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر باشد. 2 فیلم قبلی نجفی، یعنی «بچه گرگهای دره سیب» و «اسكیباز» هر 2 در عرصه سینمای كودك محسوب میشدند كه در جشنواره فیلمهای كودكان و نوجوانان هم با استقبال روبهرو شدند.
در ابتدا قرار بود لیلا حاتمی یكی از نقشهای اصلی «خاتی» را ایفا كند، اما با انصراف او، سارا بهرامی جایگزین این بازیگر شد.
در فیلم سینمایی «خاتی» به كارگردانی فریدون نجفی، نویسندگی احمد رفیع زاده و تهیهكنندگی محمد كمالیپور، بازیگرانی، چون آناهیتا افشار، سعید آقاخانی، فرید سجادی حسینی، علی عامل هاشمی، كاظم نوربخش، آرمیتا مرادی، شادی خلیلی، داود باقری، كامران كاظمی، میلاد آرمند، سحر خطیبی، علیرضا حیاتی و بازیگران خردسال اشكان اردستانی، ارغوان عزیزی و دنیز بیك محمدی حضور دارند.
در خلاصه داستان «خاتی» آمده است: «تراژدی وقتی آغاز میشود كه محكوم به رفتن میشوی، آن هم وقتی همچون تنهاترین درخت جنگل بلوط ریشه در خاك دواندهای …»
زیبا صدایم كن
فیلم سینمایی «زیبا صدایم كن» به كارگردانی رسول صدرعاملی، اقتباسی از رمان نوجوانانهای به همین نام، نوشته فرهاد حسنزاده نویسنده باسابقه ادبیات كودك و نوجوان است؛ این فیلم اقتباسی از رمان موفق «زیبا صدایم كن» است كه حول محور نوجوانان میگذرد، موضوعی كه دغدغه همیشگی فیلمساز مولفی، چون صدرعاملی است.
فیلمنامه را آرش صادق بیگی، میلاد صدرعاملی، محمدرضا صدرعاملی نوشتهاند و سامان لطفیان مدیر فیلمبرداری بوده است.
امین حیایی در «زیبا صدایم كن» با معرفی ژولیت رضاعی در یك روایت پدر و دختری مقابل دوربین رفتهاند.
این فیلم با همكاری كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان و بنیاد سینمایی فارابی و كمپانی میلادفیلم تولید شده و سیدمازیار هاشمی تهیهكنندگی آن را بر عهده دارد.
در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «خسرو كه در آسایشگاه روانی به اجبار بستری است، تمام این سالها را در فكر دخترش زیبا سپری كرده است. امروز، روزِ تولد 16 سالگی زیبا است و خسرو نمیخواهد از این روز ساده بگذرد ….»
كتاب «زیبا صدایم كن» نوشته فرهاد حسنزاده كه توسط كانون منتشر شده داستان دختر پانزده سالهای است كه در موسسهای زیر نظر بهزیستی زندگی میكند. مادر معتادش ازدواج كرده و پدرش به دلیل بیماری روانی در آسایشگاه بیماران روانی بستری است. زیبا در روز تولدش به پدر كمك میكند تا از آسایشگاه فرار كند. پدر موتور یكی از كاركنان آسایشگاه را میدزد تا با هم به گردش بروند و تولد زیبا را جشن بگیرند. اما به زودی از همدستی با پدرش پشیمان میشود. پدر تعادل روانی ندارد و هر لحظه به حالی درمیآید؛ گاهی خوب است و گاهی بد و گاهی دچار جنون و گاهی دچار توهم میشود. سرانجام زیبا پدر را به بیمارستان برمیگرداند و تولدش را با كسانی كه در كنارشان امنیت دارد جشن میگیرد.
این كتاب همچنین، در سال 1395 برگزیده شورای كتاب كودك و هیجدهمین جشنواره كتاب كانون پرورش فكری شد و در فهرست كتابهای كلاغ سفید كتابخانه بینالمللی مونیخ آلمان 2017 و فهرست افتخار دفتر بین المللی كتاب برای نسل جوان 2018 هم قرار گرفت. این كتاب همچنین، به دلیل پرداختن به موضوع كودكان بدسرپرست، نامزد شورای كتاب كودك برای فهرست كتاب برای كودكان با نیازهای ویژه دفتر بین المللی كتاب برای نسل جوان 2017 بود.