معرفی 10 دستاورد برتر برای پیشگیری از ضایعات محصولات كشاورزی

همایش پیشگیری از ضایعات كشاورزی با هدف كاهش پسماند محصولات كشاورزی و معرفی فناوری‌های نوین در مركز آموزش عالی امام خمینی (ره) كرج در حال برگزارست.

1403/12/01
|
10:11
|

داود حاجی میررحیمی – دبیر اجرایی همایش پیشگیری از ضایعات كشاورزی امروز با حضور در برنامه سلام خبرنگار رسانه ملی، به تشریح اهداف و دستاورد‌های این همایش پرداخت.

میر رحیمی در ابتدای سخنان خود تأكید كرد: ضایعات محصولات كشاورزی یكی از بزرگترین چالش‌های امنیت غذایی كشور است و “كشور ما تقریباً معادل واردات محصولات كشاورزی، ضایعات دارد، كه رقم آن به حدود 15 تا 20 میلیارد دلار می‌رسد.

دبیر اجرایی همایش با اشاره به اهمیت فناوری‌های نوین در كاهش ضایعات كشاورزی اظهار داشت: این همایش تفاوت‌هایی با سایر همایش‌ها دارد. “در اینجا، مقالات علمی ارائه نمی‌شود بلكه دستاورد‌های عملی و فناوری‌هایی كه هنوز به بازار نرفته‌اند، معرفی می‌شوند و هدف اصلی این رویداد شبكه‌سازی میان نخبگان، كارآفرینان، سرمایه‌گذاران و بازار است تا دستاورد‌های فناورانه به ثروت تبدیل شوند و اشتغال مولد ایجاد گردد. ”

وی همچنین بر لزوم افزایش دانش‌بنیانی بخش كشاورزی و تأمین امنیت غذایی كشور تأكید كرد و گفت: هرچه تلاش كنیم تا بخش كشاورزی كشور را به سمت دانش‌بنیانی بیشتری هدایت كنیم، می‌توانیم به توسعه پایدار در حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی كمك كنیم.

میر رحیمی در ادامه، این همایش را یك رویداد استارتاپی با هدف حمایت از كسب‌وكار‌های نوپا دانست و گفت: برگزاری این همایش كه از حدود هشت ماه پیش برنامه‌ریزی شده یك رویداد استارتاپی است كه با حمایت سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج كشاورزی و مركز آموزش عالی امام خمینی برگزار می‌شود و به استارتاپ‌ها و كسب‌وكار‌های نوپای حوزه فناوری‌های نوین كشاورزی كمك می‌كند تا به بازار وارد شوند و ما تلاش داریم تا استارتاپ‌هایی كه در این حوزه فعال هستند، با مشاوره و حمایت‌های مالی و فنی به پیشرفت دست یابند. ”

میر رحیمی خاطرنشان كرد: این رویداد در زمینه كاهش ضایعات محصولات كشاورزی بیش از 100 دستاورد دریافت كرده است كه آماده ورود به بازار و ایجاد اشتغال مولد هستند. این دستاورد‌ها شامل محصولات و راهكار‌هایی هستند كه می‌توانند در ماندگاری میوه‌ها و تولید سموم ارگانیك برای افزایش سلامت محصول مؤثر باشند.

دبیر اجرایی همایش یكی از بخش‌های جالب این رویداد را جذب ایده‌های دانش‌آموزی عنوان كرد و گفت: “ما از هنرستان‌های كشاورزی هم ایده‌هایی دریافت كرده‌ایم و به خصوص در این دوره، بیش از 35 ایده از دانش‌آموزان در زمینه كاهش ضایعات كشاورزی به ثبت رسید. ”

میر رحیمی گفت: در پایان این رویداد، از میان دستاورد‌های ارائه شده، ده طرح و دستاورد برتر انتخاب و از آنها قدردانی خواهد شد. دستاورد‌های برتر به بخش‌های حمایتی از جمله سرمایه‌گذاران بخش خصوصی، صندوق نوآوری و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری معرفی خواهند شد. همچنین مركز آموزش عالی امام خمینی فضای استقرار به برخی از این استارتاپ‌ها ارائه خواهد داد تا بتوانند فعالیت‌های خود را آغاز كنند.

میر رحیمی در پایان یادآورد شد: این رویداد علاوه بر اهداف اقتصادی، فرهنگی نیز به دنبال ترویج فرهنگ پیشگیری از ضایعات كشاورزی و افزایش سطح دانش كشاورزی در كشور است.

دسترسی سریع