رسانههای خبری دوشنبه شب اعلام كردند: حملات آمریكا مجددا به صنعا پایتخت یمن از سر گرفته شد.
صدای چندین انفجار مهیب در جنوب صنعا به گوش رسیده است.
رسانههای وابسته به انصارالله اعلام كردند كه منطقه جبل صرف در شهرستان بنی حشیش در استان صنعا هدف حمله آمریكا قرار گرفته است.
رسانههای وابسته به انصارالله همچنین گزارش دادند كه كارخانه آهن الحبشی در شهرستان باجل واقع در استان الحدیده هدف بیش از 12 حمله هوایی ارتش آمریكا قرار گرفت.
از سوی دیگر، حمله هوایی آمریكا منطقهای باز در نزدیكی خیابان الستین غربی در شهرستان الثورة در صنعا را هدف قرار دادند.
این حمله ساعاتی پس از حمله به استان الحدیده در غرب یمن صورت میگیرد.
در این حمله منطقه العرج در شهرستان باجل در استان الحدیده در غرب یمن هدف قرار گرفته است.
هنوز از خسارات احتمالی جانی و مالی این حمله گزارشی ارایه نشده است.
پیشتر 25 اسفند نیز جنگندهها و بمبافكنهای آمریكا و انگلیس مناطقی از شهرهای صنعاء و صعده یمن را هدف حملات خود قرار دادند.
بر اساس گزارشهای منتشر شده این حمله مناطق مسكونی و زیرساختهای غیرنظامی یمن را تخریب و برق بخشهای گستردهای از این شهرها را قطع كرده است. تا لحظه تنظیم این گزارش، رسانهها تعداد شهدا و مجروحان در شهرهای صنعاء و صعده را به ترتیب 24 غیرنظامی شهید و 23 مجروح و در منطقه قُحزه در شمال یمن، 10 شهید و 19 مجروح گزارش كردهاند كه بیشتر آنها زن و كودك هستند.
ایالات متحده آمریكا مدعی است كه این حملات به منظور مقابله با حملات ارتش یمن و انصارالله به كشتیهای آمریكایی و غربی از دریای سرخ است، اما انصارالله تاكید دارد كه هرگونه حمله به كشتیها در پاسخ به حملات نیروهای آمریكایی بوده و ارتش یمن از تمامیت ارضی این كشور دفاع كرده است.
پایگاههای نظامی ایالات متحده آمریكا در عراق و سوریه از 17 اكتبر 2023 (25 مهرماه 1402) در پی جنگ بی امان اسرائیل علیه مردم غزه و به تلافی این حملات و برای پایان دادن به آن، هدف حملات پهپادی، راكتی و موشكی قرار گرفتند.
گروههای مقاومت اسلامی در منطقه غرب آسیا (خاورمیانه) از جمله در عراق و سوریه و نیز نیروهای یمنی به دنبال اقدام رژیم اسرائیل در تلافی عملیات طوفان الاقصی و بمباران نوار غزه و حمایت واشنگتن از این حملات، به ایالات متحده هشدار داده بودند كه پایگاههای آمریكا در منطقه را مورد هدف قرار خواهند داد.
دولت «جو بایدن» در سال 2021 و با هدف تسهیل در مذاكرات صلح یمن، نام جنبش انصارالله را از فهرست تروریستی واشنگتن خارج كرده بود. اما در پی گسترش جنگ غزه و دفاع نیروهای مقاومت در برابر اسرائیل، سال 2024، دستور داد تا «حوثیها» بهعنوان یك نهاد ویژه تروریستی جهانی (SDGT) شناسایی شوند ولی از ثبت مجدد آنها به عنوان یك سازمان تروریستی خارجی (FTO) خودداری كرد.
دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا دوباره این گروه رو به فهرست سازمانهای به اصطلاح تروریستی خارجی بازگرداند و وزیر خارجه آمریكا 14 اسفند ماه 1403 اعلام كرد: وزارت امور خارجه یكی از نخستین وعدههای رئیسجمهور ترامپ هنگام به عهده گرفتن سمت خود را تحقق میبخشد و خوشحالم كه اعلام كنم وزارت امور خارجه، انصارالله را كه به عنوان حوثیها شناخته میشود، به عنوان یك سازمان تروریستی خارجی معرفی كرده است.
ماركو روبیو وزیر خارجه ترامپ مدعی شد: همانطور كه رئیسجمهور ترامپ در دستور اجرایی شماره 14175 بیان كرده است، «فعالیتهای حوثیها تهدیدی برای امنیت غیرنظامیان و پرسنل آمریكایی در خاورمیانه، ایمنی نزدیكترین شركای منطقهای ما، و ثبات تجارت دریایی جهانی به شمار میرود.»