دومین مورد تخمگذاری لاكپشت زیتونی (Olive Ridley) در منطقه نایبند استان بوشهر پس از گذشت 12 سال، ثبت شد.
مدیركل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت :این ثبت مهم، حاصل بیش از دو دهه پایش مداوم، حفاظت و همكاری با جوامع محلی و حامیان محیط زیست در راستای حفاظت از گونههای در معرض خطر انقراض است.
عبدالرحمن مرادزاده، لاكپشت زیتونی كه یكی از گونههای ارزشمند و در خطر انقراض در فهرست سرخ اتحادیه بینالمللی حفاظت از طبیعت (IUCN) به شمار میرود، بسیار حساس به تغییرات محیطی بوده و حضور دوباره آن در این منطقه نشان از شرایط بهبود یافته زیستگاههای دریایی ما دارد.
وی گفت: لاكپشت زیتونی به دلیل چرخه زیستی پیچیده، مهاجرتهای طولانی، و آسیبپذیری در برابر تهدیداتی، چون آلودگیهای نفتی، صید بیرویه، تخریب زیستگاههای ساحلی و تغییرات اقلیمی، نیازمند برنامههای دقیق و مشاركت همهجانبه ملی و منطقهای برای بقا و پایداری است.
تخمگذاری لاكپشتان دریایی در استان بوشهر از اواخر زمستان آغاز و تا پایان تابستان ادامه دارد. سواحل نایبند، جزایر نخیلو و اُمالگرم، سواحل شهر بوشهر، دیر، خارك و خاركوه، از مهمترین زیستگاههای تخمگذاری لاكپشتهای دریایی در كشور به شمار میآیند.
اداره كل حفاظت محیط زیست استان بوشهر طی 20 سال گذشته، با اجرای طرحهای مستمر پایش، شناسایی و حفاظت از لاكپشتان دریایی، توانسته است اطلاعات ارزشمندی در خصوص الگوهای زیستی و تهدیدات این گونهها جمعآوری كند. این دادهها نقش مهمی در تقویت سیاستهای حفاظتی و بازسازی جمعیتهای آسیبدیده ایفا كردهاند.
شركت مبین انرژی خلیج فارس در راستای مسئولیتهای اجتماعی خود، بیش از 15 سال است در پروژههای حفاظت از لاك پشتان دریایی خلیج فارس مشاركت دارد كه نمونهای از همكاری موفق صنعت و محیط زیست است.