همایش «گندم، از مرزعه تا سفره» در اردبیل برگزار شد. در استان اردبیل سالانه به طور متوسط بیش از 500 هزار تن گندم تولید میشود.
31 فروردین در تقویم كشورمان روز ملی نان و گندم نامگذاری شده است، محصولی استراتژیك كه نقش مهمی در تامین امنیت غذایی دارد.
به همین مناسبت همایش «گندم، از مرزعه تا سفره» در اردبیل برگزار شد.
رئیس سازمان جهاد كشاورزی اردبیل گفت: در سایه اصلاح بذور و افزایش تجهیزات كشاورزی تولید گندم استان طی چند سال اخیر 50 درصد افزایش یافته است.
نوبخت اژدری اظهار كرد: حدود 46 درصد زمینهای كشاورزی استان به كشت گندم اختصاص دارد، و نسبت به چند سال گذشته تولید گندم استان پنجاه درصد افزایش یافته است.
رئیس سازمان جهاد كشاورزی استان اردبیل افزود: در سال زراعی 1403-1404 سطح زیر كشت گندم در استان 289 هزار و 500 هكتار بوده كه 60 هزار هكتار آن كشت آبی و 229 هزار هكتار آن كشت دیم بوده است.
اژدری ادامه داد: رویكرد جهاد كشاورزی استان حركت به سمت كشاورزی صنعتی است كه در این راستا تجهیزات كشاورزی را به روز و الگوهای جدید كشت جهت مقابله با كم آبی مخصوصاً كشت مستقیم را ترویج دادهایم.
وی افزود: یكی از مباحث مهم در افزایش تولید، موضوع اصلاح بذر است كه در این راستا حدود 50 رقم بذر در مركز تحقیقات كشاورزی استان اصلاح شده است، كه این بذرها به خشكی، سرما و كم آبی مقاوم هستند.
رئیس سازمان جهاد كشاورزی استان اردبیل گفت: نیاز استان اردبیل به گندم حدود 240 هزار تن در سال است كه در سیلوهای استان ذخیره میشود، و امسال هم پیش بینی میشود حدود 550 هزار تن گندم در استان تولید شود.