جنگل های زاگرس گرفتار آتش و خشكسالی

معاون سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری از اجرای طرح جنگلداری اجتماعی به منظور به حداقل رساندن آسیب های انسانی به جنگل های زاگرس خبر داد.

1404/02/02
|
12:13
|

رسول اشرفی پور، معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری با بیان اینكه بخش موثری از عوامل آسیب زا و نابود كننده جنگل‌های زاگرس، فعالیت‌های انسانی هستند، از تهیه و اجرای طرح جنگلداری اجتماعی با تكیه بر مشاركت مردم، به ویژه جوامع محلی خبر داد و گفت: با اجرای این طرح كه در قالب بسته‌ای از انواع فعالیت‌ها و اقدامات موثر ارائه شده است، می‌توان بسیاری از عوامل آسیب زا را رفع كرد.

اشرفی پور افزود: در 6 ماه گذشته اقدامات مطلوبی در قالب این طرح صورت گرفته كه یكی از مهمترین و جامع‌ترین بخش‌های آن، تغییر و اصلاح نوع تعامل جوامع محلی با جنگل‌ها و پوشش گیاهی منطقه بوده و تلاش شده كه برخی از فعالیت‌های مرتبط با معیشت ساكنین این مناطق كه برای درختان و گیاهان، آسیب زا هستند تعدیل و اصلاح شود.

نقی شعبانیان، مشاور رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری نیز، با اشاره به تغییرات اقلیمی دهه‌های اخیر و بروز خشكسالی‌های پی در پی و كم آبی در نقاط مختلف، اظهار داشت: جنگل‌های زاگرس به دلیل اینكه در مناطق نیمه خشك قرار دارند، بر اثر تغییرات آب و هوایی بسیار آسیب پذیر هستند و لازم است كه دستكم، عوامل آسیب زای انسانی را به حداقل برسانیم.

در میان عوامل انسانی آسیب زننده به جنگل‌های زاگرس، قاچاق چوب و آتش سوزی بیشترین سهم در نابودی جنگل‌ها را دارند.

دسترسی سریع