معاون سازمان امداد و نجات هلال احمر از طبیعت گردان خواست با رعایت نكات ایمنی دل به طبیعت بزنند.
محمدحسین بیبیكُبادی به مناسبت آغاز هفته هلال احمر در برنامه صبحگاهی «سلام خبرنگار» حضور پیدا كرد و در خصوص ركورد ثبت شده خود در گینس گفت: من با افتخار سال 1390 به مدت 85 روز خلیج همیشه فارس را شنا كردم، از جزیره هرمز تا اروندكنار با نام كشور عزیزمان ایران و نام درخشان همیشه خلیج فارس به مسافت هزار و 50 كیلومتر.
وی ادامه داد: میانگین روزانه در حدود هشت ساعت شنا داشتم. این كار یك كار علمی هم بود، تقریباً دو سال كار مطالعاتی روی آن صورت گرفت. یك تیم تخصصی بود و نكته حائز اهمیت آن این بود؛ در برههای كه تهاجم فرهنگی نسبت به خلیج همیشگی فارس ما بود، ما از جایی كه این تهاجم شروع شده بود، آن جا را هدف گرفتیم و به وسیله قدرت ورزش و با پیام صلح و نوعدوستی، دو ركورد جهانی را به نام ایران و با عنوان خلیج همیشه فارس ثبت كردیم.
معاون سازمان امداد و نجات هلال احمر، در ادامه در خصوص ایمنی در دریاهای شمالی همزمان با نزدیك شدن به فصل تابستان، گفت: ما هر سال با توجه به شروع فصل تابستان و مقبولیت بالای سواحل زیبای خزر، طرحهای عملیاتی داریم، یك بعد آن؛ آگاهسازی و پیشگیری از وقوع این حوادث است. یك بعد؛ برنامه پاسخ است كه در كنار ناجیان غریق فدراسیون نجات غریق و سایر دستگاهها ازجمله پلیس و اورژانس در سواحلی كه در كرانه خزر است، پستهای موقت امداد و نجات و پایگاهها فعال میشوند.
وی تصریح كرد: هموطنان دقت داشته باشند، به صرف یك آموزش شنای ساده، كودكان یا شما عزیزان این امكان را ندارید كه به صورت ایمن در هر جایی از دریا شنا كنید، حتماً در طرحهای سالمسازی و در كنار منجیان باشید.
بیبیكُبادی بیان كرد: همچنین خیلی از كوهنوردان و علاقهمندان به این رشته، كوهنورد حرفهای نیستند، به ارتفاعات و مناطق بكر و طبیعی میروند. نكته مهم این است كه باید آموزش ببینند، تجهیزات لازم را داشته باشند و رفتار با این تجهیزات و تصمیمگیری در طبیعت را بدانند و این یك آموزش و تمرین در كنار مربیان تخصصی را میطلبد. ما در همین روز گذشته؛ در آخرین ساعات قبل از غروب آفتاب، یك حادثهای را در ارتفاعات كلونبستك در ارتفاعات شمالی تهران داشتیم. یك خانمیكه سقوط كرده بود و اگر عملكرد سریع امداد هوایی و تیم واكنش سریع جمعیت هلال احمر نبود، این بزرگوار را الان نداشتیم. در كوتاهترین زمان با یك عملیات راپل در یك یخچال و درهای كه سقوط كرده بودند، این دسترسی و انتقال صورت گرفت.
وی افزود: توصیه میكنیم صعودها در قالب صعودهای رسمی و در قالب باشگاهها و برنامهمحور باشد. از قبل بدانند كجا میروند و حتماً نه تنها خانواده، یك فرد فنی را از مسیر صعود آگاه كنند و اطلاع دهند كجا میروند و به یكباره مسیرها را كه تغییر میدهند و از مسیر اصلی خارج میشوند؛ 12 ساعت پیمایش كرده، به همان نسبت زمان میبرد تیمها برسند، به همان نسبت یك فرد را میخواهیم انتقال دهیم، به همین خاطر محدودیتها بالاست، باید رفتار و تصمیمات ایمن گرفت.
معاون سازمان امداد و نجات هلال احمر خاطرنشان كرد: شبكه امداد و نجات كشور با وجود این امدادگران پرتوان، شبانهروز تمرین میكند، آماده است برای آن لحظاتی كه هر هموطنی نیاز به خدمات داشته باشد. امیدوارم همیشه كشورمان عاری از هر گونه حادثه باشد و مردم ما در سلامت باشند، ولی فراموش نكنید سرخپوشان جمعیت هلال احمر بیادعا بدون این كه كسی دعوت كند، همیشه در كنار مردم هستند.