حجاج بیت الله الحرام فردا در روز عید قربان به یاد ابراهیم خلیل كه به فرمان خداوند متعال بندگی كرد و با قربانی كردن نفس اماره خود از اسماعیلش گذشت در سرزمین منا قربانی میكنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ امسال نه تنها "آل سعود" این شجره خبیثه ملعونه با صد عن سبیل الله مانع حضور زائران ایرانی خانه خدا و همچنین برخی كشورهای مسلمان در مناسك حج در حرم امن الهی شد بلكه این رژیم در سایه و لوای حرم امن الهی به جنایات خود در یمن، سوریه، عراق و ... ادامه می دهد و دستانش به خون هزاران مسلمان بی گناه آلوده است.
فردا حاجیان ما در حالی آیین های عید قربان را برگزار و قربانی می كنند كه دل های ملت ایران از بی كفایتی "آل سعود" همچنان داغدار شهادت 465 مهاجر الی الله است و آیین بزرگداشت شهدای منا طی دو روز گذشته در شهرهای مختلف كشور برگزار شد.
در عید قربان سال گذشته بی كفایتی رژیم آل سعود سبب شد تا بیش از هفت هزار نفر از حجاج كشورهای اسلامی در سرزمین منا جان خود را از دست بدهند و دولت عربستان نه تنها تا كنون هیچ غرامتی بابت این بی كفایتی به بازماندگان فاجعه منا پرداخت نكرده بلكه اجازه فعالیت به كمیته حقیقت یاب برای روشن شدن ابعاد این فاجعه را نیز نداده است.
* عید قربان ؛ عید الضحی
دهم ذی حجه "عید قربان" یا "عید الاضحی" از عیدهای بزرگ مسلمانان است.
روزی كه پروردگار متعال به ابراهیم خلیل فرمان داد اسماعیل را ذبح كند.
حضرت ابراهیم علیه السلام، اسماعیل را به قربانگاه برد اما جبرئیل همراه با "قوچی" فرود آمد و ابراهیم آن را به جای اسماعیل قربانی كرد.
سنّت قربانی در روز عید قربان در سرزمین منا به یاد آن رخداد است.
مسلمانانی كه برای حج، به زیارت خانه خدا میروند، طبق شروطی وظیفه دارند در منا قربانی كنند.
عبادت در شب و روز عید قربان بسیار سفارش شده و احیای شب عید قربان به دعا و نماز و نیایش بسیار پر فضیلت است.
در روز عید قربان اعمالی مانند غسل، نماز عید قربان و قربانی كردن، زیارت امام حسین (ع) و خواندن دعای ندبه، مستحب است.
روزه گرفتن در عید قربان مانند عید فطر حرام است.
* مفهوم و معنی قربانی
از نظر معنای لغوی "قربانی" از لفظ "قربان" ماخوذ است، هر آن چیزی كه ذریعه و وسیله تقرب و نزدیكی الله تعالی باشد آن را "قربانی" می گویند، آن چیز خواه ذبح حیوان باشد یا دیگر صدقات.
بعضی از علماء هر نیكی و عمل خیر را كه باعث قرب و رحمت الهی باشد "قربانی" می نامند.
البته در عرف عام به آن حیوان مخصوص "قربانی" گفته می شود كه به خاطر رضای الله در روزهای معین عید الاضحی- عید قربان- مسلمانان آن را ذبح می كنند و كلمه قربانی از لفظ قربان گرفته شده و چندین بار در قرآن مجید آمده است، در اكثر مواقع مراد از آن "حیوان مذبوحه" است.
قربان عبارت از كارهای نیكی است كه انسان بوسیله آن بخواهد خود را به رحمت خداوند نزدیك كند، بنابراین عمل نیكی كه انسان انجام دهد تا بدان وسیله خویشتن را به رحمت حق تعالی نزدیك سازد آن كار را قربان گویند؛ مانند فرمایش رسول اكرم(ص) كه فرمود: نماز موجب تقرب و نزدیكی هر پرهیزكار به رحمت پروردگار است.
بدیهی است كه مراد از تقرب به خدای تعالی، قرابت زمانی و مكانی نیست چرا كه بین خالق و مخلوق هیچگونه خویشاوندی وجود ندارد بلكه منظور آن است كه از راه طاعت و انجام كارهای شایسته می تواند مشمول الطاف الهی قرار گرفته و به رحمت او نزدیك شود.
كشتن حیوان در مراسم قربانی اشاره به كشتن نفس اماره است و مرد خداشناس با شمشیر برنده عقل و ایمان، حیوان نفس را كه به طور دائم وی را به كارهای زشت وا می دارد مقتول سازد و خانه دل را از لوث نفس لئیم پاك گردانده، آنرا در راه حق و پیشگاه محبوب قربانی كند.
از جمله اعمالی كه حجاج در روز دهم ذیحجه در سرزمین منا انجام می دهند كشتن شتر، گاو و یا گوسفند و انفاق آن به مستحقین است تا به وسیله این عمل نیك به رحمت پروردگار نزدیك شوند كه آنرا قربانی گویند.
فردا روز عید قربان، روز "تكبیر" است، تكبیری گویا، كوبنده، محكم و با محتوا، تكبیری كه كاخ ستمگران را به لرزه درآورد و قلب ستم دیدگان را شاد كند؛ تكبیری كه حاكمان كشورهای اسلامی و نهادهای بین المللی حقوق بشری را در قبال جنایات شجره خبیثه ملعونه آل سعود از خواب غفلت بیدار كند.