رصد لحظه‌ای ماهواره‌های ایرانی

رئیس سازمان فضایی ایران گفت: سیگنال‌ها و پیام‌های 3 ماهواره پایا، ظفر و كوثر در مدار، دقیق و حساب شده است و مطابق پیش بینی‌ها، هر 3 ماهواره بر اساس كاركرد سنجشی عملكرد خوبی دارند و درحال رصد هستند.

1404/10/16
|
10:46
|

حسن سالاریه امروز با حضور در شبكه خبر، درخصوص وضع پایدار سه ماهواره پرتاب شده به فضا گفت: هر 3 ماهواره‌های ایرانی با ماهواره بر سایوز، 7 دی به مدار پرتاب و بر اساس سیگنال‌هایی كه همان 7 دی در ساعت 9 شب بررسی شد، تزریق هر 3 ماهواره صورت گرفته بود و ارتباطات اولیه حاكی از سلامت عملكرد سه ماهواره بود.

وی افزود: البته در گزارش‌هایی كه در سایت سازمان فضایی هم دیده شد در خصوص ماهواره پایا، اندكی سرعت دورانی ماهواره پس از پرتاب بالا بود كه در یك هفته اخیر این ماهواره پایدار شد و هر 3 ماهواره شرایط خوبی دارند و در بازه زمانی یك تا 2 ماه اول فرایند تست مداری ماهواره آغاز می‌شود.

رئیس سازمان فضایی كشور گفت: پایدارسازی ماهواره، كنترل حرارت و تصویربرداری ماهواره درحال رصد و ارزیابی است و تست زیر سامانه‌ها شروع شده و تامین و توزیع توان درحال بررسی در اجزای مختلف ماهواره است.

وی گفت: ارتباطات داده ماهواره بر اساس حسگر‌های ماهواره از طریق زیر سامانه به زمین منتقل می‌شود و زیر سامانه ارتباطی ما فعال است و حتی ارسال فرمان از زمین به ماهواره از جمله فرایند‌هایی است كه گام به گام دنبال می‌شود.

رئیس سازمان فضایی كشور با بیان اینكه این 3 ماهواره تمام زیر سامانه‌ها با جزییات تست‌ها را پشت سر گذاشته‌اند، ادامه داد: روز گذشته دوربین‌های ماهواره پایا، نیز فعال شده و به علت اینكه از برنامه پیش بینی شده هم جلوتر شده است، اولین تصویر دریافت شده از دقت بالا برخوردار است و در روز‌ها و هفته‌های آتی فرایند كالیبراسیون دوربین را داریم و اصلاحات هندسی و رنگی و موقعیت در صورت نیاز انجام می‌شود.

سالاریه افزود: وقتی ماهواره در مدار قرار می‌گیرد در معرض انواع فشار‌ها و شتاب هاست و حتی كوچكترین تغییر در هندسه دوربین ماهواره در كیفیت داده‌ها و سیگنال‌ها اثر دارد كه ما باید به صورت لحظه‌ای ماهواره را رصد كنیم.

وی گفت: فرایند پایدار ماهواره كوثر هم در حال طی شدن است و فرایند نشانه روی و كنترل ماهواره كوثر انجام شده است.

رئیس سازمان فضایی كشور ادامه داد: حسگر‌های مختلف به همراه ماهواره وجود دارد و زاویه قرارگیری ماهواره در مدار باید به صورت مناسب و پایدار باشد كه ماهواره این شرایط را بر اساس فرمان‌هایی كه از زمین می‌گیرد تنظیم می‌كند.

وی با بیان اینكه ماهواره پایا این مرحله را طی كرده است گفت: در مورد ماهواره ظفر هم شارژ باتری و هم وضعیت چرخش زدایی خوبی دارد و به زودی فرایند نشانه روی به سوی زمین را آغاز می‌كنیم.

سالاریه افزود: هر سه ماهواره قدرت تصویربرداری دارند در ماهواره ظفر قدرت تصویربرداری 15 متر و در ماهواره كوثر 5 متر است و در ماهواره پایا قدرت اپتیك آینه‌ای است و از این حیث بسیار اهمیت دارد. این داده‌ها در زمینه كشاورزی است و در پایش منابع زمین، ذخیره منابع آبی و برف ریزش مناطق مختلف و همچنین در كاهش بلایای طبیعی و به روز رسانی نقشه‌ها كاربرد دارد.

رئیس سازمان فضایی ایران گفت: ماهواره‌های كوثر و ظفر قابلیت خدمات اینترنت اشیا با نقل و انتقال داده و با حجم كم در شرایط بحران و نیز عمل مهمی در پوشش منطقه‌ها دارند.

دسترسی سریع