سرپرست اداره تشخیص جرائم سایبری پلیس فتا ناجا: حدود 80 درصد شكایتهای ثبت شده در سایت پلیس فتا، از كسب و كارهای بدون نماد اعتماد الكترونیك است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، نگاهی گذرا به هشدارهای پلیسی در خصوص جرائم اقتصادی كه صورت گرفته نشان دهنده این موضوع است كه بیشتر این كلاهبرداریها، از خریداران فضای مجازی به فروشگاه ها و سایتهایی منتهی می شود كه نماد اعتماد الكترونیك ندارند.
نمادی كه می تواند علاوه بر رونق كسب و كار اینترنتی اعتماد مشتریان را افزایش دهد؛اعتمادی كه قطعا در پی آن خرید صورت می گیرد و این به مفهوم افزایش درآمدهای كسب و كار اینترنتی است.
هر چند كه هنوز سایتها و فروشگاههای زیادی هستند كه فاقد نماد اعتماد الكترونیك در كسب و كارهای فضای سایبر فعال هستند و تلاش دارند سهمی از بازار فضای سایبر را از آن خود كنند.
سرگرد حمید كیانی سرپرست اداره تشخیص جرائم سایبری پلیس فتا ناجا در تشریح این موضوع كه برای راه اندازی كسب و كار اینترنتی چرا باید به دنبال دریافت نماد اعتماد الكترونیك باشیم ؛ دریافت نماد اعتماد الكترونیك را اولین و ضروری ترین ساز و كار كسب و كارهای اینترنتی خواند و گفت: اگر قرار باشد در فضای سایبر كسب و كاری راه بیندازیم و به فكر توسعه كسب و كار خود باشیم باید قانونی عمل نمائیم و اولین و ضرورترین ساز و كارهای این فضا را اعتماد مشتریان به این كسب و كار است را دریافت كنیم.
سرپرست اداره تشخیص جرائم سایبری پلیس فتا ناجا اظهار داشت: حتی در كسب و كارهای فضای حقیقی نیز متصدیان امر به دنبال اعتماد سازی برای مخاطبان و مشتریان خود هستند، چرا كه عدم اعتماد می تواند كسب و كار را چه در فضای حقیقی و چه در فضای سایبر محكوم به شكست كند. حتی اگر سرمایه گذاری میلیاردی باشد.
سرگرد كیانی با بیان اینكه بزرگترین كسب و كارها در فضای حقیقی و سایبر نشان دهنده این موضوع است كه این مدیران توانسته اند در گام اول پیش از هر برنامه و استراتژی اعتماد مشتریان خود را جلب كنند، افزود: بنابراین كسب و كار در فضای سایبر كه محدودیت زمانی و مكانی ندارد اولین نیازش اعتماد به مشتریان است كه باید جلب نمائیم و دریافت نماد اعتماد الكترونیك اساس كسب و كارهای فضای مجازی است كه این اعتماد و اطمینان خاطر را به مشتری خواهد داد تا خریدی امن داشته باشد.
سرپرست اداره تشخیص جرائم سایبری پلیس فتا ناجا با اشاره به اینكه حدود 80 درصد شكایتهای ثبت شده كاربران در وب سایت پلیس فتا، مربوط به خرید از فضای مجازی و كسب و كارهای فاقد نماد اعتماد الكترونیك است، گفت: این حجم بالا نشان از این دارد كه فروشگاههای دارای نماد اعتماد الكترونیك كمتر مرتكب تخلف می شوند. ضمن آنكه اگر تخلفی از سوی فروشگاههای دارای نماد اعتماد الكترونیك صورت گیرد با توجه به ثبت اطلاعات این افراد برای دریافت نماد به راحتی قابل شناسایی هستند و فرد شاكی به حق و حقوق خود خواهد رسید.
وی ادامه داد: اما در خرید از فروشگاههایی كه نشان اعتماد ندارند با توجه به اینكه اطلاعات این فروشگاهها در هیچ جا ثبت نشده است به راحتی قابل رد گیری نیست و چه بسا فرد شاكی نتواند به حق و حقوق خود برسد.
سرگرد كیانی تاكید دارد: شهروندان و كاربران حتما در خرید از فضای سایبر از فروشگاههای دارای نماد اعتماد الكترونیك خرید خود را انجام دهند.
سرپرست اداره تشخیص جرائم سایبری پلیس فتا ناجا همچنین از فعالان كسب و كارهای اینترنتی خواست تا نماد اعتماد الكترونیك دریافت كنند و گفت: با توجه به حجم شكایت بر علیه فروشگاههای فاقد نماد اعتماد الكترونیك ضرورت دارد كه خود فعالان كسب و كارهای اینترنتی به جد به دنبال دریافت این نماد باشند.
وی با بیان اینكه دریافت نماد اعتماد الكترونیك حتما باعث رونق كسب و كارهای اینترنتی می شود، افزود: زیر ساختهایی كه در كشور برای كسب و كار اینترنتی فراهم شده است نباید از سوی گروه كوچكی مجرم و خلاف كار زیر سوال برود. این امر می تواند رونق این بازار را از بین ببرد. لذا خود فعالان باید به دنبال دریافت نماد اعتماد الكترونیك باشند.
سرگرد كیانی در پایان با اشاره به آدرس سایت و ایمیل پلیس فتا آن را دریچه ارتباطی با شهروندان خواند و افزود: پلیس فتا از هموطنان درخواست میكند در صورت مواجهه با موارد مشكوك آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس Cyberpolice.ir بخش ارتباطات مردمی گزارش كنند.