تولید و صادرات بیش از یك تن خاویار ایران

رئیس سازمان شیلات ایران: امسال حدود 2 تن خاویار تولید و بیش از یك تن صادر می شود.

1395/08/17
|
10:40
|

حسن صالحی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، با اشاره به اینكه در بزرگترین مركز تولید و پرورش ماهیان خاویاری در استان مازندران در آینده نزدیك بیش از 2 هزار تن گوشت و 30 تن خاویار تولید خواهد شد افزود: امسال بخش خصوصی نیز وارد چرخه تولید و عرضه خاویار شد كه در مجموع حدود 2 تن گوشت و بیش از یك تن خاویار تولید و صادر خواهد شد.
وی گفت: به منظور افزایش تولید این گونه اقتصادی با توافق و همكاری استانداران و بخش خصوصی سه استان شمالی كشور و بنیاد مستضعفان بیش از 300 مزرعه تولید و پرورش ماهیان خاویاری احداث خواهد شد.

رئیس سازمان شیلات ایران افزود: امسال به منظور تامین نیاز مراكز پرورش ماهیان خاویاری 4 میلیون قطعه بچه ماهی از گونه فیل ماهیان، قره برون، استرلیات و شیپ تولید شده است.

صالحی گفت: در تولید بچه ماهیان خاویاری از روش به گزینی نژاد استفاده می شود و تاكنون هیچ دستكاری ژنتیكی در آبزیان انجام نشده است.

وی درباره روند اجرای طرح پرورش ماهی در قفس افزود: تاكنون 40 هزار تن پروانه تاسیس با هدف تولید 20 هزار تن انواع ماهی در سواحل دریای خزر، خلیج فارس و دریای عمان صادر شده است.

رئیس سازمان شیلات ایران گفت: زیرساختهای لازم برای تولید و پرورش آبزیان با روش پرورش ماهی در قفس در سواحل دریا ایجاد شده است.

صالحی همچنین از اختصاص اعتبار ویژه برای اجرای طرح پرورش ماهی در قفس خبر داد و افزود: اعتبارات این طرح و طرح احداث و توسعه گلخانه ها در برنامه اقتصاد مقاومتی با همكاری صندوق توسعه ملی و بانك كشاورزی تامین می شود و كمكهای خوبی پیش بینی شده است.

رئیس سازمان شیلات ایران افزود: در طرح پرورش ماهی در قفس انواع گونه های بومی ویژه حوزه آبریز خزر، آزاد ماهیان، كپور دریایی، ماهی سفید و ماهیان خاویاری تولید می شود.

صالحی گفت: در خلیج فارس و دریای عمان نیز ماهی كوبیا، سوبیتی، هامور، حلوا سفید، شانك و سوف دریایی برای پرورش در قفس در دستور كار قرار دارد.


* كمك 330 هزار دلاری فائو در طرح پرورش قزل آلای ایران


رئیس سازمان شیلات ایران گفت: سازمان خواربار و كشاورزی ملل متحد «فائو» 330 هزار دلار برای اجرای طرح اصلاح نژاد قرل آلای پرورشی ایران اختصاص داد.

حسن صالحی با اشاره به اینكه مراكز تحقیقاتی تكثیر و پرورش نسل اصلاح شده قزل آلا در كلاردشت و یاسوج ایجاد شده است، افزود: هم اكنون 10 مركز خصوصی تحقیقاتی برای اجرای طرح اصلاح نسل قزل آلای پرورشی با سازمان شیلات ایران و فائو همكاری می كنند.

وی گفت:‌ قدمت نسل كنونی قزل آلای پرورشی در حوضچه ها و مراكز تولید آبزیان به بیش از 40 سال می رسد و به همین علت میزان تولید كاهش و میزان تلفات این گونه آبزی افزایش یافته است. بنابراین اجرای طرح اصلاح نژاد برای تولید اقتصادی اقدامی ضروری است.

رئیس سازمان شیلات ایران افزود:‌ هم اكنون بیش از 140 هزار تن قزل آلا در مراكز پرورشی تولید می شود كه با جایگزینی گونه اصلاح شده حداقل 30 درصد افزایش تولید خواهیم داشت.

صالحی گفت: در آینده نزدیك قزل آلا بعنوان مهمترین گونه صادراتی ایران دركنار میگو به بازارهای جهانی معرفی خواهد شد.

وی همچنین از ریاست ایران در كمیته آبزی پروری جهان خبر داد و افزود: ‌براساس مصوبه اجلاس رم قرار است اجلاس جهانی شیلات مهر سال آینده در تهران برگزار شود.


* امسال بیش از 20 هزار تن میگو تولید می شود


حسن صالحی با اشاره به اینكه میزان تولید میگو در كشور از سال 93 روند افزایشی داشته است افزود: سال 93 بیش از 23 هزار تن میگو در كشور تولید شد و امسال با اقدامات انجام شده بیش از 20 هزار تن میگو تولید و برداشت خواهد شد.

وی همچنین از راه اندازی شبكه تولید میگو در سیستان و بلوچستان خبر داد و گفت: این شبكه در منطقه گواتر سیستان فعال شده و 500 تن میگو در آن تولید شده است و پیش بینی می شود میزان تولید میگو در این منطقه سال آینده بیش از 100 درصد افزایش یابد.

رییس سازمان شیلات ایران افزود: در استان گلستان نیز مراكز پرورش و تولید میگو احداث شده است كه امسال 1100 تن میگو از این مراكز استحصال شد.

صالحی گفت: سال گذشته ركورد صادرات میگو در كشور با بیش از 13 هزار تن به اروپا ، خاورمیانه، حوزه خلیج فارس ، آسیای جنوب شرقی و روسیه ثبت شد.

وی همچنین از احداث مركز تحقیقاتی تولید مولدین میگو در كشور خبر داد و افزود: با فعالیت این مركز دانش تولید مولدین میگو در كشور بومی می شود.

رییس سازمان شیلات ایران از صندوق بیمه كشاورزی خواست برای پرداخت خسارات پرورش دهندگان میگو در استان خوزستان اقدام كند.

دسترسی سریع