سخنگوی دستگاه دیپلماسی: جمهوری اسلامی ایران گزینه هایش را برای مواجهه با هر وضعیتی در قبال برجام از قبل آماده كرده است و اگر احساس كند آمریكایی ها می خواهند اقداماتی در این خصوص انجام دهند در وقت خود، ما نیز اقدام می كنیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ بهرام قاسمی در نشست خبری درباره اظهارات نزدیكان ترامپ مبنی بر لزوم تجدیدنظر در مذاكرات هسته ای گفت: در مباحث و شعارهای انتخاباتی سخنان زیادی درباره مسائل مختلف گفته می شود كه فقط هم مختص برجام نیست بلكه درباره خاورمیانه، جهان عرب، سوریه، ناتو و مانند آن بیان شده است.
وی افزود: البته این سخنان بسیار متفاوت و حتی متناقض بود منتهی باید صبر كرد و هنوز برای قضاوت زود است كه چه اتفاقی می افتد.
قاسمی تاكید كرد: آنچه پیداست هر چه آقای ترامپ به آغاز كارش نزدیك می شود مواضعش باید براساس قانونمندی تعدیل شود؛ در جامعه آمریكا نیز آنقدر خردگرایی هست كه در نهایت منافع این كشور و جهان به خطر نیفتد.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح كرد: به هر حال جمهوری اسلامی ایران آمادگی همه چیز را دارد و گزینه هایش را از پیش برای هر وضعیتی مهیا كرده است و اگر احساس كند آمریكایی ها می توانند اقداماتی در این خصوص انجام دهند ما نیز در وقت مناسب اقدامات لازم را خواهیم داشت.
وی گفت: برجام تفاهمی دوجانبه نیست بلكه تفاهمی چندجانبه میان ما و 1+5 است كه به تصویب شورای امنیت نیز رسید و تصور نمی كنم كاری ساده باشد كه یك طرف بخواهد آن را زیر پا بگذارد، به آن توجه لازم نكند یا بخواهد بازنگری در آن را مطرح كند.
قاسمی در ادامه افزود: نمی توانم در این باره جمع بندی خاصی كنم؛ همچنان كه تاكنون صبور بوده ایم صبور خواهیم ماند و وضع درون آمریكا را رصد خواهیم كرد و با توجه به تیم آقای ترامپ و اقداماتش تصمیمات مقتضی را براساس شرایط نوین خواهیم گرفت.
* طرح دمیستورا درباره سوریه ره به جایی نخواهد برد
سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح كرد: طرح نماینده ویژه دبیركل سازمان ملل متحد در امور سوریه در خصوص این كشور، طرحی ابتدایی است و ره به جایی نخواهد برد.
بهرام قاسمی در نشست خبری درباره طرح دمیستورا درخصوص تجزیه سوریه گفت: طرح هایی كه درباره این كشور از جانب وی یا هر كس دیگری ارائه می شود مقطعی است و هیچ یك به علت پیچیدگی های شرایط سوریه نتوانسته است عملی شود.
وی افزود: طرح دمیستورا نیز ره به جایی نخواهد برد زیرا بحران سوریه بازیگران و اثرگذاری های فراوان دارد و او به تنهایی نمی تواند در این باره اثری داشته باشد.
سخنگوی وزارت امور خارجه تاكید كرد: تجزیه سوریه مخالفان بسیار دارد و به این سادگی روی نمی دهد و این مباحث را نمی توان جدی تلقی كرد.
قاسمی در پاسخ به پرسش دیگری درباره مصوبه مجلس آمریكا در خصوص ممنوعیت فروش هواپیما به كشورمان گفت: در یك سال گذشته شاهد لوایح بسیاری در مجلس نمایندگان و كنگره آمریكا بوده ایم كه مطرح یا تصویب شده است اما هیچ یك قابلیت اجرا ندارد.
وی افزود: موضوع ممنوعیت فروش هواپیما نیز كه در كنگره تصویب شد مراحل دیگری دارد كه باید به تصویب سنا و به امضای رئیس جمهور این كشور برسد.
قاسمی با بیان اینكه این روند زمانبر است اضافه كرد: ما صبر می كنیم ، شرایط را می سنجیم و پس از روند تحولات در صورتی كه مخالف برجام با مغایر با منافع ما باشد به شكل مناسب با آن برخورد خواهیم كرد.
وی همچنین درباره اقدامات ضد ایرانی شورای روابط بین الملل كشورهای خلیج فارس گفت: اتفاقات متعددی در صحنه سازمان همكاری های اسلامی ، تحریكات عربستان و شورای همكاری خلیج فارس در چند هفته پیش روی داده كه تا حدی رو به افزایش است.
قاسمی افزود: این اقدامات بیشتر ناشی از مشكلات درونی عربستان است كه با محوریت این كشور طراحی شده و سعی كرده است با توجه به مشكلات عدیده در درون و برون خود با ایجاد ائتلافی با عنوان دشمنی با ایران دیگران را كنار خود داشته باشد.
وی تصریح كرد: این راه غلطی است كه عربستان طی می كند این از اشتباهات تاریخی این كشور است كه هنوز از خردگرایی برخوردار نیست و راهی را طی می كند كه در گذشته دیكتاتورهای منطقه در آن گام برداشته و به سرنوشت نامناسبی دچار شده اند و عربستان نیز قطعاً در میان مدت و درازمدت نمی تواند برای كشورهای عربی تعیین تكلیف كند و ره به جایی نمی برد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت: ما ارتباطات كمابیش خوبی با كشورهای عربی و منطقه داریم ، و آنها در گفتگو با ما اظهار كرده اند كه شدیداً تحت فشار عربستان هستند.
قاسمی تاكید كرد: عربستان باید به این نتیجه برسد كه فشارهایش را از روی این كشورها بردارد و از این اقدامات بی اثر كوتاه بیاید.
وی همچنین با اشاره به رسالت سازمان همكاری های اسلامی ابراز امیدواری كرد: این سازمان به ماهیت اصلی اش بازگردد و به جای كینه توزی و تفرقه در جهان اسلام به وظایف اساسی خود توجه كند.
قاسمی هشدار داد: ریاض نیز باید با دقت كافی توجه كند كه در آینده حتماً باید درباره اقداماتش پاسخگوی كشورهای جهان اسلام باشد.