تجاری سازی دستگاه تولید بیوگاز از ضایعات
در سال حمایت از كالای ایرانی، فناوری تولید گاز متان از مواد زائد و زباله در اصفهان تجاری سازی شد.
تجاری سازی دستگاه تولید بیوگاز از ضایعاتبه گزارش خبرگزاری صداوسیما مركز اصفهان؛ پژوهشگر دانشگاه آزاد مجلسی و مجری این طرح دانشگاهی گفت: این دستگاه مجهز به مخزنی است كه هر نوع پساب وضایعات قابل تجزیه در طبیعت در این مخزن پر می شود و پس از سه روز با توجه به طراحی دستگاه حجم مخزن حاوی گاز می شود و این گاز طبیعی حاصل شده قابل مصرف است.
سید ایمان ظهوری این سوخت طبیعی را جایگزینی مناسب برای سوخت های فسیلی دانست و افزود: در طراحی و ساخت این دستگاه پكیجی طراحی شده كه قادر است این گاز را به طور كنترل شده مطابق با استاندارد شركت ملی گاز با فشار مورد نظر تحویل مصرف كننده دهد.
وی گفت: این دستگاه با الگوبرداری از راكتورهای بیوتك هندوستان و ول تك آلمان و نمونه اولیه آن با مشاركت گروهی پنج نفره از كارشناسان مكاترونیك طراحی وساخته شده است.
پژوهشگر دانشگاه آزاد مجلسی و مجری این طرح دانشگاهی افزود: ساخت داخلی، كاهش 86 درصدی هزینه مصرف سوخت گلخانه ای ،بی نیازی از مصرف گاز شهری و فسیلی، كمتر بودن خطر ایجاد اشتغال، خلوص بالای متان تولیدی، استحصال سریع گاز، انطباق با زیست بوم و اقلیم ایرانی و خروجی كود مرغوب، تولید برق، بازگشت آب خاكستری قابل استفاده در فضای سبز و كود غنی شده از مهمترین مزایای دستگاه تولید بیوگاز است.
سید ایمان ظهوری مهمترین كاربرد این دستگاه را در گلخانه ها و دامداری ها بیان كرد و گفت: اكنون تولید انبوه این فناوری در كارگاهی مجهز به دستگاه های جوشكاری و برشكاری با اشتغالزایی 20 نفر به طور مستقیم فراهم شده است.