رئیس مجلس به مركز پژوهشهای مجلس، پیشنهاد داد حداقل هر شش ماه ، گزارشی از وضعیت اقتصادی جامعه به نمایندگان ارائه كند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از خانه ملت، علی لاریجانی امروز (دوشنبه، 29 آذر) در پنجمین همایش ملی نقش پژوهش در قانونگذاری با تشكر از مركز پژوهشهای مجلس و تلاش این بخش در فرایند قانونگذاری و رسیدگی به لایحه برنامه ششم گفت: با توجه به اینكه در ارائه لایحه برنامه ششم مشكلات بسیاری وجود داشت اما مركز پژوهشهای مجلس كمك بسیاری به نمایندگان در رسیدگی به مواد و تبصرههای این لایحه كرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: لازم است به سه نكته مهم در بحث قانونگذاری اشاره كنم كه مهم ترین آن تعامل و همكاری مركز پژوهشهای مجلس با انجمنهای علمی و دانشگاهی و استفاده از ظرفیت نهادهای علمی و نظارت آنها بر تصویب قوانین است.
وی اضافه كرد: همچنین با توجه به آمادهسازی سند راهبردی و استراتژی مركز پژوهشها در اولویتبندی برنامههای مجلس دهم ذكر این نكته بسیار مهم است كه مركز پژوهشها باید زمان مشخصی را از برنامه زمانبندی شده برای بررسی اولویتهای مجلس در اختیار نمایندگان قرار دهد.
رئیس مجلس با بیان اینكه مركز پژوهشهای مجلس باید برنامههای مورد نظر خود را طبق اولویت و یك متن تخصصی به كمیسیونهای مجلس ارائه كند، تصریح كرد: باید مشخص شود كه نمایندگان چه مقدار زمان برای بررسی طرحها و لوایح در اختیار دارند و پیشنهاد میكنیم به مركز پژوهشهای مجلس كه سند استراتژی و راهبردی خود را تا دو ماه آینده به نمایندگان و كمیسیونها ارائه كند.
آقای لاریجانی با تأكید بر ایجاد همفكری در داخل مجلس بین نمایندگان گفت: در داخل مجلس تصمیمات مهمی اتخاذ می شود كه اگر همفكری بین نمایندگان نباشد ممكن است مشكلات بسیاری به وجود آید برای مثال در بحث اقتصاد كه مهم ترین موضوع میان مسئولان است همفكری در جهت رفع مشكلات اقتصادی بسیار مهم و ضروری است.
وی با تأكید بر اینكه دولت باید سیاست كوچكسازی و چابكسازی در درون خود را پیش گیرد افزود: همچنین به مركز پژوهشها پیشنهاد میشود كه حداقل هر شش ماه یك بار گزارشی از وضعیت اقتصادی جامعه را به نمایندگان ارائه كند كه مشخص شود شرایط در حال حاضر چگونه است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینكه در حال حاضر شرایط جامعه متفاوت است، تصریح كرد: برای حركت در جهت رفع مشكلات جامعه باید تعامل و همفكریها میان مسئولان افزایش پیدا كند.