خطیب جمعه تهران؛ باید سراغ گردن كلفت‌ها رفت

در زمینه امر به معروف و نهی از منكر بد عمل كردیم، گردن كلفت‌ها را كنار گذاشتیم و سراغ ضعیف تر‌ها رفتیم.

1397/06/24
|
09:48
|



باید سراغ گردن كلفت‌ها رفتبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، حجت الاسلام والمسلمین كاظم صدیقی در خطبه اول نماز با بیان اینكه تقوا، پوشش و صیانت و وسیله‌ای برای تسهیل امور است گفت: در مسئولیت‌ها امانتدار مردم باشید، چون همه مسئولیت‌ها و مدیریت‌ها امانت است و باید در روز قیامت در محضر خداوند پاسخگو بود كه آیا این مدیریت‌ها در جهت منافع شخصی به كار گرفته شد یا برای مردم.
وی افزود: در تربیت فرزندان هم خداوند متعال سفارش‌هایی كرده است پدران عزیز با فرزندانتان چه كردید؟ اگر گرفتار آسیب‌های اجتماعی شدند آیا خود را مقصر می‌بینید؟ آیا با بچه هایتان رفاقت و آن‌ها را با طبیب‌های اخلاقی آشنا كردید؟ آیا به مدارس آن‌ها سر زدید و از مدیرانشان خواستید تا آن‌ها را مسجدی تربیت كنند؟ آیا اطمینان دارید در مدارس دخترانه دختران را به متانت، شخصیت و مهارت و زندگی و حفظ حریم پدر و مادر دعوت می‌كنند و یا سند 2030 را اجرا می‌كنند؟ اگر این طور است چرا ساكتید و به داد بچه هایتان نمی‌رسید؟
حجت الاسلام والمسلمین صدیقی تصریح كرد: تقوا مجموعه كنترل‌هایی است در رفتار شخصی، خانوادگی، فرهنگی و اجتماعی. مرگ آغاز یك زندگی برگشت ناپذیر است و باید دید هر كاری كه فرد انجام می‌دهد از حرف تا داد و ستد در قیامت آیا به صورت نور ذخیره می‌شود یا مار و عقرب؟ این می‌شود مجموعه نظارت‌های سازنده كه در تقوا خلاصه شده است.

همه امر به معروف نهی از منكر را شوخی تلقی می‌كنند؛ وقتی گردن كلفت‌های سیاسی و اقتصادی همه جا را چپاول و غارت می‌كنند آن وقت سراغ تازه كار‌ها می‌رویم معلوم است كه نمی‌پذیرند باید از بالا شروع كرد.
وی گفت: در جمله ایَّاكَ نَعْبُدُ وَ إِیَّاكَ نَسْتَعینُ پیام‌هایی وجود دارد. آرزوی ما این است كه با صداقت بگوییم ایاك نعبد و این حضور را درك كنیم كه در محضر هستی لایتناهی و قدرت بیكران هستیم.
خطیب جمعه تهران افزود: منِ كمترین با خدایم مستقیم سخن می‌گویم خدا مرا به حضور پذیرفته است در محضر ملك الملوك به او اعلام آزادگی می‌كنم و می‌گویم پروردگارم به هیچ كس سرسپرده نیستم، به شرق و غرب و ثروت و قدرت وابسته نیستم و فقط دل به تو دارم و تو را می‌پرستم مال پرست و هواپرست و تابع جریان‌های سیاسی و وامدار هیچ تشكیلاتی نیستم.
وی اضافه كرد: حركت امام حسین (ع) برای تبیین ایاك نعبد بود، در ایاك نعبد مسائل قابل طرحی وجود دارد كه از جمله می‌توان به واژه عبودیت اشاره كرد ایاك نعبد در آیات مختلف دیده می‌شود و آن این است كه مردم خدا را بنده باشید، چون او خالق شماست، پدر و مادر و ریشه هایتان از خداست و باید او را عبودیت كنید.
حجت الاسلام والمسلمین صدیقی ادامه داد: واژه دیگر مودت است خدای متعال به ما نگفته است كه اهل بیت را عبادت كنید، اما گفته است كه عاشق امام حسین (ع)، امام علی (ع) و پیامبر اكرم (ص) باشید و به امامانتان دل بسپارید واژه دیگری داریم كه اطاعت است پیامبران آمده اند كه همه از آن‌ها اطاعت كنند اینان حاكمند باید بر كشتی آن‌ها سوار شد و هر كسی در هر جا نشسته نباید از روی سلیقه كشتی را سوراخ كند كه در مسئله امر به معروف و نهی از منكر كه متروك مانده به این موضوع اشاره شده است.
وی افزود: عینیت امر به معروف درباره افراد ضعیف و خجل است، ولی عده‌ای آنقدر جسور شده اند و با جهالت ذهنشان را مخدوش كرده اند كه امربه معروف را برای خودشان مزاحم می‌بینند و مانعی برای رسیدن به زندگی تلقی می‌كنند در حالیكه امر به معروف لطف خدا، دستگیری و چراغ راه است.
خطیب جمعه تهران گفت: ما در این زمینه بد عمل كرده ایم، گردن كلفت‌ها را كنار گذاشتیم و به سراغ ضعیف‌تر‌ها رفتیم و حالا همه امر به معروف نهی از منكر را شوخی تلقی می‌كنند وقتی گردن كلفت‌های سیاسی و اقتصادی همه جا را چپاول و غارت می‌كنند آن وقت سراغ تازه كار‌ها برویم معلوم است كه نمی‌پذیرند باید از بالا شروع كرد و راه امام حسین (ع) را در پیش گرفت.

ترسیدن از جنگ و تحریم ضدیت با عاشوراست؛ در غوغای تبلیغات كه از دوست و دشمن می‌شنویم تا جامعه مایوس شود باید بگویم كه 40 سال است ملت ما با رهبری انسانی آزموده و عاشق شهادت از هیچ قدرتی هرگز هراس نداشته و در برابر قدرت‌ها با اقتدار به میدان آمده است.
وی تصریح كرد: امام حسین (ع) با یزد و حكومت فاسد كار داشت و با افرادی كه چپاول می‌كردند او برای براندازی نظام فاسد قیام كرد و با مردم كوفه كاری نداشت نباید در برخورد با كوچك‌تر‌ها حساس باشیم هر حرامی كه در دنیا واقع می‌شود مومن ناراحت می‌شود، اما با چه كسی باید برخورد كرد و جان را در راه چه كسی باید داد؟ این در حفظ هویت كه از طریق حكومت‌ها دست به دست می‌شود اهمیت دارد این حكومت‌ها تغییر فرهنگ می‌دهند هویت‌ها را عوض می‌كنند و جامعه را به رنگ فساد وابستگی و بی عرضگی در می‌آورند باید با گردن كلفت‌ها در افتاد و برخورد كرد.
خطیب جمعه تهران افزود: همه از مسئولان الگو می‌گیرند اگر مسئولی غیرتی بود جامعه غیرتی است، اما اگر مسئولی احساس مسئولیت نكند جامعه هم بی خیال می‌شود امام حسین (ع) قانون و راز مبارزه با ظلم و ستم است او سنگر زمین خورده هاست و هر كس به این سنگر پناه بیاورد نجات پیدا می‌كند در دو قسمت از زیارت عاشورا مسئله ظهور بیان شده است تا آمادگی مبارزه با فساد را نداشته باشیم ادعای انتظار حقیقت ندارد باید خودمان زمینه را برای ظهور امام فراهم كنیم.
وی ادامه داد: امام حسین در نامه‌ای به برادرشان نوشتند هر كس به من ملحق شود شهید می‌شود و به او بشارت مدال شهادت می‌دهم و اگر ملحق نشود روی پیروزی را نخواهد دید پیروزی در گرو شهادت است لذا شهادت عین پیروزی، نجات و ارتقاست و هر كس دامن امام حسین (ع) را بگیرد به شهادت نزدیك می‌شود.
حجت الاسلام والمسلمین صدیقی گفت: ترسیدن از جنگ و تحریم ضدیت با عاشوراست باید در خط امام حسین و عاشورا بود در غوغای تبلیغات كه از دوست و دشمن می‌شنویم تا جامعه مایوس شود باید بگویم كه 40 سال است ملت ما با رهبری انسانی آزموده و عاشق شهادت از هیچ قدرتی هرگز هراس نداشته و در برابر قدرت‌ها با اقتدار به میدان آمده است.
وی در پایان با اشاره به پیشرفت كشور در عرصه‌های مختلف از جمله پزشكی، سلول‌های بنیادی، نانو، موشك و ماهواره گفت: در جای جای كشور رشد كرده ایم و ملتی كه 8 سال دفاع مقدس را پشت سر گذاشته بر چند روز مشكلات اقتصادی هم فائق خواهد آمد.

خطبه دوم؛ با مسئولان منصف باشیم
خطیب جمعه تهران گفت: باید با مسئولان منصفانه برخورد شود.
حجت الاسلام والمسلمین كاظم صدیقی در خطبه دوم نماز جمعه تهران با اشاره به تذكرات حكیمانه، برجسته و قوی رهبر معظم انقلاب در جمع خبرگان رهبری افزود: براساس اطلاعات به دست آمده دشمنان اكنون ائتلاف كرده و جنگ تبلیغاتی و روانی را كلید زده اند.
خطیب جمعه تهران گفت:​ دشمنان بنا دارند ویروس بدبینی را در جامعه تزریق كنند و سعی دارند مردم ما را به یأس و بی اعتمادی بكشانند.

در مقابله با مسئولان باید منصفانه برخورد شود؛ باید انتقاد كرد و مسئولان باید انتقادپذیر باشند و انتقاد‌ها نباید به غصه یا عصبانیت تبدیل شود.
وی با بیان آیاتی از قرآن كریم افزود: درِ رحمت خداوند باز است و در مسائل اجتماعی یأس یك نفر به دیگران هم سرایت می‌كند.
حجت الاسلام والمسلمین صدیقی گفت: با حیات دل و زنده دلی است كه مردم ما می‌توانند دلاور باشند و در مقابل دشمنان سینه سپر كنند.
وی از كسانی كه در مسیر تبلیغ دشمن قرار می‌گیرند خواست شایعه پراكنی نكنند.
خطیب نمازجمعه تهران گفت: ملت ما همان ملتی است كه هنوز رزمندگانش در دفاع از حرم جانشان را فدا می‌كنند.
حجت الاسلام والمسلمین صدیقی با بیان اینكه در مقابله با مسئولان باید منصفانه برخورد شود، تصریح كرد: باید انتقاد هم كرد و مسئولان هم باید انتقادپذیر باشند و انتقاد‌ها نباید به غصه یا عصبانیت تبدیل شود.
وی افزود:​ از حالا به بعد باید با مدیریت جهادی و با عذرخواهی از مردم، از ملت و خیل عظیم عزاداران حسینی برای حل مشكلات كمك گرفت.
حجت الاسلام والمسلمین صدیقی با بیان اینكه انقلاب ما از عاشورا الگو گرفت، گفت:​ مبدأ انقلاب ما عاشورا و بقای انقلاب هم به محرم و صفر است.
خطیب نمازجمعه تهران با تأكید بر اینكه نباید فعالیت‌های اقتصادی ما با نوسانات ارز و دلار گره بخورد، افزود: چرا بی دلیل این دلار را مطلق كرده اید و فكر می‌كنید محور اقتصاد ما دلار است؟ و اگر دلار گران شد باید همه چیز حتی كالا‌های مصرفی گران شود؟
وی گفت: تولیداتی كه خودمان داریم و كار‌هایی كه خودمان انجام می‌دهیم، ربطی به دلار ندارد.
حجت الاسلام والمسلمین صدیقی با طرح این سؤال كه مگر ما همه چیزمان از خارج می‌آید؟ افزود: چرا باید قیمت‌ها بالا رود و این بی انصافی‌ها از ناحیه كیست؟
وی تصریح كرد: باید غیرتمندانه به میدان آمد و با این موارد مقابله كرد. مگر چند درصد از زندگی ما به دلار ارتباط دارد، كه این اینطور شاهد تغییر قیمت هستیم؟

نباید فعالیت‌های اقتصادی ما با نوسانات ارز و دلار گره بخورد؛ چرا بی دلیل این دلار را مطلق كرده اید و فكر می‌كنید محور اقتصاد ما دلار است!؟ اگر دلار گران شد باید همه چیز حتی كالا‌های مصرفی گران شود! تولیداتی كه خودمان داریم و كار‌هایی كه خودمان انجام می‌دهیم، ربطی به دلار ندارد.
خطیب نمازجمعه تهران گفت:​ در مسئله ماشین هم همینطور است و ما انتقاد داریم و مطالب مردم را به حق می‌دانیم.
وی با اشاره به اینكه با بازاری‌ها نشست داشته و درددل‌های آن‌ها را گوش كرده ایم، افزود: بازاری‌ها مطالب به حقی دارند و برخی از آن‌ها در معرض آسیب جدی هستند، پس باید مسئولان به داد بازار برسند و فكری به حال بیكاری مردم كنند.
خطیب نمازجمعه تهران تصریح كرد: نباید بازار را رها كنند انگار مملكت صاحب ندارد و هر كس به هر نحو و هر قیمتی خواست بتواند جنس بفروشد و مردم آزاری كند.
حجت الاسلام والمسلمین صدیقی گفت: هم دلار و هم ماشین نباید در واقعیت زندگی مردم در این حد سروصدا داشته باشد. این همان جنگ تبلیغاتی است كه نقطه ضعف كوچك ما را بزرگ می‌كند وهمه ما را به هم می‌ریزد.
خطیب نمازجمعه تهران با اشاره به ظرفیت بالای فرهیختگان و دانشگاهیان دلسوز، دین شناس و در خط ولایت افزود: اگر به این متدینین فرهیخته میدان دهیم دیگر نیازی به منت كشیدن از كشور‌هایی مثل فرانسه نداریم.
وی اشاره‌ای هم به آشوب و فتنه در بصره و ناآرامی مختصر در آبادان كرد و افزود: این نشانه حضور شیطان در صفوف مسلمانان است.
حجت الاسلام والمسلمین صدیقی با تأكید بر اینكه مردم عراق و ایران مشتركات بسیاری مثل امام حسین (ع) و ائمه معصومین دارند، گفت: شما در جریان اربعین می‌بینید كه چگونه مردم عراق عاشقانه از زائران ایرانی پذیرایی می‌كنند.
خطیب نمازجمعه تهران با بیان اینكه دنیای استكبار نمی‌تواند نزدیك بودن دو ملت شیعه را تحمل كند، افزود: حالا ببینید دشمنان با چه فتنه‌ای هماهنگ می‌شوند تا در بین شیعیان بدبینی ایجاد كنند.
وی به آتش كشیدن كنسولگری ایران در بصره را نشانه‌ای از عصبانیت استكبار دانست و افزود:​ این اقدام با پشتیبانی و حمایت سفارت امریكا و پول‌های عربستان سعودی انجام شد و اسنادش وجود دارد.
حجت الاسلام والمسلمین صدیقی با اشاره به اینكه ملت ایران برای حفاظت از مردم عراق و عتبات عالیات دوشادوش ملت عراق جان داده و از همه چیزشان گذشته اند، گفت: این ارتباط كه با خون شهدا برقرار شده است باید حفظ شود و باید مراقب آن بود.
خطیب نمازجمعه تهران افزود:​ بنابراین اگر بعضی از مسئولان در مسیر امریكا قرار گیرند خسارت آن قابل جبران نخواهد بود.

حمله موشكی و مقتدرانه سپاه به كانون ترور و آشوب در كردستان عراق نشانه اِشراف اطلاعاتی و دقت نظر بالای سپاه است؛ این حمله كه افراد معاند و خودفروخته امریكا را هدف قرار داد، تیر غیبی بود كه عزت و آبرو برای نظام ما آورد و هشداری به دشمنان ما در منطقه داد.
وی با اشاره به هزارمین روز بازداشت شیخ ابراهیم زكزاكی عالم برجسته نیجریه افزود:​ شش پسر این عالم بزرگوار شهید شده اند و چشم خود را از دست داد و به رغم اینكه دادگاه حكم آزادی او را صادر كرد، اما همچنان در زندان به سر می‌برد.
حجت الاسلام والمسلمین صدیقی از دولت نیجریه خواست این بدنامی را ادامه ندهد و شرایط آزادی این عالم بزرگ را فراهم كند.
خطیب نمازجمعه تهران حمله موشكی و مقتدرانه سپاه به كانون ترور و آشوب در كردستان عراق را نشانه اِشراف اطلاعاتی و دقت نظر بالای سپاه دانست و افزود: این حمله كه افراد معاند و خودفروخته امریكا را هدف قرار داد، تیر غیبی بود كه عزت و آبرو برای نظام ما آورد و هشداری به دشمنان ما در منطقه داد.
وی با ابراز امیدواری به اینكه ارتش سوریه بتواند در اِدلب آخرین سنگر تروریست‌ها را درهم بكوبد و منطقه را از شرّ آن‌ها آزاد كند، افزود: مزدوران امریكایی با بهانه جویی مسئله بمباران شیمیایی را مطرح می‌كنند موضوعی كه با تأیید سازمان ملل ثابت شده است كه ارتش سوریه هیچ بمب شیمیایی دراختیار ندارد.
حجت الاسلام والمسلمین صدیقی به دولت جمهوری آذربایجان هم توصیه كرد: با عزاداران حسینی مدارا كند و به این دل‌های پرعشق فشار نیاورد كه موجب انفجار خواهد شد.
خطیب نمازجمعه تهران تصریح كرد:​ مردم جمهوری آذربایجان عاشق امام حسین (ع) هستند و عزاداری برای اباعبدالله الحسین (ع) قابل تعطیلی نیست و حتی امروز در بسیاری از كشور‌ها و امریكا و انگلیس هم برگزار می‌شود.

دسترسی سریع