در حاشیه بازدید از گمرك تهران؛ روند مطلوب واردات و صادرات كالا


معاون اول رئیس جمهور: روند واردات و صادرات مطلوب است و مردم دغدغه‌ای برای كالای مورد نیاز نداشته باشند.

1397/06/31
|
14:40
|


روند واردات و صادرات كالا به كشور روند مطلوبی استیه گزارش خبرگزاری صدا وسیما ، اسحاق جهانگیری با بیان اینكه گمرك مركز اصلی ورود و صدور كالای كشور است و نبض اقتصاد در اینجا می زند.گفت : براساس آمارهای شش ماهه اول امسال حدود 22 میلیارد و 700 میلیون دلار كالا از كشور صادر شده كه نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود 15 درصد رشد نشان می دهد.معاون اول رئیس جمهور گفت: معنای این رشد آن است كه روند صادرات كالا از كشور روند مطلوبی است و امیدواریم تا پایان سال این روند حفظ شود.
جهانگیری با بیان اینكه یكی از دغدغه های موجود در زمینه صادرات بازگشت ارز حاصل از صادرات كالا به داخل كشور است، افزود: وقتی از واردكردن ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصاد كشور حرف می زنیم منظورمان مشخص است یعنی یا باید به ازای كالای صادرشده ، كالا وارد كشور شود یا ارز حاصل از صادرات در نظام بانكی به فروش برسد و در هر صورت نتیجه كالایی كه صادر می شود در اقتصاد كشور خودش را نشان دهد.
وی با تاكید بر اینكه سامانه نیما به شدت به ارز حاصل از صادرات نیاز دارد، از تمامی صادركنندگان خواست، ارز خود را هرچه سریع تر به چرخه اقتصاد كشور بازگردانند.
معاون اول رئیس جمهور درخصوص واردات كشور هم گفت: در شش ماهه اول امسال 21 میلیارد دلار كالا وارد كشور شده كه نسبت به مدت مشابه پارسال حدود 10 درصد كاهش نشان می دهد.
جهانگیری در توضیح دلیل كاهش واردات به كشور افزود: پس از خروج امریكا از برجام و اعلام تحریم های جدید تصمیماتی براساس شرایط جدید كشور اتخاذ شد و از واردات برخی از كالاها به عنوان كالاهای ممنوعه به كشور جلوگیری شد.
وی افزود: كالاهایی كه مشابه داخلی داشتند یا از نیازهای ضروری كشور محسوب نمی شدند از جمله خودرو در این فهرست قرار گرفتند كه دلیل كاهش 10 درصدی واردات در شش ماهه اول امسال به ممنوع شدن واردات هزار و 370 قلم كالااز جمله خودرو بازمی گردد.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینكه روند واردات كشور روند مطلوبی است، افزود: در شش ماهه اول امسال واردات بسیاری از كالاها، از جمله كالاهای اساسی رشد 25 تا 30 درصدی و حتی 50 درصدی داشته است بنابراین مردم دغدغه ای نسبت به تامین كالاهای اساسی و ضروری مثل دارو نداشته باشند.
جهانگیری بابیان اینكه ارز بسیاری از كالاهای اساسی تامین شده و واردات این محصولات درحال انجام است و امیدواریم تا آخر امسال همین روند ادامه یابدگفت : یكی از دغدغه های امروز واردكنندگان به كشور رسوب كالا در گمركات و سخت شدن ترخیص كالا از مبادی ورودی بودكه در این زمینه ، هفته گذشته در هیات دولت تصمیم های خوبی به ویژه در زمینه پرداخت ما به التفاوت ارزی و همچنین پرداخت مالیات بر ارزش افزوده و حقوق گمركی گرفته شد كه ترخیص كالا را تسهیل خواهد كرد.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینكه درخصوص ترخیص كالاهای وارداتی بدون انتقال ارز نیز تصمیم گیری های لازم انجام شده است، گفت: با این حال مشكلاتی در ترخیص كالاها وجود دارد كه در این خصوص نیز به زودی تصمیماتی اتخاذ و اعلام خواهد شد.
جهانگیری با بیان اینكه شیرخشك نوزادان به اندازه كافی در گمرك موجود است اما مشكلاتی در ترخیص این كالا وجود دارد، افزود: رئیس كل بانك مركزی و وزیرصنعت، معدن و تجارت ماموریت یافتند تا ظرف امشب مشكل ترخیص این كالا را نیز برطرف كنند.
وی درخصوص لاستیك مورد نیاز كامیون داران كشور نیز گفت: در این زمینه نیز مصوبه ای داریم كه همین امروز ابلاغ خواهد شد كه نتیجه آن ترخیص حجم قابل توجهی لاستیك از گمركات كشور خواهد بود كه امیدواریم با این مساله مشكل كامیون داران كشور در زمینه تامین لاستیك مورد نیازشان برطرف شود.
معاون اول رئیس جمهور افزود: درخصوص برخی كالاها كه وارد گمرك شده اند اما ارزی به آنها ترخیص داده نشده هم مقررشد وزارت صنعت، معدن و تجارت با بانك مركزیآماری از ارز مورد نیاز این نوع كالاها استخراج كنند تا هفته آینده در هیات دولت درباره این كالاها نیز تصمیم گیری شود.
جهانگیری با تشكر از بخش خصوصی كه در شرایط جنگ اقتصادی به عنوان سربازان نظام فعالیت می كنند، گفت: نباید به دلیل برخی سوء استفاده ها، علیه بخش خصوصی واقعی و خوشنام كشور فضاسازی كرد.
وی با اشاره به اینكه برخی فضاسازی ها باعث شده تا تولیدكنندگان كشور از ترس مواجه شدن با اتهام احتكار كالاهای خود را از گمرك ترخیص نكنند، افزود: بخش خصوصی می تواند دغدغه مسئولان در تامین نیازهای اساسی مردم را كاهش دهند و قرارگرفتن كالا درانبارهای بخش خصوصی نشانه قدرت كشور است كه توانسته است انبارهای خود را مملو از كالاهایی كند كه مورد نیاز مردم است بنابراین نباید هر انباری را به عنوان احتكار نگاه كرد.
معاون اول رئیس جمهور گفت: من از وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز خواسته ام تا تصمیماتی بگیرد تا بخش خصوصی بدون دغدغه كالاها را از گمرك ترخیص و به انبارهای خود منتقل كند و مطمئن باشند مشكلی برای آنها پیش نخواهد آمد.

دسترسی سریع