در نشستی با مسئولان نیروی انتظامی مطرح شد؛ تهاجم‌های مجازی برای ایجاد بی اعتمادی به مسئولان



دادستان تهران: بیشترین تهاجم‌ها در حوزه فضای مجازی با هدف سلب اعتماد مردم از مسئولین و پس از آن ناامید كردن مردم و ناكارآمد نشان دادن نظام سیاسی كشور صورت می‌گیرد.

1397/07/11
|
14:21
|


به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ عباس جعفری دولت آبادی در نشستی با فرمانده انتظامی تهران بزرگ و دیگر مسئولان نیروی انتظامی افزود: همكاری دادستانی و پلیس الزام آور است و هیچ كدام بدون همكاری همدیگر به نتیجه نمی رسند و بایدهمكاری ها را افزایش دهیم و موانع پیش رو را برطرف كنیم.
وی با اشاره به شرایط ویژه كشور و تلاش دشمن برای ایجاد ناامنی گفت: الزاماً این ناامنی در حوزه های تروریستی نیست و آنها به دنبال ناامنی در حوزه امنیت فكری، حمل و نقل، مسائل ارزی و اقتصادی هم هستند.
جعفری دولت آبادی بی اعتمادی مردم به مسئولان، ناامید كردن مردم و ناكارآمد نشان دادن نظام سیاسی كشور را سه هدف مهم دشمن به ویژه در مقطع كنونی خواند و افزود: آنها اینگونه به مردم القا می كنند كه باید دنبال فكرها و راههای جدید باشند و با این كار به دنبال سردرگمی در میان مردم هستند و ما این موارد را نه تنها در آن طرف مرزها می بینیم بلكه وقتی روزانه، نشریات و فضای مجازی را مرور می كنیم می بینیم كه چه اخبار دروغ و خلاف واقعی منتشر و چه مسائل كوچكی، بزرگ می شود.
وی با اشاره به اینكه دشمنان می خواهند مشكلات كشور را به عنوان بحران جلوه دهند، گفت: آنها 40 سال است كه تلاش می كنند تا القا كنند جمهوری اسلامی هیچ ثمری نداشته است و برخی ناخواسته وارد اهداف دشمن می شوند.
دادستان تهران در خصوص فشارهای اقتصادی دشمنان در مقطع كنونی افزود: این بار دشمن با تجربه های قبلی و تحریم های سال 91 به دنبال افزایش فشارها و تحریم هاست و اتاق جنگی در این خصوص تشكیل داده است اما آنها اشتباه محاسباتی می كنند و فكر می كنند ایران مشابه برخی كشورهای ضعیف است و در همین شرایط ایجاد ناامنی، تشدید فشارهای اقتصادی و دنبال كردن بحث براندازی از اهداف آنهاست.
جعفری دولت آبادی با اشاره به اینكه با حضور مردم هوشیار و رهبری آگاه هیچگاه رویاهای دشمن تعبیر نمی شود در عین حال بر هوشیاری بیشتر مسئولان تاكید كرد و گفت: آنها در 40 سال گذشته هر توطئه ای كه توانستند كردند و اكنون می گویند ما باید مردم ایران را در محور اقتصادی به زانو دربیاوریم.




مفسدان بدانندطوفان مبارزه جدی است

دادستان عمومی و انقلاب تهران گفت: به مفسدان اقتصادی هشدار می دهیم كه به مسیر صحیح برگردند و بدانند كه طوفان مبارزه جدی است.
عباس جعفری دولت آبادی افزود: یكی از الزامات دستگاه قضایی مبارزه با فساد است و البته ما این نكته را كه گفته می شود جمهوری اسلامی دارای فساد سیستماتیك اقتصادی است قبول نداریم چرا كه مسئولان ما دنبال فساد نیستند و عده ای معدود هستند كه ما با قدرت سراغ آنها خواهیم رفت و در این مبارزه هیچ خط قرمز و تبعیضی وجود ندارد.
وی گفت: اگر اخباری از برخی پرونده ها اعلام نمی شود به خاطر این است كه وحدت و انسجام داخلی كشور به هم نخورد و به طور قطع در آینده هم خیلی ها احضار و تعقیب خواهند شد اما خود را موظف می دانیم از مسئولان خدوم و فداكار در هر سطحی حمایت كنیم.
جعفری دولت آبادی افزود: عنوان، سمت، مقام، درجه و لباس؛ هیچ تأثیری در مبارزه نخواهد داشت و وقتی دشمن عربده می كشد كه می خواهد نظام ما را از طریق اقتصادی دچار براندازی كند حتماً ما با فساد مقابله می كنیم.
وی بستن منافذ فساد در كشور را از راه تعامل هر چه بیشتر با پلیس بسیار ضروری خواند و گفت: در مسئله ارز همه دیدیم كه دولت با یك تصمیم می تواند بازار را مهار كند و وزارت صنعت، معدن و تجارت با توزیع به موقع و سرعت مناسب كالا می تواند اقدام كند.
­دادستان عمومی و انقلاب تهران افزود: واقعاً اگر لاستیك ها زودتر توزیع می شد این همه بهانه دست برخی ها می افتاد؟ اینجا نقش دستگاه های دولتی در بستن منافذ فساد جزو مهمترین موارد مبارزه با فساد است و نمی شود منافذ فساد باز باشد و ما توقع ایجاد نشدن فساد را داشته باشیم.
جعفری دولت آبادی سرعت، دقت، قاطعیت و اجرای احكام را از عناصر اصلی مبارزه با فساد اعلام كرد و گفت: در دادگاه های اخیر تلاش شد شعب ویژه ای تشكیل شود چرا كه مردم از اطاله دادرسی ها همیشه رنج می برند و ما در پرونده های اقتصادی اخیر تلاش كردیم كه مستند عمل كنیم چرا كه اگر قرار است فردی اعدام شود باید بتواند به درستی از خودش دفاع كند.
وی سرعت رسیدگی به پرونده ها را در مقایسه با گذشته و به علت تشكیل شعب ویژه قابل قبول خواند و افزود: در پرونده تلفن های همراه ظرف یك ماه 16 كیفرخواست صادر شد كه اگر چه دادگاه ایراداتی گرفته اما پرونده های متقن و قوی بوده است.
­دادستان عمومی و انقلاب تهران گفت: یكی دیگر از شاخص های ما بحث دقت است و دستگاه قضایی بدون اظهارات متهم نمی تواند حكم صادر كند اما قاطعیت به عنوان شاخص بعدی بسیار در پرونده های اخیر مورد توجه قرار گرفته است و مفسدان اقتصادی بدانند طوفان مبارزه جدی است.
جعفری دولت آبادی افزود: ما به همه كسانی كه فساد می كنند اخطار می كنیم كه پنبه ها را از گوش شان بردارند و این دفعه مبارزه جدی و قاطع است و اجرا خواهد شد و مردم ما پس از 40 سال بی صبرانه منتظر احكام قضایی اخیر هستند و هر زمان در دیوان عالی كشور تأیید شود اجرا خواهد شد.



برخورد با 17 سایت و 26 كانال متخلف در حوزه قیمت ارز


دادستان عمومی و انقلاب تهران گفت: با 17 سایت و 26 كانال متخلف كه در زمینه قیمت ارز ورود كردند و موجب التهاب بازار شدند، برخورد شد.
عباس جعفری دولت آبادی افزود: برخی از این سایتها و كانال ها، داخلی و برخی هم خارجی بودند و ما فعالیت همه سایت هایی را كه با تعیین قیمت ارز موجب التهاب بازار شدند، زیر نظر داریم.
وی گفت: روز گذشته هم كیفرخواست چند صراف دیگر كه در خصوص كارت ملی دیگران دچار تخلفاتی شده بودند، صادر شدند.




ابراز امیدواری دادستان تهران به اجرای حكم شلاق در معابر

دادستان عمومی و انقلاب تهران درباره اجرای حكم شلاق در معابر گفت: این موضوع در سال 69 تصویب شد اما هنوز اجرا نشده است.
عباس جعفری دولت آبادی در ادامه سخنانش در نشست با فرماندهان پلیس تهران بزرگ گفت: امیدواریم این حكم این بار اجرا شود و همه مفسدان بدانند كه این بار مبارزه جدی تر از گذشته است.
وی در ادامه افزود: برخی دستگاه قضایی را متهم می كنند كه با افشاگران فساد برخورد می كند در حالی كه این موضوع افترا است و اگر رسانه ای فسادی را اعلام كند تشكر هم می كنیم.
دادستان تهران گفت: البته اعلام فساد غیر از برهم زدن امنیت فكری مردم است و مثلا برخی مواقع اعلام می شود هزاران میلیارد تومان اختلاس شده است بعد كه پیگیری می كنیم به این نتیجه می رسیم كه 5 میلیون تومان بوده است.
وی گفت: رسانه ها در انتشار اخبار صحیح و انتقاد از مسئولان آزادند اما به بهانه مبارزه با فساد حق تخریب ، دروغ ، توهین و سیاه نمایی ندارند و نباید مردم را ناامید كنند.
وی گفت: هر جا رسانه ها گزارش فساد را دادند پیگیری كرده ایم و برخی مواقع به نتیجه رسیده ایم كه تشكر هم می كنیم اما میان افشاگری و توهین و تخریب ،​مرزهای ظریفی وجود دارد.
جعفری دولت آبادی گفت: رسانه ها هم توجه كنند كه افشاگری ها واقعی باید باشد چراكه ما نظام دینی و اسلامی هستیم و اگر چیزی اثبات نشده است نباید اعلام كنیم.
وی از مردم ، رسانه ها ، نشریات ، سمن ها و كسانی كه از فساد اطلاع دارند، خواست موارد را به پلیس و دادستانی گزارش كنند.
دادستان تهران به دادگاه های علنی ماه های اخیر اشاره كرد و گفت: در این دادگاه ها با اجازه ای كه از مقام معظم رهبری گرفته شد حول پرونده های مهم اقتصادی و حول قانون مبارزه با اخلالگران اقتصادی استجازه صورت گرفته و چون تهدیدات ما اقتصادی است استجازه هم بر این اساس است.
وی گفت: در این دادگاه ها احكام صادر شده بجز احكام اعدام ، قطعی است و انتشار اسامی متهمان نیز از ویژگی های این دادگاه ها محسوب می شود.
دولت ابادی افزود: قطعا در خصوص مفاسد اقتصادی اگر كسانی در دستگاه های دولتی در خصوص فساد سكوت كنند یا اقدامی انجام ندهند، تحت تعقیب قرار می گیرند.
دادستان تهران به تعامل خوب میان دادستانی تهران با فرماندهی انتظامی تهران بزرگ اشاره كرد و گفت: امیدواریم این همكاری ها در حوزه مبارزه با مواد مخدر و مفاسد اخلاقی و فضای مجازی هم توسعه پیدا كند.
وی ظرفیت های پلیس و دستگاه های قضایی را با وجود وسعت آن محدود توصیف كرد و گفت: باید در كنار مقابله به مسئله پیشگیری از جرم توجه ویژه شود و ما در خصوص پرونده سكه ثامن سوال مان این است كه چرا باید پرونده ای با این همه شاكی تشكیل شود و مثلا در خصوص طلافروشی تهرانپارس می گویند 15 سال مشغول این تخلف بوده و سوال ما این است كه چرا گزارش نشد؟.
دادستان تهران با اشاره به اینكه هزینه مبارزه با جرم در حوزه پیشگیری بسیار كم است، گفت: هنوز پیشگیری در كشور ما آن طور كه در مباحث درمانی و سلامت قوت گرفته ، شكل نگرفته است.
وی تشكیل پلیس های پیشگیری را اقدامی مناسب توصیف كرد.
دادستان تهران در بخش دیگری از سخنانش به دستور العمل تیرماه امسال ریاست قوه قضائیه در خصوص كنترل مجرمان حرفه ای و سابقه دار اشاره كرد و گفت: در این دستورالعمل تاكید شده است محكومان سابقه دار و قاتلان حرفه ای و سارقان مسلح به هیچ وجه به مرخصی نروند و ما در همین خصوص از پلیس درخواست می كنیم كه در زمان دستگیری این متهمان مجدد به دستگاه قضایی گوشزد كنند كه به این متهمان سابقه دار مرخصی داده نشود.
جعفری دولت آبادی بر تشكیل بانك اطلاعاتی مجرمان تاكید كرد و گفت: اگر این بانك تشكیل شود مجرم خطرناك و حرفه ای به راحتی مرخصی نمی تواند بگیرد و قادر نخواهد بود به زور از شكات ،رضایت بگیرد.
دادستان تهران با اشاره به اینكه پلیس در برقرای امینت اجتماعی زحمات زیادی كشیده است ، گفت: جرائمی همچون قتل ، سرقت و تجاوزها مردم را نگران می كند و یكی از شاخص های عملكرد پلیس باید در ارتقا امنیت اجتماعی متجلی شود .
جعفری دولت آبادی افزود: مقابله با دروغ پردازی و فضاسازی های نامناسب در حوزهای رسانه ای و مجازی باید صورت گیرد .
وی در خصوص نقش پلیس های تخصصی هم گفت: قطعا نقش مناسبی داشته است اما باز پلیس باید در این بخش به خصوص در حوزه های اجتماعی و اقتصادی سرمایه گذاری های بیشتری كند تا بتواند به صورت تخصصی تر ورود داشته باشد.
جعفری دولت آبادی گفت: ما در پرونده های مفاسد اقتصادی با افراد بسیار باهوشی مواجه می شویم كه پلیس باید راهها را بلد باشد.
وی بر تعامل هر چه بیشتر روسای كلانتری ها و رفت و آمد آنها به دادسراها تاكید
و به استفاده از ظرفیت مردم ، محلات و بسیج و سمن ها در مبارزه با جرم توصیه كرد.
دادستان تهران پیشنهاد كرد: سند مبارزه با جرم هم طراحی شودو در این خصوص گفت: در كشور ما اسناد بالادستی در حوزه های درمان ،بهداشت ،اقتصاد ، تامین اجتماعی و نیروهای مسلح وجود دارد اما در مبارزه با جرم هیچ سند ملی و مبارزه وجود ندارد و باید این در تهران عملی شود.
وی گفت: در مورد برخی جرائم هم باید تمركز بیشتری داشت و جرائمی مانند سرقت و شرارت مردم را رنج می دهد و گاهی به ما می گویند در یك كوچه ظرف یك هفته 20 بار سرقت شده است.
وی توجه به حقوق مردم و متهمان و نظارت بر بازداشتگاهها و كلانتری ها را ضروری خواند و گفت: باید مواظب باشیم تجربه تلخی كه درباره ستار بهشتی رخ داد، پیش نیاید ، چرا كه نظام در این باره هزینه داد.
دادستان تهران گفت: باید مراقب بود به مردم در كلانتری ها بی احترامی نشود.
وی پس از سخنان روسا و فرماندهان انتظامی تهران بزرگ در جمع بندی همه مطالب آنها گفت: قطعا ما هم معتقدیم كه اموالی كه از متهمان توقیف می شود باید فهرست شود تا دچار گلایه به حق برخی متهمان در این باره نباشیم ، مسئله عفاف و حجاب و اجرای دقیق تر آن از مباحث مطرح شده بود كه دادستان تهران گفت ما هم قبول داریم كه در این خصوص ناهماهنگی وجود دارد ولی در خصوص البسه های نامناسب اگر سراغ مراكز اصلی و تولیدی نرویم كار به جایی نمی رود.
وی گفت: درباره كشف حجاب در خودرو و مزاحمت های خیابانی و ایجاد آلودگی های صوتی و موسیقی های مبتذل از پلیس درخواست می كنیم كه برخورد جدی كند.




صدور 9 كیفرخواست جدید در حوزه صرافان به ارزش 320 میلیون دلار

دادستان عمومی و انقلاب تهران گفت​ : دیروز 9 كیفرخواست در حوزه صرافان و در پرونده استفاده از كارت‌های ملی دیگران صادر شد كه مجموع دلاری این 9 پرونده 320 میلیون دلار است.
عباس جعفری دولت‌آ‌بادی در پاسخ به سوالی درباره برخورد با سایت‌هایی كه به صورت دروغین و بدون مبنا برای ارز قیمت گذاری می‌كردند، افزود​:متاسفانه برخی سایت‌های مرتبط با ارز و سكه به خصوص در یك تا دو هفته اخیر با اعلام قیمت‌های لحظه‌ای و دقیقه‌ای ارز، به التهابات دامن می‌زدند كه بعد از تاكید ریاست قوه قضاییه برای برخورد با اینگونه اقدامات خلاف قانون، با همكاری پلیس تهران و فتای ناجا روز گذشته دستور مسدودسازی 17 سایت و 26 كانال در فضای مجازی صادر شد.
دادستان تهران خطاب به گردانندگان این سایت‌ها هشدار داد و افزود: در صورتی كه بخواهند به این رویه ادامه دهند فیلترینگ‌شان ادامه پیدا خواهد كرد و باید متعهد شوند كه در حوزه ارز به التهاب دامن نزنند؛ چرا كه قیمت گذاری وظیفه این سایت‌ها نیست.
جعفری دولت آبادی ادامه داد: اقدامی كه با همكاری پلیس و دادستانی انجام شد در راستای آرام كردن فضای جامعه بود كه بی جهت و بی دلیل قیمت‌ها را بالا می‌برند و این سیاست ادامه پیدا خواهد كرد.
وی گفت: بقیه آن‌ها نیز احضار خواهند شد و چنانچه به این كار خودشان ادامه دهند، حتما دادستانی وفق قانون با آن‌ها برخورد خواهد كرد و اگر متعهد شوند كه از این كار‌ها دست بردارند حتما سعی می‌كنیم كه كارشان را بتوانند ادامه دهند.
دادستان تهران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینكه آیا این سایت‌ها مجوز داشته اند؟ گفت: این موضوع در دست بررسی است و به دادسرای رسانه و پلیس فتا و تهران این موضوع اعلام شده است ؛ برخی البته داخلی و برخی در خارج از كشور هستند كه این موضوع در دست بررسی است و اگر غیرمجاز باشند حتما تعطیل خواهند شد.
جعفری دولت آبادی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینكه در برخی اخبار منتشر شده در مورد مسئله زائران عراقی ادعا شده كه دادستانی در این مسئله كوتاهی كرده است، نظر شما در این رابطه چیست؟ گفت: در جلسات متعددی كه با رسانه‌ها برگزار كرده‌ایم در بحث انتشار اخبار تاكید كردیم كه در مورد اخباری كه به امنیت ملی كشور یا روابط با همسایگان آسیب می‌رساند دقت بیشتری شود. با وجود روابط دیرینه تاریخی بین مردم كشور ایران و عراق و همكاری خوب دولت‌ها انتشار این‌گونه اخبار واقعا موجب تاسف شد.
دادستان تهران ادامه داد: ما از همان روز نخست كه این اتفاق افتاد رسانه‌ها و روزنامه‌هایی را كه این اقدام را انجام داده بودند، احضار كردیم، آن‌ها ادعا‌هایی را مطرح كردند مبنی بر اینكه ما اخبار اولیه را منتشر نكردیم، ظرف دو تا سه روز گذشته آن روزنامه را شناسایی كردیم و تفهیم اتهام صورت گرفت كه پرونده به دادگاه ارسال خواهد شد، بنابراین اساسا تعللی نبوده است.
وی تاكید كرد: از رسانه‌ها می‌خواهیم در انتشار اخباری كه مرتبط با منافع و مصالح ملی است توجه لازم را داشته باشند، ما نمی‌توانیم هر خبری را كه به دست می‌آوریم منتشر كنیم به علاوه پلیس در این رابطه اقدامات خوبی انجام داده است و اینگونه نیست كه یك خبری منتشر شود و همه دستگاه‌ها را متهم كنیم كه كاری انجام نشده است؛ بنابراین رسانه‌ها در عین حال كه در انتشار اخبار آزاد هستند، ولی باید دقت كنند در اخباری كه با امنیت ملی كشور و امنیت روانی مردم مواجهه دارد دقت بیشتری در انتشار داشته باشند و نه تنها در این موضوع، بلكه در تمام اخباری كه موجب بی اعتمادی و ناامیدی مردم آن هم در شرایطی كه دشمن تلاش می كند ذهن مردم را مشغول كار‌های فرعی و معیوب كند، رسانه هاباید با هوشیاری بیشتری عمل كنند.
دادستان تهران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینكه آیا اخبار جدیدی از روند رسیدگی پرونده‌های اقتصادی حاصل شده است؟ گفت: روز گذشته 9 كیفرخواست در حوزه صرافان و در پرونده استفاده از كارت‌های ملی دیگران صادر شد.
جعفری دولت آبادی اضافه كرد: مجموع دلاری این 9 پرونده 320 میلیون دلار است كه رقم قابل توجهی است و امیدواریم این پرونده‌ها به زودی به دادگاه ویژه ارجاع و منجر به حكم شود.
وی تصریح كرد: كیفرخواست‌هایی كه روز گذشته صادر شد می‌تواند در بخش مبارزه با مسئله ارز حتما تاثیرگذار باشد، با همكاری پلیس كار خوبی در این زمینه انجام شد كه از همكاران پلیس تشكر می‌كنم.
دادستان تهران در پایان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینكه آیا در این پرونده‌ها هم از كارت ملی افراد استفاده شده است؟ گفت: در پرونده‌های قبلی عواملی بودند كه كارت‌ها را استفاده كرده بودند و در اینجا صرافانی هستند كه در استفاده از كارت ملی و فروختن ارز به قیمت بالاتر از قیمت مقرر بانك مركزی، نقش داشته اند.



آغاز نشست دادستان تهران با روسای پلیس های تخصصی تهران بزرگ

نشست دادستان عمومی و انقلاب تهران با فرمانده نیروی انتظامی تهران و روسای پلیس های تخصصی آغاز شد.

در این نشست كه به میزبانی دادستان تهران در حال برگزاری است، معاونان دادستان تهران ، سردار رحیمی فرمانده انتظامی تهران بزرگ، سردار لطفی رییس پلیس آگاهی تهران بزرگ و روسای پلیس های تخصصی و معاونان حقوقی تهران بزرگ حضور دارند.
در این جلسه كه در مجتمع فرهنگی شهید بهشتی در حال برگزاری است همكاری های نیروی انتظامی و دادستانی بحث و بررسی می شود.
این نشست ها هرشش ماه یكبار برگزار می شود.

دسترسی سریع