روند پیشرفت علمی كشور مثبت است

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها: 50 درصد دانشجویان در علوم انسانی تحصیل می كنند كه 90 درصد آنها نگران آینده شغلی خود هستند.

1395/11/19
|
10:24
|

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، حجت الاسلام والمسلمین محمدیان در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبكه دو سیما افزود: كشور بیش از تعداد كنونی دانشجو نیاز دارد اما توزیع آنها باید درست شود.

وی گفت: اگر طرح آمایش سرزمینی دانشجویان اجرا شود این مشكل حل خواهد شد.
حجت الاسلام محمدیان افزود: اكنون مشكل بیشتر دانشجویان دانشگاه ها؛ آینده شغلی آنها است.
وی گفت: در برخی رشته ها پیشرفت خوبی داشته ایم اما برای رشته های دیگر نیاز به تلاش بیشتری است.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها با بیان اینكه گفته می شود ارزش ها در دانشگاه ها كمرنگ شده، فضای غیرواقعی است افزود: امروز بالندگی انقلاب اسلامی به دلیل پیشرفت های علمی كشور و این به دلیل تلاش دانشگاه هاست.
حجت الاسلام محمدیان گفت: تفكرات و نگاه های گوناگونی در دانشگاه ها وجود دارد اما بیشتر دانشجویان و اساتید خود را حامی و صاحب انقلاب اسلامی می دانند.
وی افزود: با توجه به دغدغه دانشجویان درباره مسائل اشتغال، ازدواج و ... اما روند پیشرفت علمی كشور مثبت است.
حجت الاسلام محمدیان درباره خروج برخی دانشجویان از كشور گفت: اینكه می گویندتعداد زیادی از دانشجویان از كشور خارج می شوند، شایعه است زیرا تعداد دانشجویانی كه می روند در مقایسه با آنهایی كه می مانند بسیار اندك است.
وی با بیان اینكه رفتن به كشورهایی كه قله های علمی هستند اشكال ندارد افزود: این موضوع باید هدایت شده باشد و زمینه برای آنهایی كه می خواهند بازگردند فراهم شود.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها گفت: بیشتر دانشجویان كشور نگران آینده شغلی خود هستند.
حجت الاسلام محمدیان با بیان اینكه امسال 30 هزار ازدواج دانشجویی ثبت شده كه در مقایسه با سال گذشته دوهزار ازدواج كاهش یافته است افزود: دو تا دو و نیم درصد از ازدواج های دانشجویی به طلاق منجر می شود.
وی گفت: ازدواج های دانشجویی جزو پایدارترین ازدواجها در كشور است.
حجت الاسلام محمدیان افزود: نقشه فرهنگی كشور سه سال است خاك می خورد.
وی با بیان اینكه حتی یك جلسه برای این ستاد تشكیل نشده است گفت: در دولت یازدهم فقط ستاد اجرایی نقشه فرهنگی كشور تشكیل نشده بود كه با گرفتن نقطه نظرهای دولت یازدهم، تشكیل این ستاد انجام شد اما بخش هایی از دولت ترجیح دادند نقشه فرهنگی كشور مسكوت بماند.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها افزود: درباره سند تحول آموزش و پرورش نیز فعالیت ها چشمگیر نیست.
حجت الاسلام محمدیان گفت: نقشه جامع علمی كشور ستاد قوی ای دارد و ستادهای زیرمجموعه آن نیز تشكیل شده است.
وی افزود: در چند سال اخیر بودجه آموزش و پژوهش به شدت كاهش یافته و بیش از نیمی از دولت یازدهم، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ثبات نداشته است.
حجت الاسلام محمدیان افزود: قرار نیست نهادهای رسمی كرسی های آزاد اندیشی را در دانشگاه ها برگزار كنند بلكه این كار بر عهده تشكل هاست.
وی با بیان اینكه برداشت های مختلفی از چگونگی برگزاری كرسی های آزاد اندیشی وجود دارد گفت: جریان هایی از خارج دانشگاه به دانشجویان و تشكل ها دربارة مسائل سیاسی فشار می آورند.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها افزود: به دلیل افزایش هزینة اظهارات در كرسی های آزاد اندیشی، دانشجویان دیگر آزمون و خطا نمی كنند.
حجت الاسلام محمدیان گفت: جریان هایی وجود دارند كه می خواهند دانشگاه ها را احزاب حیاط خلوت سیاسی خود كنند.
وی افزود: به دلیل وجود نداشتن احزاب در كشور به معنای واقعی و نبود عقبه مردمی برای احزاب كنونی، دانشگاه ناچار است خلأ نبود احزاب را پر كند زیرا عقبة مردمی دارد.
حجت الاسلام محمدیان گفت: درباره كرسی های آزاد اندیشی مسئولان باید با افزایش سعه صدر خود هزینه حضور در این كرسی ها را برای دانشجویان كم كنند.
وی افزود: باید تمرین كنیم كه حرف مخالف را گوش دهیم و مخالف را تحمل كنیم زیرا با سوت و كف و هیاهو كار پیش نمی رود.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها با بیان اینكه ارتباط حوزه و دانشگاه در شرایط بسیار خوبی است، اضافه كرد: پیوند حوزه و دانشگاه باید نتیجه عملی برای جامعه داشته باشد.
حجت الاسلام محمدیان گفت: در حوزه علوم انسانی حوزه و دانشگاه با یكدیگر همكاری دارند اما تحول در علوم انسانی زمانبر است.
وی افزود: علوم انسانی باید با مبانی دینی و حقوقی خودمان و استفاده از تجربیات دیگر كشورها در این زمینه تبیین شود.
حجت الاسلام محمدیان با اشاره به اینكه در حوزه ها درباره مسئله مدرك گرایی نگرانی وجود دارد گفت: حوزه و دانشگاه در مسائل مختلف به یكدیگر كمك كرده اند.

دسترسی سریع