پیشرفت 10 درصدی شبكه ملی اطلاعات

عضو شورای عالی فضای مجازی: فقط حدود 10 درصد از شبكه ملی اطلاعات ایجاد شده است.

1395/12/21
|
12:16
|

رضا تقی پور در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما با تبیین مباحث مطرح در دومین اجلاس رسمی مجلس خبرگان رهبری گفت: عمده ترین مباحثی كه در این اجلاس مطرح شد آسیب هایی است كه با توجه به شرایط جهانی و شرایط كشورمان در حوزه تهدیدات نرم در حوزه عرصه های فرهنگی و اجتماعی با آن مواجهیم.

وی گفت: نمایندگان مجلس خبرگان با اشاره به این نگرانی ها، خواستار مدیریت این تهدیدات از جانب شورای عالی فضای مجازی هستند، شورایی كه با تدبیر رهبر معظم انقلاب ایجاد شد.

تقی پور تصریح كرد: همچنان در خیلی از مباحث كم و كاستی داریم و مسائل آنگونه كه باید و شاید به ویژه در حوزه راه اندازی شبكه ملی اطلاعات مانند موتور جستجوی داخلی و پیام رسان های داخلی به خوبی پیش نمی رود.

عضو شورای عالی فضای مجازی تاكید كرد: شرط اینكه فضای مجازی امن داشته باشیم این است كه بسیاری از فناروی بومی باشد اما متاسفانه اكنون این گونه نیست و بسیاری از نرم افزارهای پایه و اساسی مانند موتور جستجو، پیام رسان ها و نرم افزارهای كلان دیگر از نوع خارجی است.

وی گفت: دغدغه ها این است كه اطلاعات شهروندان و حریم خصوصی آنان در این فضا مخدوش شود.

تقی پور همچنین در پاسخ به این پرسش كه طرح ایجاد شبكه ملی اطلاعات در چه مرحله است گفت: اعلام كرده اند كه دو فاز از شبكه افتتاح شده اما طبق ارزیابی ما كار پیشرفت زیادی نداشته و شاید آنچه انجام شده درصد كمی از مجموع این طرح است كه به عنوان شبكه مستقل می تواند مرزبندی و حریم كشور را در فضای مجازی روشن كند.

وی با تصریح در خصوص میزان پیشرفت در ایجاد این شبكه افزود: كار بسیار عظیم و طرحی در سطح ملی است شاید نشود درصد دقیقی از پیشرفت كار را تعیین كرد اما قطعا حدود 10 درصد پیشرفت داشته است.

وزیر اسبق ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره علت كندی در ایجاد این شبكه ملی گفت: كندی ها بیشتر شاید ناشی از ابهاماتی بود كه مطرح كردند اما از نظر ما ابهاماتی نیست كه پاسخ نداشته باشد زیرا از سال 89 كه ایجاد این شبكه تبدیل به قانون شد كشورهای بسیاری چنین شبكه ملی برای خود ایجاد كردند.

تقی پور كره جنوبی، آلمان، برزیل و چین را نمونه ای از كشورهای دارای این شبكه ملی دانست و تصریح كرد: این تجربه ای نیست كه بگوییم وجود ندارد گرچه شرایط ما قدری متفاوت است اما قطعا با وجود استادان، متخصصان و دانشمندان این حوزه در كشورمان دستیابی به این شبكه نباید طولانی می شد.

وی با رد ادعای مغایرت این شبكه با جریان آزاد اطلاعات در كشورمان گفت: متاسفانه طرف مقابل و بیشتر غربی ها از ابتدا این مطلب را القا می كردند كه اگر ما می گوییم مرزها تعیین شود این به مثابه بستن مرزهاست در حالی كه بارها دقیقا توضیح دادیم كه نمی خواهیم مرزها بسته شود.

عضو شورای عالی فضای مجازی افزود: مرزها باید مشابه آنچه در دنیای فیزیكی اتفاق می افتد و ما از طریق آن با دنیا تعامل داریم مشخص شود، اینگونه تعامل تعریف شده و مشخص می شود.

تقی پور تصریح كرد: اما آنچه اكنون با آن مواجهیم متاسفانه تسلط نرم افزارهای غربی و برداشت آنان از اطلاعات ما به ویژه از داده های حجیم است كه به هیچ عنوان به نفع ملت ما نیست و متاسفانه باید بگویم امنیت ملی ما هم با هجمه مواجه می شود.

وی همچنین درباره نگرانی از التهاب آفرینی برخی در انتخابات آینده با سوء استفاده از فضای مجازی گفت: شورای عالی فضای مجازی در كمیسیون های مختلف این مباحث را پیگیری و تدابیری را ویژه انتخابات آینده اتخاذ كرده است كه به دستگاه های ذی ربط ابلاغ می شود.

تقی پور هشدار داد: وقتی كشوری مانند امریكا به عنوان صاحب این فناوری كه مدیریت بخش زیادی از فضای مجازی را در اختیار دارد اقرار می كند كه در انتخابات اخیرش از طریق فضای مجازی دخالت كرده و نتایج را مخدوش كرده اند، قطعا این تهدید و خطر برای كشور ما بیش از آنان می تواند وجود داشته باشد.

وی گفت: البته این به معنی استفاده نكردن از این فناوری نیست بلكه به این معنی است كه ابتدا فضای مجازی را امن كنیم و به صورت كاملا ایمن بتوانیم از آن استفاده كنیم.

عضو شورای عالی فضای مجازی در پاسخ به این پرسش كه آیا اجرای تدابیر این شورا ضمانت اجرا دارد گفت: به هر صورت این تدابیر به دستگاه های اجرایی ابلاغ می شود و امیدواریم طبق آنچه قانون معین كرده و در چارچوب اختیارات این شوراست همه حول محور تدابیر این شورا تلاش كنند تا انتخاباتی سالم و كاملا قابل اعتماد برای مردم برگزار كنیم.

دسترسی سریع