كاپیتان قاسمی: نخستین پرواز رسمی انتقال زائران به مدینهمكرمه و جده 17 تیر انجام میشود ضمنآنكه عوامل سازمان حج و زیارت 13 تیر اعزام میشوند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، كاپیتان حسن قاسمی افزود: در عملیات حج تمتع امسال 86 هزار و 550 نفر در قالب 573 كاروان و 722 پرواز رفت و برگشت انجام خواهد شد.
وی گفت: در عملیات رفت از 8 هواپیمای پهن پیكر 270 و 240 نفره و یك هواپیمای پشتیبان استفاده میكنیم و عملیات رفت حجاج تا 14 مرداد ادامه خواهد داشت.
كاپیتان قاسمی افزود: در مجموع عملیات رفت 162 پرواز به جده و 199 پرواز به مدینه خواهیم داشت یعنی 56 درصد حجاج مدینه اول و 44 درصد آنها مدینه دوم خواهند بود.
وی با اشاره به اینكه نخستین پرواز از فرودگاههای امام خمینی (ره) اهواز و یزد انجام میشود، تصریح كرد: بیشترین حجاج مربوط به استان تهران و استانهای مجاور خواهند بود و در مجموع فرودگاه امام خمینی (ره) با 124 پرواز بیشترین پرواز و استان گیلان با 486 زائر كمترین زائران را خواهد داشت.
قائم مقام شركت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران همچنین افزود: عملیات برگشت حجاج نیز از 26 مرداد با انجام 361 پرواز شامل 176 پرواز از جده و 185 پرواز از مدینه به سمت ایران آغاز میشود و تا 17 شهریور ادامه خواهد داشت.
مدیر عملیات حج ایران ایر با اشاره به اینكه میزان بار مجاز حجاج بیت الله الحرام در مكه 2 بسته 20 كیلوگرمی و در مجموع 40 كیلوگرم و 5 كیلوگرم وزن ساك دستی مجاز برای ورود به كابین است از زوار بیت الله الحرام خواست به اطلاعیههای شركت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران توجه داشته باشند.
وی افزود: در سالهای گذشته 50 درصد زوار بیت الله الحرام توسط هواپیمایی سعودی و 50 درصد دیگر توسط شركتهای هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران انجام میشد كه از این میزان 25 درصد را ایران ایر انجام میداد، اما در یكی دو سال گذشته به دلیل محدودیتهایی كه برای شركت ماهان اتفاق افتاد سهم 25 درصدی این شركت به قشم ایر منتقل شده بود، اما امسال عربستان سعودی به دلایلی اعلام كرد كه در عملیات حج جمهوری اسلامی ایران مشاركت نمیكند و این محدودیت برای ما ایجاد شد كه ایران ایر باید فقط با هواپیماهای ملكی خود عملیات حج را انجام دهد.
كاپیتان قاسمی گفت: به محض اطلاع از این موضوع جلسات مختلفی با سازمان حج و زیارت و هواپیمایی كشوری ایران گذاشتیم تا از دولت عربستان بخواهند بخشی از این پروازها توسط قشم ایر انجام شود تا فشار از دوش ایران ایر كاسته شود، اما هنوز رایزنیهای ما پاسخی نگرفته و قرار است كل عملیات حج امسال توسط ایران ایر انجام شود.
قائم مقام مدیر عامل ایران ایر با اشاره به اینكه این پروازها محدودیتهایی در پروازهای داخلی ما ایجاد نمیكند، افزود: با همدلی سایر شركتهای هواپیمایی كه رقیب ما هستند قرار شد تعهدات ایران ایر در مسیرهای خارجی را این شركتها برعهده بگیرند و همه توان پروازهای خارجی ایران ایر در خدمت عملیات انتقال حج قرار گیرد.
وی در پایان تصریح كرد: در عملیات برگشت حجاج 9 هواپیمای پهن پیكر و یك هواپیمای پشتیبان به صورت تمام وقت در خدمت حجاج است و تلاش میكنیم با درنظر گرفتن هواپیمای پشتیبان میزان تاخیرها را به حداقل ممكن برسانیم، اما باتوجه به شرایط موجود حجاج بدانند كه تاخیر امری اجتناب ناپذیر است.