ظریف: سلاح كشتار جمعی مظهر سبوعیت و وحشیگری است و غربیها صلاحیت اظهارنظر دراین باره را ندارند
غربیها صلاحیت اظهار نظر درباره سلاحهای كشتار جمعی را ندارندبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ محمد جواد ظریف در همایش "نفسهای سوخته" در آستانه هفتم تیر سالروز بمباران شیمیایی سردشت كه با حضور رئیس بنیادشهید و امور ایثارگران و شماری از جانبازان شیمایی برگزار شد، با رد اظهارات غربیها در باره مقابله با سلاحهای كشتار جمعی گفت: مردم ما چطور حرف شما غربیها را در مخالفت با سلاحهای كشتارجمعی باور كنند در حالی كه با وجود ارائه مستندات و مدارك متقن جمهوری اسلامی ایران مبنی بر استفاده صدام از سلاحهای شیمیایی، شما غربیها به جای مقابله، بر آن سرپوش نهادید.
وی همچین با اشاره به ادعای رئیس جمهور آمریكا مبنی بر اینكه به خاطر جان 150 نفر به ایران حمله نكرده است، افزود: شما واقعا نگران 150 نفر بودید؟ چند نفر را با سلاح هستهای كشتید؟ چند نسل را با این سلاحها از بین بردید؟ این ما هستیم كه سردمدار مبارزه با این سلاحها هستیم و ماییم كه طبق دیدگاه شرعی خود هیچوقت دنبال سلاح هستهای نخواهیم رفت.
وزیر امور خارجه جانبازان را سند زنده مقاومت وایستادگی ملت ایران در برابر دشمنان دانست و گفت: شما نشان دادید كه مردم ما سوز و سختی جنایت شیمیایی را تحمل میكنند و لی زیر بار زور دشمن نمیروند و صدام و علی شیمیایی و كسانی كه علیه مردم ما جنایت كردند، ببینید امروز كجا هستند؟
وی با بیان اینكه مهمترین ابزار ایستادگی ما در برابر دشمنان علاوه بر توانمندیهای دفاعی جان بركفانی هستند كه مقابل سلطه گری قدرتها ایستاده اند، خطاب به جانبازان گفت: سربلندی امروز ما از صدقه سر شماست.
ظریف با اشاره به تاریخچه استفاده صدام از سلاح شیمیایی از همان روزهای بعد از فتح خرمشهر گفت: گزارش این جنایات تقریبا بعد از فتح خرمشهر بصورت مداوم از طرف ما كه مسئولیت حضور در سازمان ملل را داشتم به سازمان ملل گزارش میشد، اما هیچكدام از این جنایتها باعث تحرك از سوی شورای امنیت نشد.
وی گفت: شش بار دبیركل وقت سازمان با فشار و اصرار ما و با وجود كارشكنیهای آمریكا هیئتهایی را به ایران فرستاد و مصدومان شیمیایی ما را در بیمارستان دیدند و گزارشهای غیر قابل انكاری درباره استفاده صدام از سلام شیمیایی ارائه دادند و همگی این سبوعیت را دیدند، ولی دریغ از یك جمله و كلمه اظهار نظر در این باره.
ظریف اضافه كرد:كسانی كه میگویند سلاح شیمیایی خط قرمز ماست، اما شرایطی فراهم كردند كه استفاده صدام از سلاح شیمیایی بدون هیچ هزینهای رخ دهد، صلاحیت اظهار نظر ندارند و كسانی باید حرف بزنند كه هنوز زخم این سلاحها را بر تن دارند.
وزیر امور خارجه خطاب به غربیها گفت:: اگر آن روز جلوی صدام را گرفته بودید امروز داعش جرات نمیكرد از سلاح شیمیایی علیه مردم عراق و سوریه استفاده كند و امروز نیز غربیها تلاش میكنند بر استفاده از سلاح شیمیایی توسط نوكرانشان سرپوش بگذارند.
وی با بیان اینكه جمهوری اسلامی ایران از كشورهایی است كه به دستور رهبری به كنوانسیون سلاحهای شیمیایی پیوست و از اولین كشورهایی بودیم كه مخازن محدود شیمیایی خود در آخر جنگ را نابود كردیم، گفت: آمریكا هنوز بعد از 14 سال از تصویب كنوانسیون منع سلاح كشتار جمعی از نابود كردن سلاحهای شیمیایی امتناع میكند و رژیم صهیونیستی نیز از پیوستن به كنوانسیون سلاحهای شیمیایی امتناع میكند.
ظریف با اشاره به تلاش دستگاه دیپلماسی برای كشاندن استفاده كنندگان از سلاح شیمایی به پای میز محاكمه گفت:: یكی از افتخارات وزارت امور خارجه این است كه تاجر اصلی فروش سلاح شیمیایی به عراق را به 18 سال زندان محكوم كند.
وی تاكید كرد: تلاش میكنیم تا جهان و منطقهای عاری از سلاحهای شیمایی و كشتار جمعی ایجاد كنیم و این سلاحها باید حذف شود، زیرا سلاح شیمیایی مظهر سبوعیت است و دنیا نباید این را بپذیرد.
رئیس بنیاد شهید اقدامات احقاق حقوق جانبازان شیمیایی را اعلام كرد
نماینده، ولی فقیه، معاون رییس جمهور و رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران اقدامات و فعالیتهای صورت گرفته برای پیگیری و احقاق حقوق جانبازان شیمیایی را تشریح كرد.
حجت الاسلام والمسلمین سید محمدعلی شهیدی امروز سهشنبه در همایش نفسهای سوخته با اشاره به برگزاری این همایش به مناسبت سالگرد بمباران شیمیایی شهرستان سردشت و گرامی داشت یاد و خاطره قربانیان این حادثه گفت: از تاریخ 6 تا 12 تیرماه شاهد حوادث تلخی بودیم كه منشأ آنها آمریكا و صهیونیسم جهانی بوده است.
وی ادامه داد: ششم تیرماه سالروز ترور مقام معظم رهبری حضرت آیتالله خامنهای است. هفتم تیرماه نیز روز یادآور انفجار حزب جمهوری و شهادت دكتر بهشتی و 72 نفر از یاران ایشان و 8 تیر سالگرد بمباران شیمیایی سردشت است. 12 تیرماه هم سالروز سرنگون كردن هواپیمای مسافربری كشورمان توسط ناو آمریكایی است كه به شهادت جمع زیادی از زنان، مردان و كودكان كشورمان منجر شد.
نماینده، ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینكه بمباران شیمیایی سردشت شهادت 119 نفر و جانبازی 1600 نفر از هموطنان بیگناهمان را در پی داشت، افزود: این حادثه و سایر حوادثی كه ذكر شد بهصورت مستقیم یا غیرمستقیم توسط آمریكا و صهیونیسم اجرا یا پشتیبانی شدند و لذا این هفته بهعنوان حقوق بشر آمریكایی نامگذاری شده است.
معاون رییس جمهور ادامه داد: حدود 65 هزار جانباز شیمیایی داریم و وظیفه ما این است كه نگذاریم این مسائل فراموش شود. در سال 1387 مصوبهای از سوی مجلس شورای اسلامی برای پیگیری حقوق جانبازان شیمیایی به دولت ابلاغ شد و از سال 1390 نیز بنیاد شهید و امور ایثارگران با همكاری وزارت امور خارجه، وزارت دادگستری و معاونت حقوقی ریاست جمهوری مسوول پیگیری این موضوع شدند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در ادامه به ارائه گزارشی از فعالیتهای صورت گرفته برای احقاق حقوق جانبازان شیمیایی پرداخت و گفت: تدوین آییننامه اجرایی قانون الزام دولت برای پیگیری حقوق جانبازان شیمیایی، همكاری با شعب دادگاههای بینالمللی برای رسیدگی به حقوق جانبازان شیمیایی و تشكیل پرونده در این دادگاهها، ایجاد بانك جامع اطلاعاتی از جانبازان شیمیایی، حضور جانبازان شیمیایی در مجامع سالانه سازمان منع سلاحهای شیمیایی، اعزام متخصصان مختلف جهت درمان جانبازان به شهر سردشت و پیگیری مصدومان، انجام 4 طرح كشوری و حمایت از دهها پروژه دانشگاهی برای روشهای تشخیصی و درمانی عوارض گاز خردل از این اقدامات است.
همچنین انتشار بیش از 50 مقاله در مجلات معتبر بینالمللی و راهاندازی كلینیك تخصصی و مركز ارجاع مصدومان شیمیایی در بیمارستان ساسان، فراهم كردن زیرساخت لازم برای راهاندازی رشتههای مرتبط در دانشگاهها جهت تربیت دانشجویان در سطح ملی و بینالمللی در تخصصهای مرتبط با مصدومین شیمیایی، تشكیل كمیسیونهای متعدد پزشكی در سردشت و ایجاد درمانگاه تخصصی در شهر سردشت بخشی از این فعالیتها بوده است.
حجت الاسلام والمسلمین شهیدی ابراز امیدواری كرد با همكاری بنیاد شهید و امور ایثارگران، وزارت امور خارجه، وزارت دادگستری و معاونت حقوقی ریاست جمهوری جنایات شیمیایی علیه كشورمان بیش از پیش به دنیا شناسانده و حقوق قربانیان سلاحهای شیمیایی گرفته شود.
در این مراسم با حضور حجت الاسلام والمسلمین شهیدی و اقای ظریف وزیر امور خارجه از آقایان ناصر احمدی، لقمان ادیبان، كاظم فریق پور و خانمها شهلا كریمی واحد و شبنم شیخی از جانبازان شیمیایی شهرستان سردشت و دكتر مصطفی قانعی، دكتر محمدعلی جوادی، دكتر محمدرضا واعظ مهدوی، دكتر محمدرضا صدیقی مقدم، دكتر محمدرضا سروش، دكتر عباس فروتن، دكتر طوبی غضنفری، دكتر سقراط فقیه زاده، دكتر حمید سهراب پور، دكتر حسن سقط فروش، دكتر جلیل عرب خردمند و دكتر پرویز طوسی از پزشكان فعال در عرصه درمان جانبازان شیمیایی تقدیر شد.
همچنین لوح تقدیری توسط حجت الاسلام والمسلمین شهیدی به محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه كشورمان به دلیل تلاشها و اقدامات مختلف در حفظ اقتدار نظام جمهوری اسلامی در عرصه روابط خارجی، تقویت دیپلماسی ایثار و پاسداری از آرمانهای شهدا و ایثارگران اهدا شد.
بنیاد شهید ظرفیت خوبی برای دیپلماسی ایثار دارد
نماینده بنیاد شهید و امور ایثارگران در ساماندهی سمنهای فعال در OPCW گفت: بنیاد شهید و امور ایثارگران ظرفیت قدرتمندی برای دیپلماسی عمومی و دیپلماسی ایثار دارد و امیداریم از این ظرفیت بهخوبی استفاده شود تا جریان یكجانبهگرایی را در دنیا كمرنگ كنیم.
سجاد قاسمی روز سهشنبه 4 تیر در همایش «نفسهای سوخته» گفت: جانبازان شیمیایی از 15 سال پیش برای اثبات مظلومیت ایران در مجامع بینالمللی فعالیت دارند.
از سال گذشته نیز با رهنمودهای وزارت امور خارجه به حضور علمی و دیپلماسی علمی فعال وارد شدهایم.
وی افزود: در این راستا هنرمندان نیز تلاش كردند تا این وقایع را با زبان هنر بیان كنند و با هماهنگیهایی كه با سازمان زیباسازی شهرداری تهران صورت گرفته قرار است المانهای جانبازان شیمیایی در سطح شهر نصب شود.
نماینده بنیاد شهید و امور ایثارگران در ساماندهی سازمانهای غیردولتی فعال در OPCW ادامه داد: از آذرماه سال گذشته 25 جلسه در شورای OPCW بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار و 40 برنامه برای فعالیتهای مرتبط در نظر گرفته شده است. همچنین 5 كمیته زیر نظر این شورا مشغول به فعالیت هستند و تلاش كردیم بحثهای تخصصی را در این حوزه وارد كنیم.
قاسمی با اشاره به در دست تدوین بودن 5 كتاب در راستای انجام فعالیتهای فرهنگی این شورا گفت: پرونده جانبازان ایرانی كه در خارج از كشور كار درمان خود را انجام دادهاند استخراج شده است تا به اطلاعات موجود برای ارائه در مجامع بینالمللی افزوده شود.
آغاز همایش نفسهای سوخته
همایش نفسهای سوخته در سالروز فاجعه شیمیایی سردشت با حضور جانبازان شیمیایی در هتل انقلاب تهران آغاز شد.
در این همایش كه در آستانه سالروز فاجعه شیمیایی سردشت برگزار شده است شماری از جانبازان شیمیایی و پزشكان معالج این عزیزان حضور دارند.
در این همایش قرار است دكتر ظریف وزیر امور خارجه و حجت الاسلام و المسلمین شهیدی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران سخنرانی كنند.