خطیب جمعه تهران: مردم مطالبه عمومی و جدی برای مبارزه با فساد اقتصادی دارند و مسئله باید به صورت جدی تا رسیدن به شرایط مطلوب دنبال شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ حجت الاسلام و المسلمین محمدجواد حاج علی اكبری در خطبه دوم نماز جمعه گفت: مبارزه با فساد به ویژه فساد اقتصادی گام بسیار بلندی در تحقق عدالت علوی است كه آرمان بزرگ انقلاب اسلامی است.
وی افزود: یكی از آرمانهای انقلاب اسلامی و مردم عزیز ما مبارزه با فساد به ویژه فساد اقتصادی بود كه در رژیم ستمشاهی نهادینه شده و تحقق عدالت اقتصادی از آرمانهای انقلاب بود.
خطیب جمعه تهران گفت: در تمام سالهای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی مسئله مبارزه با فساد اقتصادی و تحقق عدالت اقتصادی و علوی در صدر مطالبات امام راحل و رهبر عالیقدر ما بوده و هست.
حجت الاسلام والمسلمین علی اكبری افزود: پرچمداری مبارزه با فساد در همه سالهای رهبری به دست رهبر عزیز، حكیم و عالیقدر ما بوده و از نگاه ایشان تحقق عدالت با مبارزه با فساد به صورت مستمر امكان پذیر است.
خطیب جمعه تهران گفت: بر اساس نوشتهها و بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی طی سه دهه گذشته مبارزه با فساد همواره مورد مطالبه و تاكید جدی ایشان بوده است.
وی افزود: شاید بیش از 4 هزار بار مسئله مبارزه با فساد آن هم مبارزه با فساد اقتصادی در نوشتهها و بیانات رهبر معظم انقلاب موجود است.
خطیب جمعه تهران گفت: فرمان 8 مادهای كه در سال 80 از سوی رهبر معظم انقلاب صادر شد سندِ علوی جاودانهای است برای نظام اسلامی كه وقتی امروز آن را مطالعه میكنیم انگار برای همین امروز صادر شده است.
وی افزود: در بیانیه گام دوم كه سند مبنای الگوی پیشرفت ما در افق چله دوم انقلاب اسلامی است نیز این امر مورد تاكید قرار گرفته است.
حجت الاسلام و المسلمین علی اكبری گفت: چهارمین ماموریت و توصیه راهبردی كه رهبر عزیزمان عنوان فرمودند عدالت و مبارزه با فساد است و در آنجا مطلب را به صورت بسیار دقیق و با همان تعابیر هوشمندانه تبیین فرموده اند و امروز كه محاسبه میكنیم میگوییمای كاش این یادآوریها و تذكرها جدی گرفته میشد.
وی افزود: ای كاش آن بیانیه 8 مادهای و آن فرمان جدی گرفته میشد و ای كاش مسئولان عزیز در تمام ادوار به سیره رهبر عزیز ما در زندگی شخصی و خانوادگی شان اقتدا میكردند كه در آن صورت وضع ما حتما بهتر از این بود.
خطیب جمعه تهران گفت: البته در تمام سالهای بعد از پیروزی انقلاب اقداماتی بسیار گسترده و جدی توسط فرزندان انقلاب اسلامی در بخشهای مختلف برای تحقق عدالت و مبارزه با فساد انجام گرفته كه همه این اقدامات مشهور است و سرمایهای است برای ادامه راه و اقدامات نظام اسلامی به منظور تحقق عدالت كه باعث مباهات و افتخار است.
حجت الاسلام و المسلمین حاج علی اكبری با اشاره به اینكه مبارزه با فساد به ویژه فساد اقتصادی یك مطالبه عمومی است، افزود: وقتی مسیر طی شده را نگاه میكنیم با صحنههای تلخی از ویژه خواری ها، دست اندازی به منابع عمومی و انفال و ثروتهای بادآورده مواجه میشویم كه آزاردهنده است.
وی اختلاس، رشوه و اشرافی گری را برای مردم غیرقابل قبول و آزاردهنده دانست و گفت: مردم مطالبه عمومی و جدی برای مبارزه با فساد دارند و مسئله به صورت جدی تا رسیدن به شرایط مطلوب باید دنبال شود.
خطیب جمعه تهران افزود: در شرایط ویژهای كه در آن قرار داریم توجه به مسئله فساد اقتصادی اهمیت بیشتری پیدا میكند چرا كه گزینه اصلی دشمنان برای جنگ با انقلاب، گزینه اقتصادی است.
حجت الاسلام و المسلمین حاج علی اكبری تحریم ها، آشفتگی وضعیت اقتصادی كشور، نفوذ و كمك به مفسدان اقتصادی و اتهام به نظام اقتصادی درباره فساد سیستمی را از برنامههای دشمن در قبال ملت ایران ذكر كرد.
وی با اشاره به اینكه راهبرد اقتصاد مقاومتی دستور كار مشترك همه فرزندان انقلاب اسلامی درشرایط كنونی است، گفت: اگر بخواهیم گفتمان مقاومت در عرصه اقتصاد یعنی اقتصاد مقاومتی و رونق تولید و حل مشكلات اقتصادی به نقطه مطلوبی برسد راهی نداریم جز اینكه حتما با فساد اقتصادی به صورت گسترده و روشمند مبارزه كنیم و باید این كار در دستور كار جدی همه نهادها و مجموعههای كشور باشد.
خطیب جمعه تهران همچنین در خصوص علل سوء استفاده از اموال عمومی با استفاده از مناصب و امانتهایی كه برخیها در اختیار داشتند، افزود: علل اعتقادی، ایمانی، تربیتی، ساختاری و ریشههای قانونی و بخشهای نظارتی از جمله این عوامل است.
وی گفت: چیزی كه جامعه ما را رنج میدهد پیامدهایی است كه از فساد اقتصادی در بخشهای گوناگون دیده میشود هم در بخش اختلال در اقتصاد كشور و هم در بخش مسایل اجتماعی، كاهش سرمایه اجتماعی، ضربه به اعتماد عمومی و رواج قانون ستیزی و قانون گریزی ناشی از فساد اقتصادی است.
خطیب جمعه تهران همچنین ناامیدی تولیدكنندگان، توسعه فقر، كاهش كیفیت كالا، ركود و تعطیلی بسیاری از كارگاهها و نیز اثرات آن در حوزههای اخلاقی و خانوادگی و ایجاد انواع و اقسام ناهنجاریهای اخلاقی و از بین بردن بركت و در نهایت آسیب زدن به مشروعیت نظام را از پیامدهای فساد اقتصادی دانست.
حجت الاسلام و المسلمین حاج علی اكبری همچنین به تاكیدات رهبر معظم انقلاب برای برخورد با فساد اقتصادی اشاره كرد و گفت: باید مسئله مبارزه با فساد اقتصادی به صورت كاملا جدی مورد توجه همه قرارگیرد و باید مبارزهای همه جانبه، هوشمندانه، عالمانه، مستمر و مجاهدانه در دستور كار همه قوا و مردم عزیز قرار گیرد.
خطیب جمعه تهران تاكید كرد: باید در تحلیل وضعیت كشور و مسیر طی شده انقلاب اسلامی واقع بین باشیم؛ اقدامات گسترده و باعظمت و پرافتخار نظام اسلامی در تحقق عدالت را ببینیم و شاكر باشیم ثانیا باید توجه داشته باشیم كه به رغم تبلیغات دشمن چیزی به نام فساد سیستمی در جمهوری اسلامی ایران وجود ندارد، زیرا قواره نظام اسلامی فسادستیز است نه اقبال كننده به فساد.
وی همچنین با اشاره به اینكه فساد عمومی بین مردم و فعالان اقتصادی و همه مسئولان نیست، گفت: اكثریت جامعه ما به خاطرایمانشان و تعلق خاطر و تعهدشان و مدیران و مسئولین ما در سطوح مختلف مردمانی پاك دست و مومن هستند و از وجود این فسادها رنج میبرند. فساد موجود عارضی، تحمیلی و موردی است و البته متاسفانه به دلیل غفلتها و تاخیرها و خطاها جدی، قابل توجه و خطرناك است.
خطیب جمعه تهران افزود: براساس مطالعات و پژوهشها شكاف ادراكی بین آنچه واقعیت فساد اقتصادی است با آنچه مردم احساس میكنند قابل توجه است همانند خود امنیت و احساس امنیت.
وی ضعف اطلاع رسانی مسئولان از یك سو و عملیات بسیار سنگین دشمن برای سیاه نمایی در جامعه را از دلایلی دانست كه چنین تلقی میشود كه فساد در جامعه ما فراگیر و همه گیر شده است.
حجت الاسلام و المسلمین حاج علی اكبری گفت: این بیماری و این غده سرطانی وجود دارد و متاسفانه خطرناك هم شده و در بعضی موارد ریشه دوانده، ولی به لطف حق قابل معالجه است و الان موقع اقدام شایسته است كه به صورت همه جانبه صورت گیرد.
وی افزود: اولا نگاه پیشگیرانه باید در مبارزه با فساد جدی گرفته شود و در گزینش مدیران طهارت اخلاقی بیشتر مورد توجه قرارگیرد.
خطیب جمعه تهران ساده زیستی و ارتباط دائمی با مردم، تقویت اخلاق مداری در مدیران، تقویت فضای معنوی و اخلاق تربیتی، معاد باوری و مرگ آگاهی در بین صاحب منصبان، ارتباط دائمی با بدنه مردم و تنظیم روش زندگی شان مطابق با زندگی عموم مردم و پرهیز از اشرافی گری را از مواردی دانست كه مسئولان و صاحب منصبان باید در دستور كار خود قرار دهند.
وی همچنین تعبیه ساختارهای نظارتی قوی در تمام قوا و دستگاهها برای جلوگیری از فساد و مبارزه با آن را ضروری دانست و گفت: باید در دستگاهها از نفوذ مرفهان بی درد و ویژه خواران انحصارطلب جلوگیری كرد.
ضرورت اجرای قوانین مبارزه با فساد
خطیب جمعه تهران بر ضرورت اجرای قوانین مبارزه با فساد به ویژه مبارزه با قاچاق كالا و ارز، پولشویی و فساد اداری تاكید كرد.
حجت الاسلام و المسلمین حاج علی اكبری افزود: باید قوانین به صورت جدی از سوی مسئولان اجرا شود و مجلس نیز بر آن نظارت كند.
وی یكی از روشهای ریشه كنی فساد اقتصادی را ایجاد سامانههای هوشمند در حوزههای اقتصادی و در دستگاههای مختلف دانست و گفت: در این زمینه مقدمات انجام شده است و نیاز به تكمیل دارد.
حجت الاسلام و المسلمین حاج علی اكبری در ادامه كاهش بیش از حد مداخلات دولت در مسائل اقتصادی، اصلاح ساختارهای معیوب كه در دستور جلسات سران قواست، اصلاح وضعیت بانكی، اصلاح نظام بودجه ریزی، كاهش فقر، بهبود معیشت خانوارها و نیز اجرای اصل 44 قانون اساسی را از مواردی دانست كه باید از سوی مسئولان و دست اندركاران جدی گرفته شود.
خطیب جمعه تهران همچنین بر برخورد جدی با مفسدان اقتصادی تاكید كرد و گفت: خوشبختانه خبرهای خوبی از مبارزه با فساد از دستگاه قضایی و دستگاه اجرایی كشور میرسد و ما آن را به فال نیك میگیریم.
وی، اقدام آمریكاییها در تحریم وزیر امور خارجه كشورمان را اقدامی بچه گانه و احمقانه دانست و گفت: این برای آقای ظریف و وزارت خارجه باعث افتخار است كه آمریكاییها آنها را تحریم كنند و نوعی دلخوشی برای آمریكاییهاست.
خطیب جمعه تهران افزود: این اقدام آمریكا نشان میدهد كه دستگاه دیپلماسی و هیئت حاكمه آمریكا بیش از پیش در سقوط و افول قرار گرفته اند و گفتمان مقاومت كه نه جنگ و نه مذاكره است اثر خود را به خوبی گذاشته است.
وی گفت: دیپلماسی التماسی آمریكاییها به جایی نرسید و اقدامات آنها نشان دهنده سرگردانی راهبردی دستگاه حاكمه امریكا و موجب آبروریزی و رسوایی آنهاست.
ذیحجه؛ ماهِ سازندهترین عبادت بین المللی مسلمانان
حجت الاسلام والمسلمین محمدجواد علی اكبری در خطبه اول نماز جمعه تهران با اشاره به پایان ماه پربركت ذیقعده افزود: در آخرین روز از این ماه عزیز در سالروز شهادت مولایمان حضرت جواد الائمه (ع) در سراسر میهن اسلامی، جامعه ارادتمندان آن حضرت در نماز جمعهها به این امام مظلوم عرض ارادت میكنند.
حجت الاسلام والمسلمین علی اكبری گفت: از مسیر ولایت آن بزرگوار همه اهل سلوك و طالبان تقوا، تقوای الهی را از توسل به آن حضرت و از باطن مصفای این امام كریم تمنا میكنند و دانایان اسرار و رازها، زمان، خانواده، فرزندان و به ویژه جوانان خودشان را به لطف و عنایت این حضرت پیوند میزنند و از این بزرگوار برای جوانانشان سعادت میخواهند؛ جوانان پیرو اهل بیت هم صفا و فتوت را در عمل به سیره آن بزرگوار دنبال میكنند.
وی ضمن تسلیت این ایام به امام عصر، رهبر انقلاب و پیروان اهل بیت افزود: در آستانه ورود به ماه ذیحجه هستیم كه بشارت بزرگی برای طالبان قرب الهی و سالكان كوی اوست، ماه ذیحجه ماهی متفاوت است و مشحون لطف پروردگار و فرصتهای بزرگ معنوی است.
خطیب جمعه تهران با اشاره به اینكه رتبه و شان ماه ذیحجه با ماه مبارك رمضان پهلو میزند، گفت: به خصوص در دهه اول این ماه كه بندگی و عبادتِ حق از همه ایام سال نزد خدای متعال محبوبتر است، توصیه شده كه مومنان ازظرفیت این قطعه آسمانی و ملكوتی بهرهمند شود.
وی همچنین افزود: همیشه یاد خدا مطلوب است، اما در بعضی از ایام مطلوبیت ویژهای دارد؛ مثل همین حضور در روز جمعه برای نماز جمعه؛ ایام دهه اول ماه ذیحجه هم چنین خصوصیاتی دارد، چه متنهای زیبایی از تهلیلات علویه تا هدایای جبرائیل، تا دعایی كه هر روز از امام صادق (ع) وارد شده، تا پیشنهادی كه برای روزه روز اول و دهه اول مطرح شده، اینها همه از ظرفیتهای این ماه است.
حجت اسلام والمسلمین حاج علی اكبری با اشاره به اینكه آغاز ماه ذیحجه با تولد حضرت ابراهیم (ع) و ازدواج حضرت امیرمومنان (ع) و حضرت زهرا (س) همزمان است، گفت: سازندهترین عبادت بین المللی مسلمانان یعنی حج در این ماه قرار گرفته است؛ آنها كه مشرف هستند و به این سفر رفته اند ان شاءالله تحت عنایت امام زمان (عج) با انجام شایسته مناسك حج و اعلام برائت در عرفات حجی مقبول و سعی مشكور داشته باشند.
وی در این باره افزود: اما پسندیده است سایر مومنان هم در چنین ایامی با حجاج در ذكر و توسل و ... همراهی كنند، مخصوصاً در روز عرفه با حجاج همراه شوند و با حضرت حق مناجات كنند.
خطیب جمعه تهران با تاكید بر اینكه روز عرفه جلسات فراوانی با حضور گسترده نسل جوان در سراسر كشور برگزار میشود، گفت: این اتفاق بسیار شیرین و سازنده است و امسال هم مثل هر سال این مراسم برگزار خواهد شد.
وی همچنین با اشاره به اعیاد قربان و غدیر كه در ماه ذیحجه قرار دارد، افزود: دهه دوم ماه ذیحجه هم برای سلوك عرفانی و هم برای سلوك سیاسی دهه ممتازی است.
حجت الاسلام والمسلمین حاج علی اكبری ضمن تبریك این اعیاد به عموم مردم گفت: راه بهره مندی از ظرفیتهای شگفت انگیز ماه ذیحجه یك كلمه بیشتر نیست و آن عبارت است از تقوای الهی؛ لذا حضرت حق درباره سفر حج میفرمایند در این سفر با تمام فراز و نشیبش اگر بخواهید سوغات بگیرید و توشه بردارید تنها و تنها تقواست.