دیدار روسای جمهوری ایران و ارمنستان

حضور در اجلاس سران اتحادیه اقتصادی اورآسیا و گسترش همكاری‌های دوجانبه و چند جانبه از اهداف سفر آقای روحانی به ایروان است

1398/07/09
|
09:33
|


به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از ایروان,حسن روحانی رئیس جمهور كشورمان و آرمن سركیسیان رئیس جمهور ارمنستان با یكدیگردیدار و گفت‌وگو كردند .

در این دیدار دو طرف بر گسترش همكاریهای دوجانبه در زمینه های مختلف به ویژه اقتصادی تاكید كردند.

دیدار روسای جمهوری ایران و ارمنستان

آقای روحانی در دیدار با رئیس جمهور ارمنستان تصریح كرد : توسعه روابط با كشورهای همسایه از جمله ارمنستان از اصول سیاست خارجی ایران است.

روسای جمهور ایران و ارمنستان در دیداری دو جانبه با اشاره به اشتراكات تاریخی و فرهنگی دو ملت، تلاش روز افزون برای تحكیم و تعمیق روزافزون روابط و مناسبات تهران - ایروان را در حوزه های مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی مورد تاكید قرار دادند.
آقای روحانی اشتراكات فرهنگی و تاریخی دو ملت را فرصت مناسبی برای برقراری روابط همه جانبه پایدار بین دو كشور دانست و گفت: جمهوری اسلامی ایران و ارمنستان از ظرفیت ها و پتانسیل های گسترده ای در حوزه‌های مختلف از جمله انرژی ترانزیت و حمل و نقل، گردشگری و صنعتی برخوردار هستند كه می توان از این ظرفیت ها در راستای منافع دو ملت بهره برداری كرد.
رئیس جمهور استفاده از توانمندی‌های بخش خصوصی دو كشور و سرمایه‌گذاری‌های مشترك را مورد تاكید قرار داد و گفت: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا تجربیات خود را در عرصه های مختلف خدمات فنی مهندسی سد سازی و انرژی در اختیار طرف ارمنی قرار دهد.
آقای روحانی همچنین همكاری در قالب اتحادیه اقتصادی اوراسیا را حائز اهمیت توصیف كرد و گفت: حضور ایران در مناسبات اقتصادی منطقه اتحادیه ارواسیا می تواند فرصت مناسبی برای تقویت مناسبات اقتصادی دو جانبه و همچنین همكاری و فعالیت اقتصادی در سطح منطقه‌ باشد.
رئیس جمهور بر ارتباط هر چه بیشتر مناطق آزاد دو كشور از جمله ارس و مغری و همچنین توجه به حفظ محیط زیست و استفاده بهینه از ظرفیت های دو كشور در زمینه گردشكری تاكید كرد.
آرمن سركیسیان رییس‌جمهور ارمنستان نیز در این دیدار با تاكید بر اینكه كشورش به توسعه بیش از پیش روابط با جمهوری اسلامی اهمیت ویژه ای قائل است، گفت: ارمنستان به دنبال توسعه روز افزون روابط با جمهوری اسلامی ایران در عرصه های مختلف بویژه در زمینه های اقتصادی، صنعتی، انرژی و محیط زیست است.
رئیس جمهور ارمنستان گفت: فعالیت منطقه اوراسیا می تواند بزرگتر از شرایط كنونی باشد و در این راستا آماده توسعه همه جانبه روابط با تهران بوده و از فعالتر شدن مناطق آزاد كاملا استقبال می كنیم.

ورود رئیس جمهوری كشورمان به ایروان

رئیس جمهورر وارد ایروان شد. آقای روحانی به منظور شركت در اجلاس سران اتحادیه اقتصادی اوراسیا با استقبال نخست وزیر ارمنستان وارد ایروان شد .

رئیس جمهوری كشورمان علاوه بر سخنرانی در این اجلاس و تشریح توانمندیها و ظرفیت های گسترده كشورمان برای تعامل تجاری با اتحادیه اورآسیا، دیدارهای دو جانبه ای نیز با نخست وزیر و مقامات ارشد ارمنستان خواهد داشت كه در آن مهمترین مسائل در روابط تهران - ایروان و آخرین وضعیت اجرای موافقتنامه ها و طرح های مشترك بررسی خواهد شد.

رییس جمهور كشورمان همچنین در حاشیه اجلاس سران اتحادیه اقتصادی اوراسیا، دیدارهای جداگانه ای با برخی سران حاضر در این اجلاس خواهد داشت كه طی آن، در مورد مهمترین مسائل مورد علاقه طرفین، منطقه ای و بین المللی گفتگو و رایزنی خواهد شد. آقای روحانی را در این سفر یك هیات بلندپایه سیاسی و اقتصادی همراهی خواهند كرد. رییس جمهوری شامگاه سه شنبه به تهران باز خواهد گشت.

استقبال نخست وزیر ارمنستان از آقای روحانی در فرودگاه ایروان

رئیس‌جمهوری كشورمان پیش از این سفر اعلام كرد : جمهوری اسلامی ایران از آبان امسال به جمع اعضای اتحادیه اورآسیا می‌پیوندد و روابط تجاری منطقه آزاد ما با این منطقه برقرار می‌شود .

هدف اتحادیه اقتصادی اورآسیا، ایجاد فضای واحد اقتصادی، توسعه بازار مشترك و دستیابی به حركت آزاد كالا، سرمایه، خدمات و مردم در بازار واحد كشور‌های عضو، كاهش قیمت كالا‌ها با كاهش هزینه‌های حمل و نقل مواد خام، ترویج رقابت سالم در بازار مشترك، سیاست‌های مشترك در كشاورزی، انرژی، فناوری و حمل و نقل اعلام شده است.

اتحادیه اقتصادی اوراسیا در سال 2014 میلادی تشكیل و كشورهای روسیه، ارمنستان، قزاقستان، قرقیزستان و بلاروس در آن عضویت دارند.
تاجیكستان، گرجستان، ازبكستان، مولداوی، اوكراین، پاكستان، تركیه، چین و ویتنام نیز از دیگر گزینه‌های عضویت در این اتحادیه هستند. به اعتقاد كارشناسان، از نظر ژئوپلوتیكی، پیوستن ایران به اتحادیه اورآسیا بسیار مهم است، زیرا ایران می‌تواند به عنوان پل
شمالی-جنوبی نقش ایفا كند تا كشور‌های اورآسیا را با كشور‌های خلیج فارس و اقیانوس هند مرتبط كند.

دسترسی سریع