ارجاع لایحه مالیات بر ارزش افزوده به كمیسیون اقتصادی

لایحه مالیات بر ارزش افزوده به كمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ارجاع داده شد.

1398/07/16
|
15:33
|


آغاز جلسه علنی مجلس شورای اسلامی>>>مقایسه حقوق هیئت علمی با سایرین اثركاهنده دارد



به گزارش خبرگزاری صدا وسیما به نقل از خانه ملت، آقای علی لاریجانی رئیس مجلس در صحن علنی امروز سه شنبه در جریان بررسی لایحه مالیات بر ارزش افزوده، اعلام كرد: رئیس كمیسیون اقتصادی مجلس در نامه‌ای خواستار ارجاع این لایحه به این كمیسیون برای رفع اشكالات شده است، بنابراین مجلس در این خصوص رای گیری می‌كند.
با رای گیری نمایندگان مجلس مواد باقیمانده از این لایحه برای بررسی كارشناسی و رفع اشكالات به كمیسیون اقتصادی ارجاع داده شد.
لایحه مالیات بر ارزش افزوده دارای 56 ماده بوده و حدود سه هفته است كه در صحن علنی مورد بررسی قرار می‌گیرد، تاكنون 26 ماده آن در صحن علنی مجلس بررسی شده است.

اعلام وصول سوال نماینده تهران از وزیر كشور
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی سوال ملی نماینده تهران از وزیر كشور را اعلام وصول كرد.
آقای علی اصغر یوسف نژاد در نشست علنی امروز (سه شنبه} مجلس شورای اسلامی موارد اعلام وصول شده را به این شرح قرائت كرد:
- سوال ملی سیده فاطمه حسینی نماینده تهران از وزیر كشور درخصوص عملكرد وزارتخانه در زمینه آسیب‌های اجتماعی 5 گانه

ارجاع تعیین ساختار استانی دریافت مالیات بر ارزش افزوده به كمیسیون اقتصادی

نمایندگان مجلس شورای اسلامی تعیین ساختار استانی برای دریافت مالیات بر ارزش افزوده را به كمیسیون اقتصادی ارجاع دادند.

نمایندگان در نشست علنی امروز سه شنبه مجلس شورای اسلامی، در جریان رسیدگی به لایحه مالیات بر ارزش افزوده ماده (23) این لایحه را برای بررسی بیشتر به كمیسیون اقتصادی ارجاع دادند.
در ماده 23 آمده است: ساختار و تشكیلات مورد نیاز سازمان در سطح كشور و استان‌ها متناسب با شرایط اقتصادی هر منطقه و با توجه به شاخص‌هایی مانند میزان وصول مالیات، تعداد پرونده‌ها و تعداد مودیان بدون الزام به رعایت سطح تقسیمات كشوری از طریق وزیر امور اقتصادی و دارایی به سازمان اداری و استخدامی كشور پیشنهاد و پس از تصویب هیأت وزیران قابل اجراء است.
براساس این گزارش، در جریان بررسی ماده 23 لایحه مالیات بر ارزش افزوده، نمایندگان معتقد بودند تشكیل ساختار‌های استانی برای دریافت مالیات بر ارزش افزوده ضابطه مشخصی ندارد به همین دلیل ممكن است وزارت اقتصاد و دارایی به افزایش نیروی انسانی و پرسنل اقدام كند كه این امر با ماده 28 قانون برنامه ششم مغایرت دارد.
گفتنی است؛ پس از مخالفت نمایندگان با ماده 23 لایحه مالیات بر ارزش افزوده، آقای مسعود پزشكیان كه ریاست جلسه علنی مجلس شورای اسلامی را برعهده داشت، این ماده را به منظور اصلاح و بررسی بیشتر به كمیسیون اقتصادی ارجاع داد.
براساس این گزارش، ماده 24 لایحه مالیات بر ارزش افزوده با پیشنهاد آقای حسینعلی حاجی دلیگانی با 261 رأی موافق، 23 رأی مخالف و یك رأی ممتنع از مجموع 229 نماینده حاضر در صحن علنی حذف شد.
همچنین نمایندگان مواد 25 و 26 لایحه مالیات بر ارزش افزوده را به منظور اصلاح و بررسی بیشتر با 180 رأی موافق، 15 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع از مجموع 236 نماینده حاضر در صحن علنی مجلس به كمیسیون اقتصادی ارجاع دادند.
در ماده 25 آمده است: پس از استقرار سامانه مؤدیان، فعال بودن كارپوشه مؤدی در سامانه مزبور به این معنی است كه او از نظر سازمان، شرایط لازم برای دریافت مالیات از خریداران را دارد. در صورتی كه مؤدی شرایط لازم برای دریافت مالیات را از دست بدهد سازمان موظف است بلافاصله كارپوشه وی را در سامانه مؤدیان غیر فعال نماید. بانك مركزی موظف است ترتیبی اتخاذ كند كه به محض غیر فعال شدن كارپوشه مؤدی در سامانه مؤدیان، كلیه دستگاه‌های پایانه فروشگاهی (pos) مرتبط با آن، غیر فعال شوند.
تبصره - غیرفعال كردن كارپوشه مؤدی باید مستند به آیین نامه‌ای باشد كه حداكثر سه ماه پس از تصویب این قانون، به پیشنهاد سازمان به تصویب وزیر امور اقتصادی و دارایی می‌رسد.
براساس ماده 26؛ سازمان مكلف است ظرف مدت سه ماه از تاریخ تصویب این قانون به منظور فراهم كردن زمینه تحقق اهداف و ماموریت‌های سازمان و ارتقای سطح انگیزش كاركنان و اجرای صحیح و به موقع قوانین و مقررات مالیاتی، نسبت به تهیه آیین نامه اداری، مالی، استخدامی و تشكیلاتی خود اقدام و با پیشنهاد مشترك وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان امور اداری و استخدامی كشور، پس از تصویب هیأت وزیران اجراء نماید. سازمان در موارد یاد شده از شمول قوانین و مقررات عمومی دولت مستثنی است بودجه سازمان و واحد‌های استانی ذی ربط هر سال به صورت متمركز در ردیف جداگانه‌ای در قوانین بودجه منظور و به طور صددرصد (100%) تخصیص یافته تلقی می‌شود و جهت انجام هزینه‌های جاری و تملك دارایی‌های سرمایه‌ای ستاد و واحد‌های استانی در اختیار سازمان قرار داده می‌شود.

آغاز جلسه علنی مجلس شورای اسلامی

جلسه علنی مجلس شورای اسلامی دقایقی پیش به ریاست آقای مسعود پزشكیان آغاز شد.

ادامه رسیدگی به لایحه مالیات بر ارزش افزوده اولین دستور مجلس شورای اسلامی است. همچنین امروز مجلس، لایحه كمك به ساماندهی پسماند‌های عادی با اولویت استان‌های ساحلی و كلانشهر‌ها با مشاركت بخش غیر دولتی، لایحه موافقت نامه تشویق و حمایت متقابل از سرمایه گذاری بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت مجارستان، لایحه نحوه استفاده، نگهداری و نظارت بر پایانه فروشگاهی و همچنین طرح یك فوریتی تشدید مجازات اسیدپاشی و حمایت از بزه دیدگان ناشی از آن كه اعاده شده از شورای نگهبان است، را در دستور جلسه علنی امروز دارد.
همچنین سوال نمایندگان مباركه، سیرجان و تهران از وزیر علوم، در دستور جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی است.

>>>گفتنی است؛ جلسه بعدی مجلس ساعت 8 صبح روز یكشنبه تشكیل خواهد شد.


دسترسی سریع