تقابل مستمر با جهان؛ راهبرد امریكاست نه ایران


هیچ تفكری در ایران موافق با تقابل مستمر با جهان نیست بلكه تقابل مستمر با جهان؛ راهبرد امریكاست

1398/08/04
|
08:22
|



به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما ، حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد در خطبه دوم نمازجمعه این هفته تهران افزود: تشكل‌های سیاسی از هر جناحی در كشور نیز به این اعتقاد دارند و این سخن كه در داخل ایران عده‌ای بر تعامل سازنده با دنیا و عده‌ای بر تقابل مستمر با جهان تاكید دارند، قرین انصاف نیست و چهره عالم و سیاستمداری را نمی‌شناسم كه معتقد به تقابل با جهان در مقابل تعامل با دنیا باشد.
وی با اشاره به ادامه پرهیز از تنش در روابط با كشور‌ها گفت: هیچ تفكری در ایران موافق با تقابل مستمر با جهان نیست و سیاست ما ادامه پرهیز از تنش با كشورهاست.
خطیب نمازجمعه تهران افزود: مقابله با افزون خواهی و اقدام متجاوزانه دشمنان؛ با گسترش روابط خارجی و تلاش برای رهایی منطقه از بیگانگان و مقابله با تك قطبی شدن جهان باید در سیاست دولت و نظام قرار گیرد.
حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد تاكید كرد: راهبرد جمهوری اسلامی ایران تعامل سازنده با جامعه جهانی است و راهبرد دشمن همواره این بوده است كه از زمان شكل گیری جمهوری اسلامی تاكنون به تقابل با ایران بپردازد.
وی تاكید كرد: امریكا و رژیم صهیونیستی و كشور‌های همسو با آن‌ها تنها یك زبان را می‌فهمند و آن زبان قدرت است.
امام جمعه موقت تهران ادامه داد: كشور‌هایی كه می‌خواهند از منافع ملی خود در برابر زیاده خواهی امریكا دفاع كنند؛ باید به قدرت سیاسی، علمی، دفاعی و اقتصادی آراسته بشوند و با اقتدار حافظ منافع خویش باشند.
حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد تصریح كرد: ملت ایران با زبان منطق و متكی بر توانایی‌های علمی، سیاسی و دفاعی با قدرت‌های جهان گفتگو می‌كند.
وی با اشاره به مسایل اقتصادی در كشور گفت: باید با كمترین استقراض؛ نظام بانكی كشور دوران تحریم را به فرصتی برای شكوفایی تبدیل كند و می‌توان با برنامه ریزی درست رشد نقدینگی سرسام آور را مهار كرد.
حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد در ادامه گفت: چگونه می‌توان از این حجم بزرگ نفت با كمترین هزینه برای خلق ثروت، رشد تولید و اشتغال و اقتصاد بهره گرفت؟ دولت در این زمینه می‌تواند از نظر دانشجویان و جامعه دانشگاهی به خوبی استفاده كند.
امام جمعه موقت تهران باتاكید بر اینكه صدای دانشجویان باید همواره شنیده شود و اجازه دهیم دانشجویان نظر خود را در باره مسایل كشور مطرح كنند، گفت: سیاست‌ها و تصمیم‌های بانك مركزی در حوزه بازار ارز مورد حمایت جامعه علمی است، اما بعضی از سیاست‌های دولت مورد نقد جامعه دانشجویی است و این نقد به معنای نقد همه سیاست‌های دولت نیست.
وی به نزدیك بودن تدوین لایحه بودجه سال 99 گفت: با تاكید رهبر انقلاب اسلامی بر اصلاح ساختاری بودجه باید این لایحه با توجه به قطع وابستگی بودجه به نفت و اراده سازمان برنامه و بودجه برای عملیاتی كردن این مهم تهیه شود.
حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد افزود: شایسته است برای فراهم كردن زمینه قطع وابستگی نفت به بودجه؛ تمامی درآمد‌های حاصل از فروش نفت به صندوق توسعه ملی واریز شود.
امام جمعه موقت تهران خاطرنشان كرد: در گام دوم كسری بودجه با تحلیل دقیق هزینه‌های واقعی كشور تبیین و درآمد‌های واقعی دولت باید در كشور رصد شود تا تكلیف كسری بودجه هم مشخص شود.
وی تاكید كرد: مجلس می‌تواند به دولت اجازه فروش اوراق را بدهد و اوراق باقیمانده را صندوق توسعه ملی خریداری كند.
خطیب نماز جمعه تهران گفت: بودجه ما تراز نیست و كسری بودجه باید شفاف شود و نمایندگان باید با شفافیت به تعهد‌هایی كه به صندوق توسعه ملی دارند، عمل كنند و برای رسیدن به سرمایه‌های پایدار قدم بردارند.
حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد گفت: درآمدزایی پایدار با توجه به قطع رابطه نفت و هزینه‌های عمومی كشور و افزایش درآمد‌های مالیاتی امری ضروری است، به ویژه مالیات‌هایی كه باید سرمایه داران بزرگ پرداخت كنند نه اینكه فقط تولیدكنندگان و كسبه آن را بپردازند.
وی به جلوگیری از فرار مالیاتی اشاره كرد و افزود: قوه قضاییه و نیروی انتظامی باید در این زمینه یكپارچه شوند و تراكنش‌های مالیاتی را رصد كنند.
حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد اصلاح پایه نرخ‌ها و افزایش پوشش مالیاتی و كاهش معافیت‌های مالیاتی را از راهكار‌های ساماندهی مالیات در كشور دانست و افزود: یكی از مهم‌ترین موارد، توجه به یارانه فرابودجه‌ای پنهان در سال 98 است كه معادل یك هزار و 300 هزار میلیارد تومان و معادل بودجه كل كشور است.
امام جمعه موقت تهران گفت: این یارانه در اقتصاد كشور‌های همسایه وجود ندارد و باید نظام مدیریتی و علمی و دانشگاهی كشور برای استفاده از این ظرفیت بزرگ و فرصت بی بدیل برای رفع فقر و بی عدالتی و حمایت منطقی از اقشار متوسط و حمایت از تولید استفاده كند.
وی با تاكید بر اینكه برای رسیدن به این هدف به اجماع نخبگان سیاسی و علمی در كشور نیازمندیم، گفت: وظیفه دولت خلق این اجماع است و دولت باید با این اجماع مدیران كشور را برای تحول بزرگ آماده كند چرا كه دوران روزمرگی، ندانم كاری و فرصت سوزی به پایان رسیده است.
حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد خاطرنشان كرد: اگر بخواهیم در مسیر پاسخ به نیاز‌های اساسی مردم قدم برداریم، باید این موضوع‌ها را مورد توجه جدی قرار دهیم.
وی همچنین به ارائه راهكار‌هایی در این زمینه اشاره كرد و گفت: پرداخت به ذینفع نهایی به دولت اجازه می‌دهد هزینه‌های واقعی كشور را رصد كند و دولت باید بداند كه هزینه‌های كشور به چه اندازه است؟.
خطیب نماز جمعه تهران ادامه داد: امروز دولت از هزینه‌های واقعی كشور اطلاع دقیقی ندارد و دولت بودجه دستگاه‌ها را به صورت سرجمع به آن‌ها تخصیص می‌دهد و دخالتی برای اختصاص بودجه به واحد‌های دستگاه‌ها ندارد.
حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد خاطرنشان كرد: به دلیل نبود شفافیت در مصارف، ابزار دقیق برای نظارت مالیاتی در اختیار دولت نیست و امكان مدیریت هزینه‌ها نیز وجود ندارد و این روند، موجب انحراف بودجه از اهداف مصوب و نرسیدن بودجه به ذینفع نهایی می‌شود.
وی یادآور شد باید در گام اول پرداخت‌ها صرفا توسط خزانه داری كل و مستقیم به ذینفع نهایی انجام شود و در گام دوم اعتبارات اختصاصی دستگاه‌های اجرایی مشمول این فرآیند شود و خزانه داری كشور از درآمد‌های اختصاصی دستگاه‌ها كسر و به حساب ذینفع واقعی واریز كند.
وی گفت: در گام سوم، این فرآیند برای منابع شركت‌های دولتی نیز باید اجرا شود.
حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد در ادامه از ملت و دولت عراق به خاطر مدیریت شایسته مراسم اربعین حسینی تشكر و قدردانی كرد و افزود: امیدواریم این حركت انقلابی، عبادی و سیاسی راه را برای وحدت امت اسلام در مسیر تحقق اهداف عاشورا در سراسر دنیای اسلام هموار كند.


مردم، معایب زمامداران جامعه را گوشزد كنند
انتقاد؛ از نشانه‌های جامعه سالم و مدیریت صحیح است و مردم باید با نصیحت و بیان، معایب زمامداران را گوشزد كنند
حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدحسن ابوترابی فرد در خطبه نخست نماز جمعه این هفته تهران كه در دانشگاه تهران برگزار شد، افزود: نصیحت و انتقاد متقابل از ویژگی‌های برجسته انسان‌های تربیت یافته در مدرسه دین است.
وی با بیان اینكه انسان منتقد باید قلبی لبریز از محبت در مقام خیرخواهی داشته باشد نه در مقام مچ گیری، ادامه داد: اگر جامعه در این حوزه در معرض آسیب است، بدانید كه انسان‌های آراسته به ایمان به رسالت خود به عنوان ناصح توجه نكرده اند.
خطیب نمازجمعه تهران با تاكید بر اینكه نصیحت زمامداران، مدیران و مسئولان مومن و دلسوز برای مردم و نصیحت آحاد جامعه علمی و دانشگاهی، اهل نظر و فكر برای زمامداران امر بسیار مهمی است، گفت: این مسیر همان مسیر راه پیامبر اعظم (ص) و مسیر سعادت جامعه است و نصیحت به معنای خیرخواهی و انتقاد؛ از نشانه‌های یك جامعه سالم و مدیریت صحیح است.
حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد با اشاره به كلامی از پیامبر اكرم (ص) كه می‌فرمایند" حقیقت دین در نصیحت به یكدیگر تجلی پیدا می‌كند" و سه بار بر این موضوع در این كلامشان تاكید كرده است، اظهار داشت: نصیحت و نقدی كه از قلب پر از محبت می‌آید، دوستی خلق می‌كند و ما نیازمند به این نقد و نصیحت در جامعه هستیم.
وی افزود: نظام اسلامی نمی‌تواند در قبال آینده ملت ایران بی تفاوت باشد و خیرخواهی از شاخص‌های كلیدی یك انسان و یك نظام اسلامی است.
امام جمعه موقت تهران ادامه داد: زمامداران و حاكمان و مدیران باید به اصل كلیدی نصیحت توجه ویژه كنند.
حجت الاسلام والمسلمین حسن ابوترابی فرد با اشاره به مراسم حجه الوداع پیامبر (ص) كه فرمودند سه خصلت از قلب هیچ انسانی نباید فارغ باشد و هر انسانی باید به آن آراسته باشد، گفت: این سه خصلت همان خالص كردن عمل برای خدا، نصیحت پیشوایان مسلمان و همراه بودن با جماعت مسلمان است.
وی تاكید كرد: این سه خصلت؛ وحدت آفرین است و سرمایه نظام اسلامی همان وحدت و انسجام ملی و اسلامی محسوب می‌شود.
خطیب نماز جمعه تهران ادامه داد: رابطه زمامداران و مردم باید بر اساس نصیحت و انتقاد متقابل استوار شود و مردم از سر خیرخواهی زمامداران را نصیحت و معایب آن‌ها را گوشزد كنند و در برابر آن نیز حاكمان خود را مصون از خطا نیابند و پذیرای نصیحت باشند.
حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد در پایان خطبه اول تاكید كرد: جامعه مردمی كه ناصح و اهل نقد عالمانه و منصفانه نیستند و نصیحت كنندگان را دوست ندارند؛ این جامعه راه به سعادت نمی‌برد.

دسترسی سریع