محققان مولكول هوشمندی را شناسایی كردند كه عملكردی شبیه به ترانزیستور دارد و امكان ذخیره اطلاعات باینری مانند صفر و یك را كه در پردازش كلاسیك مورد استفاده قرار میگیرد
مولكولهای هوشمند، كلید ساخت رایانههایی با حافظه 100 برابر بیشتر
محققان مولكول هوشمندی را شناسایی كردند كه عملكردی شبیه به ترانزیستور دارد و امكان ذخیره اطلاعات باینری مانند صفر و یك را كه در پردازش كلاسیك مورد استفاده قرار میگیرد، در اختیار میگذارد و با استفاده از این فناوری میتوان حافظه رایانه را 100 برابر افزایش داد.
به گزارش پایگاه خبری ساینسدیلی، این مولكول كه نوعی نمك ارگانیك است، با دریافت جریان ورودی كوچكی، روشن شده و با قطع جریان، رنگ آن تیره میشود، به این ترتیب میتواند اطلاعات باینری را ذخیره كند. نكته قابل توجه این است كه میتوان اطلاعات را در دمای اتاق و فشار محیط در این مولكولها ذخیره، بازخوانی و پاك كرد؛ این در حالی است كه در اغلب تحقیقات انجام شده برای استفاده از پردازش مولكولی، لازم است این كار در شرایط خاصی مانند خلاء و دمای پایین انجام شود.
اندازه این مولكول حدود 5 نانومتر مربع است و در نتیجه بیش از یك میلیارد مولكول در فضایی به اندازه سطح مقطع تار موی انسان جای میگیرد. به اعتقاد محققان این مولكول قادر است در هر 6.5 سانتیمتر مربع در حدود 250 ترابایت اطلاعات را ذخیره كند. این حجم از فضای ذخیرهسازی حدود 100 برابر درایوهای كنونی است.
گزارش كامل این تحقیقات كه توسط یك گروه بینالمللی از محققان به سرپرستی محققان دانشگاه لنكستر واقع در انگلیس صورت گرفته، در نشریه Angewandte Chemie International Edition منتشر شده است.