گردو یكی از مغذیترین خوراكیهایی است كه مصرف زیاد آن می تواند بر روی كبد و سایر اندامهای دستگاه گوارش فشار وارد كند.
اولگا كوربووا متخصص تغذیه روسیه در خصوص مصرف گردو بیش از اندازه گفت: درخت این میوه مفید میتواند به 25 متر ارتفاع و 400 سال عمر كند، امروزه در قفقاز، آسیای میانه و مدیترانه گردو كشت میشوند و یونانیها گردو را به عنوان آجیل "سلطنتی" مینامیدند، زیرا این میوه ارزش بالایی بسیاری دارد و معمولا آن را به قیمت زیادی به فروش می رسانند.
همچنین در گذشته اجداد ما از رنگهای گردو برای ایجاد رنگ موهایی با تناژ قرمز یا قهوهای استفاده میكردند.
اگر مشكل خواب و استراحت دارید این خوراكی میتواند به عنوان غذای كمكی در كنار شام قرار گیرد و با ملاتونین غنی در خود هورمونی را كه به خوابیدن و برخواستن به شما كمك میكند ترشح كند.
گردو علاوه بر فواید بسیار میتواند مضر نیز باشد، زیرا این محصول برای افراد ریسك پذیر می تواند ایجاد آلرژی نسبتاً قوی داشته باشد، بنابراین مصرف این مواد غذایی باید و به تدریج در رژیم غذایی باشد تا واكنش بدن را كنترل كند.
افرادیكه با بیماریهای التهابی مزمن دستگاه گوارش دست و پنجه نرم می كنند باید توجه داشته باشند كه نسبت به مصرف گردو احتیاط كنند زیرا چربی هستههای گردو می تواند فشار مضاعفی را بر روی كبد، لوزالمعده و همچنین سایر اندامهای دستگاه گوارش وارد كند.
گردو و فندق از آن دسته از آجیل های سرشار از اسیدهای امگا 3، ویتامین E بوده كه دارای خواص آنتی اكسیدان بالا و همچنین منیزیم و فیبر است، لذا به همه افراد جامعه توصیه می شود از مغز فندق شش تا هفت مغز و از مغز گردو سه عدد در طول سه روز در هفته استفاده كنند.