ایران و تركیه می توانند با ارتقای سطح تجارت و مبادلات كنونی، روابط اقتصادی و سیاسی دو كشور را به سطح راهبردی نزدیك كنند.
به گزارش رادیو پیام از ایسنا، در جریان سفر به تركمنستان، اردوغان رئیس جمهور تركیه با آیت الله سید ابراهیم رئیسی دیدار و گفت و گو كرد.
روسای جمهور ایران و تركیه با بیان اینكه توسعه همكاری و هماهنگی دو كشور در موضوعات دوجانبه و منطقهای به نفع دو ملت و صلح و ثبات در منطقه است بر استفاده از همه ظرفیت ها برای توسعه همه جانبه روابط تهران، آنكارا تاكید كردند.
آیت الله سید ابراهیم رئیسی در ادامه دیدار و گفتوگو با سران كشورهای شركت كننده در اجلاس همكاری های اقتصادی اكو، در دیدار رجب طیب اردوغان با اشاره به اینكه ظرفیت های توسعه روابط و تبادلات تجاری و اقتصادی تهران آنكارا فراتر از سطح كنونی است، اظهار داشت: ایران و تركیه می توانند با ارتقای سطح تجارت و مبادلات كنونی، روابط اقتصادی و سیاسی دو كشور را به سطح راهبردی نزدیك كنند.
رئیسی با اشاره به زمینههای گسترده و متنوع همكاری ایران و تركیه در بخشهای مختلف از جمله انرژی، موضوعات بانكی و پولی و تبادلات تجاری و بازرگانی گفت: باید مسیر توسعه روابط اقتصادی را تسهیل كنیم و در این زمینه می توان تعرفه های ترجیحی را بازنگری كرد.
وی در ادامه همكاری و ارتباط نزدیك ایران، جمهوری آذربایجان و تركیه را حائز اهمیت دانست و گفت: سه كشور از اشتراكات فراوان فرهنگی، دینی و اعتقادی برخوردار هستیم و ضمن اینكه نباید اجازه داد اخلالی در این روابط ایجاد شود بلكه با نزدیكی هر چه بیشتر روابط، دشمنان مشترك خود را ناامید كنیم.
رئیسی در ادامه با ابراز نگرانی از حضور داعش در افغانستان و افزایش ناامنی در این كشور اظهار داشت:گروههای تروریستی نهتنها باعث ناامنی در افغانستان بوده بلكه امنیت منطقه را تهدید میكند لذا نباید اجازه دهیم گروههای تروریستی همانند داعش و پ ك ك امنیت كشورهای منطقه را به خطر بیندازند.
رئیس جمهور گفت: جمهوری اسلامی ایران از تشكیل حكومت فراگیر در افغانستان حمایت میكند و بر این باور هستیم كه باید همه گروهها، اقوام و اقشار مختلف مردم افغانستان در آینده افغانستان نقش و مشاركت داشته باشند.
وی با اشاره به برقراری ثبات و امنیت در سوریه گفت: باید از ظرفیتهای خود برای ایجاد آرامش، صلح و امنیت در سوریه استفاده كنیم.
وی تصریح كرد: مشكلات منطقه باید توسط كشورهای منطقه حل و فصل شود و حضور و دخالت بیگانگان نه تنها كمكی به حل مشكلات نمی كند بلكه اوضاع را پیچیده تر خواهد كرد.
رئیسی همچنین بر ثبات و آرامش و احترام به تمامیت ارضی عراق تاكید و خاطرنشان كرد: جمهوری اسلامی ایران از روی كار آمدن دولت قوی و مورد قبول مردم عراق حمایت كرده و بر آن تاكید دارد.
رجب طیب اردوغان رئیس جمهور تركیه نیز در این دیدار با بیان اینكه كشورش توسعه و تقویت همكاری های دوجانبه و منطقهای را با جمهوری اسلامی ایران ضروری میداند، گفت: میتوانیم در سطح روابط و مناسبات دو كشور به ویژه در بخشهای اقتصادی جهش ایجاد كنیم.
رئیس جمهور تركیه در ادامه تحولات افغانستان را نگران كننده دانست و خاطرنشان كرد: كاخ سفید همه گروههای تروریستی منطقه از جمله داعش و پ ك ك را آموزش داده و مسلح میكند و برای ایحاد ناامنی، تجهیزات و ابزارهای تروریستی در اختیار این گروه ها قرار میدهد، لذا همكاری مشترك برای برقراری صلح در منطقه را ضروری میدانیم.
اردوغان با اشاره به ضرورت ترتیبات امنیتی مبتنی بر حضور فعال كشورهای منطقه ای، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران، روسیه و تركیه می توانند با همكاری سایر كشورهای منطقه امنیت و ثبات منطقه را حفظ كنند.