رئیس پژوهشكده غدد گفت: فقط 30 درصد از بیماران دیابتی به هدف كنترل قند، چربی و فشار خون میرسند كه برای پیشگیری از عوارض بیماری ضروری است.
دكتر محبوبه ابراهیم پور افزود: پزشكان باید این آگاهی را در افراد ایجاد كنند كه با تغییر سبك زندگی و كنترل قند، چربی و فشار خون میتواند از ایجاد عوارض دیابت جلوگیری كند.
این فوق تخصص غدد و متابولیسم اظهار كرد: دیابت یكی از مهمترین عوامل بیماریهای قلبی عروقی است و متاسفانه شیوع این بیماری در دنیا در حال افزایش است.
دكتر ابراهیم پور گفت: در حال حاضر حدود 537 میلیون نفر در دنیا به بیماری دیابت مبتلا هستند و طی سه دهه اخیر این شیوع 15 برابر شده و پیش بینی میشود تا سال 2045 تعداد بیماران دیابتی به 700 میلیون نفر برسد.
وی اضافه كرد: در تعداد زیادی از افراد هنوز تشخیص بیماری صورت نگرفته است لذا لازم است افراد بالای 35 سال غربالگری شوند.
وی تصریح كرد: چنانچه افراد دارای مشكلات قلبی عروقی یا سابقه فامیلی دیابت هستند باید این غربالگی را از سنین پایینتر آغاز كنند.
رئیس پژوهشكده غدد اضافه كرد: تا سال 2020 شیوع دیابت در كشور ما، 11 درصد بوده و در حال حاضر بیشتر شده است و مهمترین دلیل آن سبك زندگی و رژیم غذایی نادرست است.
وی گفت: كم شدن تحركات فیزیكی و تغذیه نامناسب را با افزایش اگاهی جامعه میبایست اصلاح كرد.
دكتر ابراهیم پو با اشاره به افزایش چاقی بین كودكان تاكید كرد: غربالگری بین افراد زیر 18 سال باوجود سابقه فامیلی درجه یك و حتی دو را جدی بگیرید.