سخنان رهبر انقلاب به مناسبت میلاد پیامبراعظم(ص) و امام جعفر صادق (ع)؛
پیام ولایت
درسهایی از پیامبر (ص)
⭐️ الگویی برای گفتار و رفتار
🔺 رهبرانقلاب: «ولكم فی رسولاللَّه اسوة حسنة». ما باید به پیامبر اقتدا و تأسی كنیم. نه فقط در چند ركعت نماز خواندن كه در رفتارمان، در گفتارمان، در معاشرت و در معاملهمان هم باید به او اقتدا كنیم. پس باید او را بشناسیم.
درخشانترین ستاره عالم
🔻 وقتی نام پیامبر اعظم را میآوریم، كأنه شخصیت همهی بندگان صالح و برجسته و شخصیت امیر مؤمنان و ائمه (؛هم؛) در این وجود مقدس، متبلور و مجسم است. پیامبر اعظم را میتوان به درخشانترین ستاره در كائنات عالم وجود تشبیه كرد.
درسهایی از #رفتار_سیاسی پیامبر(ص)
📝شدید با #پیمانشكنان
🔰از همان ابتدایی كه #حكومت_پیامبر(ص) در #جامعهی_نوپای مدینه شكل گرفت، دشمنان آن هم شروع به كار كردند. پیامبر(ص) در دوران حكومت خود، حداقل با سه گروه دشمن مواجه بود:
1️⃣دشمن اول، قبایل نیمه وحشی: كه اطراف مدینه زندگی میكردند «و تمام زندگی آنها عبارت از جنگ و خونریزی و غارت و به جان هم افتادن و از همدیگر قاپیدن است.» 28/2/80 پیامبر «در هر كدام از آنها اگر نشانهی صلاح و هدایت بود، #پیمان بست ... و بر #عهد و پیمان خودش، بسیار پافشاری میكرد و پایدار بود.» 28/2/80 اما آنهایی كه شریر و #غیرقابل_اعتماد بودند، «پیغمبر سراغ آنها رفت و آنها را منكوب كرد و سر جای خودشان نشاند..»
2️⃣دشمن دوم، #اشراف_مكه و اهل قریش: «پیغمبر احساس كرد اگر بنشیند تا آنها سراغش بیایند، یقیناً آنها فرصت خواهند یافت؛ لذا سراغ آنها رفت؛ منتها به طرف مكه حركت نكرد. راه كاروانىِ آنها از نزدیكی مدینه عبور میكرد؛ پیغمبر تعرّض خودش را به آنها شروع كرد، كه جنگ بدر، مهمترینِ این تعرّضها در اوّلِ كار بود. پیغمبر تعرّض را شروع كرد؛ آنها هم با تعصّب و پیگیری و لجاجت به جنگ آن حضرت آمدند. تقریباً چهار، پنج سال وضع اینگونه بود؛ یعنی پیغمبر آنها را به حال خودشان رها نمیكرد؛ آنها هم امیدوار بودند كه بتوانند این مولود جدید - یعنی نظام اسلامی - را كه از آن احساس خطر میكردند، ریشه كن كنند. #جنگ_اُحد و جنگهای متعدّد دیگری كه اتّفاق افتاد، در همین زمینه بود.» آخرین جنگ پیامبر(ص) با این دشمنان، #جنگ_خندق بود و پس از آن، ماجرای #صلح_حدیبیه پیش آمد و پیامبر(ص) با آنان پیمان صلح امضا كرد. اما سال هشتم بعثت، «كه كفّار #نقض_عهد كرده بودند، پیغمبر رفت و مكه را فتح كرد، كه فتحی عظیم و حاكی از تسلّط و اقتدار آن حضرت بود.»
3️⃣دشمن سوم، یهودیها: «یعنی #بیگانگانِ_نامطمئنی كه علیالعجاله حاضر شدند با پیغمبر در مدینه زندگی كنند؛ اما دست از موذیگری و اخلالگری و تخریب برنمیداشتند... پیغمبر تا آنجایی كه میتوانست، با اینها مدارا كرد؛ اما بعد كه دید اینها مدارابردار نیستند، مجازاتشان كرد. هركدام از این سه قبیله عملی انجام دادند و پیغمبر بر طبق آن عمل، آنها را مجازات كرد. اوّل، #بنیقینقاع بودند كه به پیغمبر خیانت كردند؛ پیغمبر سراغشان رفت و فرمود باید از آنجا بروید؛ اینها را كوچ داد و از آن منطقه بیرون كرد و تمام امكاناتشان برای مسلمانها ماند. دستهی دوم، #بنینضیر بودند. اینها هم خیانت كردند لذا پیغمبر فرمود مقداری از وسایلتان را بردارید و بروید؛ اینها هم مجبور شدند و رفتند.
🔰 دستهی سوم #بنیقریظه بودند كه پیغمبر امان و اجازهشان داد تا بمانند؛ اینها را بیرون نكرد؛ با اینها پیمان بست تا در جنگ خندق نگذارند دشمن از طرف محلاتشان وارد مدینه شود؛ اما اینها ناجوانمردی كردند و با دشمن پیمان بستند تا در كنار آنها به پیغمبر حمله كنند!... بعد كه قریش و همپیمانانشان شكست خوردند و از خندق جدا شدند و به طرف مكه رفتند، پیغمبر به مدینه برگشت. همان روزی كه برگشت، نماز ظهر را خواند و فرمود نماز عصر را جلوِ قلعههای بنیقریظه میخوانیم؛ راه بیفتیم به آنجا برویم؛ یعنی حتّی یك شب هم معطل نكرد؛ رفت و آنها را محاصره كرد. بیستوپنج روز بین اینها محاصره و درگیری بود؛ بعد پیغمبر همهی مردان جنگی اینها را به قتل رساند؛ چون خیانتشان بزرگتر بود و قابل اصلاح نبودند.» بنابراین در هیچكدام از این قضایا، پیغمبر #نقض_عهد نكرد اما در مقابل نقض عهد آنان، ساكت نماند و پاسخ خیانتشان را با #اقتدار كامل داد.
⭐️ به مناسبت میلاد پیامبراعظم(ص) و امام جعفر صادق (ع)؛
🔰 رهبر انقلاب با عفو و تخفیف مجازات تعدادی از محكومان موافقت كردند
🔻 به مناسبت حلول ماه ربیع الاول و فرا رسیدن میلاد با سعادت حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی(ص) و امام جعفر صادق (ع) رهبر معظم انقلاب اسلامی با پیشنهاد عفو و تخفیف مجازات 3552 نفر از محكومانِ محاكم عمومی و انقلاب، سازمان قضایی نیروهای مسلح و تعزیرات حكومتی موافقت كردند.
🔺 حجت الاسلام و المسلمین رئیسی، رئیس قوه قضائیه به مناسبت میلاد پیامبر اعظم(ص) و امام جعفر صادق (ع) طی نامهای به رهبر انقلاب اسلامی پیشنهاد عفو و تخفیف مجازات 3552 نفر از محكومان را كه در كمیسیون مربوط، واجدِ شرایط لازم تشخیص داده شدهاند، ارائه كرد كه این پیشنهاد مورد موافقت رهبر معظم انقلاب اسلامی قرار گرفت.
لوح | چهار هزار شاگرد در شرایط اختناق
🔻 رهبر انقلاب: غالباً تصوّر میشود كه #امام_صادق علیهالسّلام بر روى یك منبر مىنشست و چهار هزار نفر جمع میشدند. اما اینجورى نبوده. چهار هزار نفر در طول عمر طولانىِ امام بتدریج خدمتشان رسیدهاند. اینجور نبود كه خلفا اجازه میدادند كه امام بنشیند و حرف بزند. عمر امام یك عمر آرام و راحت نبوده است.
لوح | سرآغاز بركات الهی
🔻 رهبر انقلاب: ولادت #پیغمبر سرآغاز همهی بركاتی است كه خدای متعال برای بشریت مقدر فرموده است. ما كه اسلام را وسیلهی سعادت بشر و راه نجات انسان میدانیم، این موهبت الهی مترتب بر وجود مبارك پیغمبر است كه در ماه ربیع اتفاق افتاد.»