اولین تصاویر رنگی تلسكوپ "جیمز وب" از دوران اولیه كهكشان در 13 میلیارد سال پیش
ناسا از "عمیقترین و واضحترین تصاویر مادون قرمز" از دوران اولیه كیهان تا به امروز را رونمایی كرد.
تلسكوپ "جیمز وب" ستارگان و كهكشانهایی را به شكل رنگی تصویربرداری كرده كه میلیاردها سال نوری با ما فاصله دارند.
اداره كل ملی هوانوردی و فضا ایالات متحده (ناسا) عصر 11 ژوئیه در حضور جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده و كامالا هریس، معاون او اولین تصاویر رنگی از تلسكوپ فضایی "جیمز وب" را در كاخ سفید به نمایش گذاشت.
بیل نلسون رئیس ناسا گفت: «این تصویر تنها بخش كوچكی از كیهان را نشان میدهد و "نوری كه در یكی از این نقاط كوچك میبینید 13 میلیارد سال است كه در حال حركت است.»
ناسا قصد دارد امروز سهشنبه تصاویر بیشتری را منتشر كند كه توسط تلسكوپ فضایی "جیمز وب" (JWST) گرفته شدهاند، از جمله عكسهایی رنگی از سحابی "كارینا" و سیاره Wasp-96 b كه در خارج از منظومه شمسی قرار دارد.
انتشار این عكسها همچنین آغاز رسمی كار علمی با بزرگترین و قدرتمندترین تلسكوپی است كه به فضا پرتاب شده است.
تلسكوپ فضایی جدید چه كاری می تواند انجام دهد؟.
تلسكوپ جیمز وب در 25 دسامبر سال گذشته میلادی با پرتابگر آریان از ایستگاه فضایی اروپا در كورو در گویان فرانسه به فضا پرتاب شد.
ساخت این تلسكوپ حدود 30 سال طول كشید و حدود 10 میلیارد دلار (حدود 8،8 میلیارد یورو) هزینه داشت. جیمز وب كار تلسكوپ هابل را ادامه میدهد كه بیش از 30 سال است از آن استفاده میشود. در حالی كه "هابل" در محدوده نوری فرابنفش كار میكند، "جیمز وب" در محدوده نزدیك به مادون قرمز تحقیق میكند.
هدف این تلسكوپ تهیه عكسهایی از ستارگان نخستین كیهان است كه بیش از 13،5 میلیارد سال قدمت دارند. جیمز وب همچنین از سیارات منظومههای خورشیدی دیگر تصویربرداری میكند و این امكان را به دانشمندان میدهد تا قابل زیست بودن آنها را بررسی كنند.
"جیمز وب" قرار است حدود 1،5 میلیون كیلومتر در فضا پرواز كند و از جمله، تصاویری از كیهان اولیه را با كمك یك آینه 25 متر مربعی تهیه كند. دانشمندان امیدوارند كه تصاویر گرفته شده توسط این تلسكوپ تصویری از زمان پس از انفجار بزرگ در حدود 13،8 میلیارد سال پیش ارائه دهد.
آنها همچنین امید دارند، تصاویری از ستارگان قدیمیتری از منظومه شمسی را به دست آورند كه شاید دیگر وجود نداشته باشند و احتمالاً شواهدی از وجود یك كره زمین دوم