بهگزارش رادیو پیام به نقل از تسنیم، روند افزایشی نرخ ابتلای روزانه به عنوان اولین حلقه صعودی شدن دوباره آمارها كاملاً زیرپوستی آغاز شده و آمارها نشان میدهد نرخ ابتلای روزانه 24 ساعته 50 درصد افزایشی شده است .
به گفته كارشناسان و براساس تحقیقات انجام شده در سازمان بهداشت جهانی ابتلای كودكان در پیك ششم امیكرونی تا 80 درصد نسبت به پیك قبلی بیشتر است .
این درحالی است كه در سال 2021 ابتلا به كووید یكی از 10 علت اصلی مرگ و میر اطفال بوده است؛ در ایران هم افزایش میزان بستری و درگیری اطفال نسبت به پیكهای قبلی كاملاً مشهود است.
با در نظر گرفتن زمان آغاز فرآیند واكسیناسیون كودكان از 5 سال به بالا در ایران و البته میزان مشاركت والدین در این زمینه، سطح ایمنی كودكان هنوز در حد قابل قبولی نیست و از آنجا كه كمكم به آغاز تعطیلات نوروزی و افزایش دید و بازدیدها و دورهمیهای خانوادگی نزدیك میشویم كارشناسان براین باورند كه فرجام پیك ششم در دستان كوچك كودكان قرار گرفته است.
كارشناسان تأكید میكنند : كودكان امكان رعایت پروتكلهای بهداشتی را به صورت صد در صدی ندارند و این والدین هستند كه برای جلوگیری از بیمار شدن فرزندانشان باید نسبت به رعایت پروتكلهای بهداشتی جدیت بسیار بیشتری داشته باشند و در این زمینه شرایطی فراهم كنند كه دلبندانشان به ویروس منحوس آلوده نشوند چون با توجه به فرهنگ ما در ایام نوروز این كودكان كرونا را میان اعضای فامیل عیدی میبرند و افزایش نرخ ابتلای بیماری در خانوادهها ایجاد میشود.
به گفته یك داروساز :در ایام نوروز و با درنظر گرفتن افزایش دید و بازدیدهای نوروزی خانوادههای باید مراقب علائم احتمالی بیماری در كودكان باشند و با مشاهده این علائم نسبت به رعایت پروتكلهای بهداشتی و اعمال قرنطینه تمامی اعضای خانواده و عدم ارتباط با سایر بستگان با جدیت برنامهریزی كنند.
به گفته این متخصص داروساز : علائم امیكرون در اطفال عمدتاً شامل؛ تب،گرفتگی و آبریزش بینی و سرفه است كه در این پیك به شكل خروسك(همان سرفههای سینه خشدار)، یا كروپ دیده میشود؛ از دیگر علائم میتوان به بیحالی، ضعف و بی اشتهایی و تهوع و استفراغ و همینطور گلودرد اشاره كرد، بنابراین والدین نباید نسبت به تغییر وضعیت سلامتی كودكان خود در شرایط فعلی بیتفاوت باشند و آن را به حساب سرماخوردگی یا شرایط تغییر فصل درنظر بگیرند.
در تعطیلات نوروز ویروس كرونا به یكدیگر عیدی ندهیم.