غذاها و نوشیدنی‌هایی كه اثر جادویی برای سلامت كبد دارند

كبد در زیر قفسه سینه و در سمت راست معده انسان قرار دارد كه وجودش برای دفع سموم بدن، هضم غذا و تسهیل آن ضروری است.

1401/06/12
|
10:40
|

كبد برای مراقبت از خود بسیار اهتمام دارد و یكی از معدود اندام‌های بدن است كه خود را بازسازی می‌كند، اما برخی از غذاها و نوشیدنی‌ها می‌توانند به پیشگیری یا كاهش تاثیر برخی بیماری‌ها در آن كمك كنند.
با خوردن مقادیرمتعادل از میوه‌ها، پروتئین‌های بدون چربی و سبزیجات، مواد مغذی مورد نیاز كبد تامین می‌شود.
بر اساس آنچه در وب سایت سلامت كلیولند به نقل از دكتر كریستینا لیندن‌مایر آمده، هشت ماده غذایی می‌توانند عملكرد كبد را بهبود ببخشند كه عبارتند از:

قهوه
مجموعه‌ای از مطالعات نشان داده است كه مصرف قهوه كافئین‌دار به صورت روزانه می‌تواند تأثیر مثبتی بر افراد مبتلا به بیماری مزمن كبدی داشته باشد.
به افراد مبتلا به بیماری كبد چرب توصیه می‌شود كه حداقل 3 لیوان قهوه در روز بنوشند. اگر فردی مشكلی در سلامت كبد نداشته باشد، نیازی به نوشیدن قهوه زیاد ندارد.

چای
خبر خوب برای افرادی كه قهوه نمی‌نوشند این است كه چای فواید سلامتی مشابهی برای كبد دارد.یك مطالعه علمی در سال 2016 نشان داد كه چای سبز می‌تواند به پیشگیری از سرطان كبد كمك كند.


مرغ و ماهی
یكی از مهمترین وظایف كبد این است كه مقدار زیادی پروتئین، چربی و كربوهیدرات را برای بدن جذب می‌كند و به همین دلیل گنجاندن پروتئین‌ها مانند ماهی و مرغ در رژیم غذایی مفید خواهد بود.مصرف مقادیری پروتئین بدون چربی توصیه می‌شود. زیرا به كبد كمك می‌كند تا كار خود را انجام دهد. اگر فردی رژیم غذایی گیاه‌خوار دارد، می‌تواند عدس و آجیل را به عنوان مواد غذایی جایگزین بخورد.

توت
آنتی‌اكسیدان‌ها تركیبات پروتئینی هستند كه از اثر التهاب بر كبد محافظت كرده یا آن را كاهش می‌دهند.آنتی‌اكسیدان‌های زیادی در میوه‌ها از جمله توت وجود دارد.
اگرچه تحقیقات بیشتری مورد نیاز است، اما بسیاری از مطالعات انجام شده بر روی حیوانات نشان داده اند كه توت می‌تواند عملكرد كبد را بهبود ببخشد.

زیتون و روغن زیتون
روغن زیتون سطح كلسترول خوب بدن را بالا می‌برد و كبد را از بیماری كبد چرب محافظت می‌كند. زیتون و روغن زیتون حاوی ویتامین " E" و آنتی‌اكسیدان هستند، دو چیزی كه برای كبد مفید است.

آجیل
آجیل حاوی مقدار خوبی از كلسترول سالم و همچنین سرشار از ویتامین E است كه نشان داده به افراد مبتلا به كبد چرب كمك می‌كند. آجیل‌ها همچنین سرشار از پروتئین هستند، بنابراین اگر فردی از بیماری پیشرفته كبدی رنج می برد، خوردن یك گرم آجیل به ازای هر كیلوگرم از وزنش در روز برایش مفید خواهد بود.

سبزیجات برگ دار
دلایل بی شماری برای گنجاندن سبزیجات برگ‌دار در رژیم غذایی وجود دارد و از آنجایی كه كبد مسئول كنترل لخته شدن خون در بدن است، ویتامین K برای كمك به اجرای این نقش ضروری است. می توان آن را از سبزیجات برگ دار مانند اسفناج، كاهو و كلم تامین كرد.

بلغور جو دوسر
اگر فردی سابقه بیماری مزمن كبدی داشته باشد، این ماده غذایی حركات روده را منظم و از یبوست جلوگیری می‌كند.فردی كه یبوست شدید داشته باشد سموم در بدنش انباشته می‌شود. با خوردن بلغور جو دوسر كه حاوی فیبر محلول است می‌توان حركات روده را منظم كرده و یبوست را از بین برد.

دسترسی سریع