ادعای یك مطالعه جدید درخصوص شناسایی منشا كووید-19

به گفته محققان در یك مطالعه، ویروس عامل همه گیری كووید-19 ساختار ژنتیكی معمول "ویروس‌های مصنوعی" را دارد.

1401/08/02
|
12:18
|

به گزارش رادیو پیام از ایسنا، به نقل از شبكه راشاتودی، بر اساس نتیجه‌گیری یك مطالعه انجام شده از سوی گروهی از دانشمندان آلمانی و آمریكایی، ویروسی كه سبب همه گیری كووید-19 شده به احتمال زیاد در یك آزمایشگاه ایجاد شده است.

سه محقق در قالب یك تیم ساختار ویروس سارس-كوو-2 را با ویروس‌های مشابه "وحشی" و آزمایشگاهی مقایسه كرده و به این نتیجه رسیدند كه سارس-كوو-2 یك ویروس اصلاح‌ ژنتیكی شده است.

در یك نسخه پیش از چاپ از این مطالعه كه والنتین بروتل، محقق دانشگاه وورتسبورگ آلمان، آلكس واشبرن، محقق مركز تحقیقات سلوا آنالایتیكس آمریكا و آنتونیوس واندونگن، محقق دانشگاه دوك آمریكا منتشر كردند، ویروس عامل همه گیری كووید-19 به معنای واقعی كلمه دارای "اثر انگشتهای" دستكاری‌های ژنتیكی است. این مقاله كه در روزهای اخیر منتشر شد گزارش داد كه این سه دانشمند یك عنصر ساختار ژنتیكی تكرارشونده به نام "جایگاه برشی" (Restriction site) پیدا كرده‌اند كه آن را نشانه‌ای از "دوخته شدن" ژنوم ویروس به یكدیگر توصیف می‌كنند.

این مقاله كه هنوز مورد بازبینی كارشناسی قرار نگرفته است، ادعا می‌كند، "برای ساختن ویروسی در آزمایشگاه، محققان معمولاً ژنوم ویروس را مهندسی می‌كنند تا محل‌های دوختی را كه به آن جایگاه برشی می‌گویند اضافه و حذف كنند. روش‌های مورد استفاده محققان برای اصلاح این سایت‌ها می‌توانند به عنوان اثر انگشت در مجموعه ژنوم بیرون سلولی عمل كنند،"

در ادامه این نتیجه گیری‌ها نوشته شده است:‌ "ساختار ویروس سارس-كوو-2 در كروناویروس‌های وحشی نامعمول است، اما در ویروس‌های مونتاژ شده در آزمایشگاه رایج است". این مطالعه به وجود "جهش‌های مترادف یا بی‌صدای" خاصی اشاره می‌كند كه جایگاه برشی را متمایز می‌كند. در این نسخه پیش‌چاپ نوشته شد، تمركز چنین جهش‌هایی "بسیار بعید است كه در اثر تكامل تصادفی ایجاد شده باشد."

بروتل به رسانه خبری ان.تی.وی آلمان گفت: نتایج مطالعه نشان می‌دهد كه این ویروس 99.9 درصد یك كپی مصنوعی و احتمالاً دستكاری شده از یك ویروس طبیعی است.

این محقق گفت كه در طول مطالعه خود، نشانه‌هایی از دستكاری‌های مشابهی را كه روزانه برای تولید داروهای مبتنی بر پروتئین برای بیماری‌های خودایمنی انجام می‌دهد، پیدا كرد.

دسترسی سریع