فواید نگهداری آب در كوزه سفالی

نوشیدن آب از ظروف سفالی چیز جدیدی نیست و قبل از ساخت دستگاه‌های تصفیه و فیلترها، آب در ظروف بزرگ، سطل‌ها یا پارچ‌های سفالی ذخیره می‌شد. اما اصلا نگهداری آب در كوزه فواید علمی دارد یا خیر؟

1403/11/27
|
08:35
|

آب ذخیره شده در این ظروف خنك، آرامش بخش و كاملا سالم بود و خنك شدن آب به دلیل تبخیر آن از طریق بافت متخلخل كوزه صورت می‌گرفت و فواید زیادی داشت كه دانستنش خالی از لطف نیست،

بهبود متابولیسم بدن

سیستم متابولیسم طبیعی بدن با نوشیدن آب در ظروف سفالی تقویت می‌شود، زیرا این آب با هیچ یك از اجزای شیمیایی تماس ندارد. آب ذخیره شده در كوزه سفالی می‌تواند سطح تستوسترون در بدن را ثابت نگه دارد و به بهبود متابولیسم بدن بدون وجود ماده شیمیایی مانند BPA كه موجب درون ریزی غدد می‌شود، كمك كند.

مفید برای گلو

نوشیدن آب خنك بسیار دلپذیر است و تشنگی را به بهترین شكل رفع می‌كند. در طول تابستان عموم افراد به نوشیدن آب سرد از یخچال تمایل دارند كه تغییر ناگهانی دمای آب داخل یخچال می‌تواند باعث مشكلات گلو شود پس به جای آن، سعی كنید از كوزه یا پارچ‌های سفالی آب بنوشید.

خنك سازی طبیعی آب

برای خنك شدن آب، بطری‌های آب را داخل یخچال می‌گذاریم، اما به جای آن می‌توان از ظروف سفالی استفاده كرد تا تفاوت در خنكی را احساس كنید. نگهداری آب در سفال، علاوه بر مزایایی كه دارد به خنك سازی آب كمك می‌كند چراكه در یخچال آب سرد می‌شود، اما در سفال كاملاً خنك است. دیواره‌های كوزه‌ها از جنس سفال و خاك رس می‌باشند و همیشه نم و مرطوب هستند، مولكول‌های آب دیواره‌های كوزه برای تبخیر شدن گرمای آب داخل كوزه را می‌گیرند و باعث خنك شدن آب داخل كوزه می‌شوند.

خاصیت قلیایی

ماهیت قلیایی ظروف سفالی ناشناخته نیست و یك ظرف سفالی به بهترین شكل میتواند تعادل pH آب را حفظ كند. اگر آب دارای محتوای اسیدی باشد، با خاصیت قلیایی سفال متعادل می‌شود و مشكلات ناشی از معده و اسید آن را بهبود می‌بخشد.

حذف سختی آب و گوارا شدن آن

دیواره‌های سفالی كوزه مواد و یون‌های موجود در آب را جذب می‌كنند. خاك رس (دیواره‌های كوزه سفالی)، عمل حذف سختی آب را انجام می‌دهد و یون‌های كلسیم را جذب خود كرده و یون‌های سدیم را پس می‌دهد و به همین خاطر آب گواراتر می‌شود.

خاصیت درمانی

شاید ندانید، اما ظروف سفالی خاصیت درمانی دارند، زیرا خاك رسی كه برای ساخت آنها استفاده می‌شود، دارای انواع مختلفی از مواد معدنی و انرژی الكترومغناطیسی است. مواد معدنی ذخیره شده در آب كوزه، به حفظ مقدار مناسب گلوكز بدن كمك می‌كند و از گرمازدگی بدن، اسهال و كم آبی در فصل تابستان جلوگیری می‌كند. پس وقتی آب را در كوزه ذخیره و سپس می‌نوشید فواید آن به بدن منتقل می‌شود.

بهبود برخی از بیماری‌ها

نوشیدن آب موجود در كوزه‌های سفالی سبب تسكین درد‌های مفصلی و جدا ساختن چربی‌ها و دفع سم‌های موجود بر روی دیواره‌های معده می‌شود و آرامش بسیارخاصی به شما می‌دهد. آب كوزه با خاك رس قلیایی واكنش نشان داده و به حفظ تعادل pH آب در بدن و تسكین درد‌های معده كمك می‌كند.

عدم وجود مواد شیمیایی سمی

یكی از بزرگترین مزایای نوشیدن آب از ظروف سفالی این است كه هیچ ترسی از مواد شیمیایی سمی موجود در آن وجود ندارد در صورتیكه ماده شیمیایی سمی قوی در بطری‌های پلاستیكی موجب اختلال غدد درون ریزشده كه در مورد ظروف سفالی این چنین نیست.

جلوگیری از گرما زدگی

آفتاب زدگی در ماه‌های سوزان تابستان كاملاً معمول است. نوشیدن آب از كوزه یا پارچ‌های سفالی می‌تواند تا حد زیادی به مقابله با این مشكل كمك كند، زیرا آب ذخیره شده در سفال غنی از مواد مغذی - ویتامین‌ها و مواد معدنی است و سطح گلوكز بدن نیز با این آب حفظ می‌شود.

طبیعت متخلخل

تخلخل ظروف سفالی ناشناخته نیست و تبخیر از لحظه ذخیره آب در ظرف سفالی آغاز و این منجر به خنك شدن آب درون كوزه می‌شود و این خاصیت متخلخل خاك رس فواید و مزایای زیادی برای سلامت بدن دارد.

سازگار با محیط زیست

گزینه‌های سازگار با محیط زیست در تمام زمینه‌های زندگی بسیار موثر است. اكنون بیشتر ما آب را در بطری‌های پلاستیكی نگهداری و ذخیره می‌كنیم و می‌دانیم پلاستیك به راحتی تجزیه نمی‌شود، علاوه بر این حاوی مواد شیمیایی سمی مضر است و با استفاده‌ی بی رویه از آنها میلیون‌ها تن زباله پلاستیكی ایجاد و بخش بسیار كمی از آن بازیافت می‌شود. كوزه‌های سفالی گزینه طبیعی، ارگانیك و سازگار با محیط زیست هستند.

بهبود كیفیت آب

نگهداری آب در كوزه سفالی سبب می‌شود دیواره‌های سفالی ناخالصی‌های آب را جذب كرده و كیفیت آب درون آن بهبود یابد، اما نگهداری آب در كوزه به طور دقیق و آن طوری كه مردم فكر می‌كنند به طور 100% آب را تصفیه نمی‌كند.

ارزان‌تر از بطری‌های پلاستیكی

كوزه‌های سفالی اگر مرتب به درستی تمیز و نگهداری شوند، می‌توانند سال به سال دوباره مورد استفاده قرار بگیرند. در واقع، تمیز كردن آنها مسئله دشواری نیست و این ظروف در صورت نگهداری صحیح با دوام و كاملاً مناسب و نسبت به بطری‌های پلاستیكی ارزان‌تر هستند.

دانستنی‌های مفید درباره كوزه سفالی

كوزه‌ای را بخرید كه از جنس خاك رُس و دارای دیواره‌های نه ضخیم و نه نازك باشد، زیرا دیواره‌ها آب را بیش از حد تراوش كرده بیش از حد ضخیم آب را تراوش نمی‌كنند.

كوزه بدون لعاب و خام تهیه نمایید، در صورت خرید كوزه دارای لعاب هیچ فرقی بین آن كوزه و یك ظرف پلاستیك نیست.

پس از خرید كوزه را شسته و كمی آب در داخل آن ریخته و پس از یك ساعت آن را خالی نموده و سپس از آن استفاده نمایید.

برای تصفیه آب كوزه به صورت 100% شما نیاز به یك كوزه بزرگ مثلا 40 لیتری دارید. این كوزه را پر كرده و بر روی كوزه دیگری بگذارید تا آب تراوش شده از آن مستقیما به داخل كوزه پایینی بریزد. آبی كه در كوزه دوم وجود دارد، آب تصویه شده است.

دسترسی سریع