به عقیدۀ محققین، ورزش باعث شادی و نشاط و بالا بردن اعتماد به نفس می گردد .
زیرا افراد افسرده یا اعتماد به نفس ندارند یا میزان آن در آنان بسیار پایین است. ورزش احساس رضایت باطنی شخص را بالا برده و فرد حس می كند كه به موقعیت هایی دست یافته است. ورزش در درمان بسیاری از بیماری ها از جمله افسردگی تأثیر به سزایی دارد. 30 دقیقه ورزش در روز می تواند آثار افسردگی را به اندازه برخی روش های روانی- درمانی و داروهای ضد افسردگی كاهش دهد
یكی دیگر از تاثیرات مثبت ورزش تنظیم در میزان انتقال دهندههای عصبی در سلول عصبی و در نتیجه تعادل و توازن در كاركرد عصبی شخص و كاهش حالت نابهنجاریهای روانی است.
رزش صحیح به بدن كمك میكند تا در كنترل سیستم عصبی، به دست آوردن اعتماد به نفس، كار كردن و تصمیمگیری صحیح در مواقع بحرانی، موفق تر عمل شود.
انجام تمرینات ورزشی باعث می شود بدن فشار خون خود را تنظیم كند و سیستم های عصبی در مواقع خاصی عكس العمل بهتر نشان دهند. بهاینترتیب بدن میتواند كنترل بهتری در شرایط بحرانی و فشارهای روحی داشته باشد. از سویی قدرتمندشدن عضلات باعث میشود شخص از نظر تیپ بدنی بتواند اعتماد به نفس بیشتری داشته باشد.انجام هرنوع ورزشی به طور مستمر و از روی برنامه قابلیت غلبه بر افسردگی را افزایش میدهد اما میتوان گفت هرچه ورزش دارای حالت استقامتی باشد نقش بیشتری در كاهش افسردگی ایفا می كند.
ورزش مستمر به طوریكه بدن شروع به تعرق كند و به طور كلی ورزش توام با تعریق و افزایش ضربان قلب، باعث كاهش اضطراب و افسردگی میشود. همچنین باعث افزایش ترشح آنزیمهای اندورفین، دانپورفین و انكفالین شده كه اثر تسكین دهنده و آرامشبخش دارند.