وظیفه شورای نگهبان؛ پاسداری از احكام اسلامی

عضو حقوقدان شورای نگهبان: وظیفه اصلی این شورا، پاسداری از احكام اسلامی، قانون اساسی و نظارت بر انتخابات است.

1398/04/26
|
09:00
|



به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سید فضل الله موسوی با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری سه شنبه شب شبكه دو سیما با بیان اینكه همه مصوبات مجلس شورای اسلامی به شورای نگهبان ارائه می شود، افزود: این شورا 12 نفر عضو دارد كه 6 عضو فقیه آن توسط مقام معظم رهبری، منصوب و 6 عضو حقوقدان آن هم به پیشنهاد رئیس قوه قضاییه و با رای مجلس شورای اسلامی انتخاب می شوند.
وی درباره روند كار شورای نگهبان هم گفت: مجمع فقهی متخصص در مسائل شرعی درباره مسائل بحث و نتیجه آن را به شورا ارائه و پژوهشگران پژوهشكده شورای نگهبان هم نظرات مشورتی خود را مكتوب به اعضای شورا ارائه می كنند.
موسوی درباره انتقادات مطرح شده مبنی بر حضور كم اعضای شورای نگهبان در مجلس شورای اسلامی هم گفت: بر اساس قانون اساسی، حضور اعضای شورای نگهبان در مذاكرات عادی مجلس شورای اسلامی اختیاری است اما زمانی كه طرح یك فوریتی یا دو فوریتی باشد در این باره حضور اعضای شورای نگهبان البته نه همه آنها الزامی است.
وی ادامه داد: با توجه به اینكه مذاكرات مجلس شورای اسلامی از طریق بخش صدای رسانه ملی پخش می شود اعضای شورای نگهبان می توانند آن را بشنوند.
عضو حقوقدان شورای نگهبان تأكید كرد: شورای نگهبان با مجلس تعامل دارد.
عضو فقهای شورای نگهبان هم با حضور در این برنامه با شرح روند گردش كار در شورای نگهبان گفت: كیفیت بررسی در شورای نگهبان در مقایسه با لوایح و طرح هایی كه به این شورا ارسال می شود اینگونه است كه مجلس پس از تصویب لایحه یا طرح، آن را به شورای نگهبان ارسال می كند و ابتدا گروه های این شورا پیش از طرح آن در صحن شورا ، آن را از نظر حقوقی و فقهی بررسی می كنند.
آیت الله سیدمحمدرضا مدرسی یزدی با اشاره به اینكه مجمع فقهی و پژوهشگاه شورای نگهبان دو بازوی پشتیبانی و مشورتی این شورا هستند، افزود: گروه فقهی متشكل از استادان، فقها و مجتهدان برجسته، در جلسات متعدد و با تعمق و بررسی های فراوان و تضارب آرا، موضوع را بررسی و نظر نهایی خود را به شورا ارسال و پژوهشگاه شورای نگهبان هم كه متشكل از حقوقدانان برجسته است، مسائل را بررسی می كنند.
وی تصریح كرد: نظر مشورتی این دو گروه به اعضای شورای نگهبان ارائه می شود و این اعضا در جلسه رسمی با تعمق و تدبر، متن قانون را كلمه به كلمه بررسی و سپس رأی گیری و آن را تأیید یا رد می كنند.
آیت الله مدرسی یزدی با اشاره به اینكه همه جلسات شورای نگهبان به صورت صوتی و تصویری ضبط و پیاده می شود، گفت: در آینده می توان از مسائل مطرح شده در این جلسات به عنوان ذخیره علمی استفاده كرد.
عضو فقهای شورای نگهبان همچنین گفت: تصمیمات در شورای نگهبان قائل به فرد نیست.
آیت الله محمدرضا مدرسی یزدی افزود: اینكه در شورای نگهبان تصمیمات را فقط یك یا دو نفر از اعضا می گیرند یك اتهام بی اساس است معمولاً تصمیمات با رأی گیری از همه اعضا اتخاذ می شود و در نهایت اگر ابهامی در رأی گیری پدید آید باز بر سر آن ابهام هم رأی گیری می شود.
فضل الله موسوی عضو حقوقدان شورای نگهبان هم گفت: وظیفه شورای نگهبان پاسداری از شرع و نظارت بر انتخابات ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و در صورت لزوم همه پرسی هاست و انتخابات شورایاری و دهیاری ارتباطی با شورای نگهبان ندارد.
آیت الله یزدی هم گفت: بر همه ما آشكار است اعضای پیشین و فعلی شورای نگهبان كسانی نیستند كه تحت تأثیر فشارها و رایزنی های غیرمسئولانه، نظرشان تغییر كند.
سیامك ره پیك معاون امور اجرایی و انتخابات شورای نگهبان هم در ارتباط زنده تلفنی با این برنامه گفت: انتخابات الكترونیك معنای وسیعی دارد كه به غیر از احراز هویت و صندوق اخذ رأی الكترونیكی، مابقی مراحل آن الكترونیكی شده است و احراز هویت دارای اشكالات كوچكی است كه در حال رفع آن هستیم و برای ایجاد صندوق اخذ رأی الكترونیكی هم هنوز مشغول هستیم.
آیت الله مدرسی یزدی هم گفت: شرط اصلی برگزاری انتخابات الكترونیك، ایجاد صد درصد امنیت نظام رأی گیری است تا حق انتخاباتی مردم محقق شود و نباید اتفاقی كه برای سایت انرژی هسته ای افتاد برای انتخابات الكترونیك هم پیش بیاید.



دسترسی سریع