اعلام همراهی رژیم صهیونیستی برای مشاركت در عملیات موسوم به كنترل خلیج فارس این روزها در كانون توجه محافل سیاسی و رسانه ای منطقه قرار گرفته است
كاتس وزیرخارجه رژیم صهیونیست در نشست كمیته دفاعی و روابط خارجی كنست ( پارلمان رژیم صهیونیستی ) كه پشت درهای بسته برگزار شد، اعلام كرد ؛ قرار شده تا اسراییلی ها در اطلاعات دریایی و ماموریت امنیتی در خلیج فارس مشاركت كنند تصمیمی كه بعد ازهماهنگی با امارات متحده عربی اتخاذ كرده است .
آمریكا كه در یك ماه گذشته تلاش گستردهای برای ایجاد ائتلاف دریایی در خلیج فارس آغاز كرده است رایزنیهای سیاسی و نظامی گسترده ای با متحدان خود در سراسر جهان و به ویژه اروپا و آسیا انجام داد.
در طرح آمریكا پیش بینی شده تا 60 كشور در ائتلاف دریایی تحت فرمان و مدیریت واشنگتن حضور داشته باشند. به نظر می رسد،طرحی در آستانه فروپاشی باشد زیرا آلمان ،فرانسه و ژاپن و چندین كشور دیگر این پیشنهاد را رد كرده اند. تاكنون تنها انگلیس و اسرائیل و كره جنوبی اعلام كرده اند كه به ائتلاف آمریكا در خلیج فارس خواهند پیوست.
اما در این بین انچه بیش از همه مورد توجه قرار گرفته اعلام آمادگی رژیم صهیونیستی برای حضور در این ائتلاف درخواستی آمریكا است ،رژیم صهیونیستی به عنوان رژیمی اشغالگر كه موجودیت ان از سوی ملتهای منطقه نامشروع است و حاكمان كشورهای حوزه خلیج فارس ازبیم پیامدهای ان در جهان عرب از برقرار ارتباط رسمی با این رژیم خودداری كرده اند؛ حالا قرار است با اتكای به نواچه های دریایی اسرائیلی نفتكش های خود را در ابراه خلیج فارس و تنگه هرمز عبور دهد.
وزیرخارجه رژیم صهیونیستی اعتراف كرد كه تصمیم برای پیوستن به این ائتلاف را پس از سفرش به ابوظبی و دیدار با یكی از مقامات ارشد امارات متحده عربی گرفته است مقامی كه وی حاضر نشد درجلسه كنست نام وی را افشا كند.
رژیم صهیونیستی در همین راستا یك مانور دریایی در نزدیكی بندرحیفا برگزار كرد رزمایشی كه 10 ناو خارجی در آن مشاركت داشتند.
وزیرخارجه رژیم صهیونیستی هدف از مشاركت این رژیم در ائتلاف بین المللی در خلیج فارس را مهار نفوذ ایران در خاورمیانه و تقویت روابط میان اسرائیل و كشورهای حوزه خلیج فارس عنوان كرده است .
هرچند صهیونیستها علت استقرار كشتی های جنگی خود در منطقه را به ظاهر برای تامین امنیت كشتیرانی در خلیج فارس و تنگه هرمز اعلام كرده اند اما تحلیگران نظامی رژیم صهیونیستی هدف اصلی از حضور انان را نظارت بر باب المندب و كنترل حوثی های یمن عنوان می كنند چراكه این درست جایی است كه نفتكش های عربستان، امارات متحده عربی وكویت محموله های خود را از طریق دریای سرخ و كانال سوئز به اروپا منتقل می كنند.
رویكردی كه در استانه شكست ائتلاف عربی در جنگ یمن نشان از پایان جنگ نیابتی رژیم صهیونیستی در یمن و حضور مستقیم این رژیم در این جنگ به بهانه تامین امنیت خطوط كشتیرانی در خلیج فارس است .
اعلام آمادگی وزیر خارجه رژیم صهیونیستی برای مشاركت در ائتلاف بین المللی در خلیج فارس در حالی رسانه ای می شود كه نتانیاهو نخست وزیر این رژیم سال گذشته در حاشیه بازدیداز پایگاه دریایی در حیفا اعلام كرد اگر ایران برای بستن تنگه باب المندب تلاش كند، ائتلاف بین المللی با مشاركت اسرائیل تشكیل خواهد شد.
حضور مبهم اسرائیل در خلیج فارس از این جهت تنش آفرین و خطرناك است كه كشورهای حوزه خلیج فارس را در مقابل دو گانه ایران و اسرائیل قرار می دهد ، انها با این اقدام قصد دارند تا یك پلیس "خیرخواه جهانی " و حافظ امنیت آبراه های بین المللی را از خود در افكار عمومی ترسیم كنند ،این درحالی است كه این رژیم خود به عنوان رژیمی اشغالگر برای پایان خصومت 70 ساله اش با صاحبان واقعی فلسطین روزشماری می كند و اكثرملتهای منطقه موجودیت انرا به رسمیت نمی شناسند.
روزنامه اسرائیلی هیوم به نقل از مقامات رژیم صهیونیستی می نویسد:" تل آویو نقش فعالی در شكل گیری ائتلاف حمایت از كشتی ها در خلیج فارس دارد روندی كه ناوچه ای این رژیم را در نزدیكی سواحل ایران مستقر می كند ."شرایطی كه زمینه ساز معادلات جدیدی خواهدشد و رژیم های وابسته عربی از هم كانون در سواحل خود چشم انتظار درگیری میان ایران و اسرائیل در خلیج فارس هستند .
همراهی اسرائیل با برخی كشورهای حوزه خلیج فارس برای محافظت از انان به این مفهوم است كه رژیم صهیونیستی از موضع "دشمن "برای این كشورها به یك "متحد" تبدیل می شود موضعی كه قطعا ایران به سادگی از كنار ان نخواهد گذشت و این رویكرد خطربسیار بزرگی برای منطقه محسوب می شود نكته ای كه كابوس سرمایه گذاران متمول عرب در این كشورهاست .
در همین حال ایران به آمریكا و اسرائیل درباره تشكیل ناوگانی به رهبری آمریكا در خلیج فارس هشدار داده است.
امیر حاتمی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح كشورمان هشدار داد؛ این اقدام ”عواقب فاجعه باری“ برای منطقه خواهد داشت.
سید هادی برهانی، استاد دانشگاه تهران و كارشناس كشورهای خاورمیانه درباره مشاركت اسرائیل در این ماموریت معتقد است ”اسرائیل هیچ منافعی در بخش انرژی یا هیچ زمینه دیگری در این منطقه ندارد، بنابراین، چیزی برای حفاظت كردن در اینجا ندارد. بلكه، هدف اصلی انها برافروختن اتش جنگ بین كشورهای حاشیه خلیج فارس،ازجمله ایران و رژیم سعودی است.“
تحلیلگران منطقه براین باورند كه رژیم صهیونیستی قطعا به دنبال حضور فیزیكی در ابعاد نظامی در منطقه نیست ضمن اینكه بسیاری از كشورها نیز با این اقدام مخالف هستند اما انچه كه سران این رژیم در خلیج فارس دنبال می كنند بخشی از رویارویی نامحدود این رژیم برای مقابله با نفوذ منطقه ای جمهوری اسلامی ایران و تلاش برای عادی سازی روابط با كشورهای عربی است رویایی كه قطعا همچون دو رویای گذشته این رژیم یعنی تسلط از نیل تا فرات و سیطره بر بیت المقدس ناكام خواهد ماند با این تفاوت كه راه انتخاب شده برای تحقق این رویا خطایی راهبردی است.