تمركز بر كشور‌های همسایه؛ شرط لازم افزایش صادرات

بااینكه مراودات خوبی با برخی كشور‌های همسایه داریم، باید بیش از گذشته بر روی كشور‌های همسایه در روابط اقتصادی متمركز شویم

1398/06/10
|
15:06
|


آقای مسعود خوانساری در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: اگر بر روی صادرات به بازار كشور‌های عراق، افغانستان، پاكستان، تركیه و دیگر كشور‌های همجوار كه به كالا‌های صادراتی ما نیاز دارند از طریق تقویت دیپلماسی سیاسی و فعال كردن ارتباطات اقتصادی، متمركز شویم رشد صادرات به كشور‌های همسایه بسیار بیشتر از گذشته اتفاق خواهد افتاد.
وی اضافه كرد: با توجه به قیمت كنونی ارز كه موجب شده صادرات كشور با صرفه اقتصادی انجام شود، صادرات بهترین گزینه‌ای است كه می‌تواند هم اكنون به كمك تولید بیاید، زیرا تولیدات داخلی در شرایط كنونی با تولیدات بیشتر كشور‌ها از نظر قیمت و كیفیت قابل رقابت است.
رئیس اتاق تهران ادامه داد: اگرچه با توجه به موضوعاتی مانند تورم و تحریم‌های ناجوانمردانه، رسیدن به رونق تولید، سخت شده است، اما معتقدم اگر روی موضوع اقتصاد متمركز شویم و در این بین هماهنگی هر سه قوه و همچنین نهاد‌های دخیل در امر اقتصادی اتفاق بیفتد دستیابی به رونق تولید و در پی آن افزایش صادرات شدنی است.
خوانساری افزود: موانعی بر سر راه تولید وجود دارد كه هر قدر بتوانیم این موانع را سریعتر رفع كنیم به طور حتم رشد تولید هم سریعتر اتفاق می‌افتد.
رئیس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و كشاورزی تهران بروكراسی حاكم بر ادارات كشور را نخستین مانع بر سر راه رشد تولید برشمرد و افزود: اگرچه نمی‌توان این مانع را به طور كامل حذف كرد، اما می‌توان آن را كاهش داد.
خوانساری ثبات اقتصادی را دومین موضوع در دستیابی به رشد اقتصادی دانست و گفت: هر قدر بتوانیم نرخ ارز را در محدوده‌ای تثبیت كنیم طوری كه نرخ آن برای تولید كننده برای 6 ماه تا یكسال آینده قابل پیش بینی باشد همچنین هر قدر بتوانیم شاخص‌هایی مانند تورم و سود بانكی را با ثبات و قابل پیش بینی كنیم این موارد در رشد تولید و به طبع آن افزایش صادرات موثر خواهد بود.
وی با بیان اینكه موضوعاتی مانند مالیات، تامین اجتماعی و گمرك اثر مستقیم در فرآیند تولید دارد افزود: كشور نیازمند مالیات است و افراد هم باید مالیات را پرداخت كنند، اما روند مالیات ستانی باید شفاف‌تر شود و این طور نباشد كه دولت برای دریافت مالیات به جای شناسایی فرار مالیاتی، به افراد خوش حساب فشار وارد كند.
رئیس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و كشاورزی تهران با بیان اینكه حدود 90 درصد از درآمد تامین اجتماعی توسط كارفرما‌ها پرداخت می‌شود و تنها 10 درصد آن از محل تشخیص‌ها و بازرسی‌های سازمان تامین اجتماعی است گفت: اگر ترتیبی اتخاذ شود تا دخالت افراد و ماموران تامین اجتماعی در امورات مربوط به كارفرمایی كمتر شود و به فهرست بیمه‌ای كارفرمایان اعتماد كنیم و همچنین اگر در رفع موانع گمركی، تسریع شود اثر مثبت آن در تولید نمایان خواهد شد.
خوانساری افزود: اولویت كنونی كشور باید حذف قوانین دست و پاگیر و یا عمل به قوانین كمك كننده به فضای كسب و كار باشد به طور نمونه در قانون بهبود مستمر فضای كسب و كار، ماده‌ای وجود دارد مبنی بر اینكه دولت قبل از صدور هر بخشنامه با بخش خصوصی و تولیدی كشور رایزنی كند كه اگر دولت به این امر مكلف شود و دستگاه‌های نظارتی هم نظارت كنند كه دولت هیچ بخشنامه‌ای را قبل از مشورت با بخش‌های تولیدی و اقتصادی كشور صادر نكند بسیاری از مشكلات موجود حل می‌شود به عبارتی دیگر اگر همین قوانین موجود به خوبی اجرا شود شاید به وضع قوانین جدید، نیاز نباشد.
وی با بیان اینكه هم اكنون بیشتر بنگاه‌ها و كارخانجات ما با 30 تا 50 درصد ظرفیت اسمی خود فعالیت می‌كند گفت: اگر دولت موانع پیش رو را رفع كند بخش خصوصی و تولیدی كشور می‌توانند با ظرفیت بیشتر فعالیت كنند كه خود گامی در رونق تولید و افزایش اشتغال است.
رئیس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و كشاورزی تهران با اشاره به ضرورت فرهنگ سازی برای استفاده از كالای با كیفیت ایرانی افزود: نمی‌گویم یك ایرانی حتما باید كالای ایرانی مصرف كند، اما وقتی بسیاری از كالا‌های ایرانی قابل رقابت با كالا‌های خارجی است چرا باید بر خرید كالای خارجی، اصرار وجود داشته باشد.
خوانساری گفت: در صنایع غذایی به ویژه صنایع شیرینی و شكلات به واقع یكی از كشور‌های پیشرفته در دنیا هستیم، اما سوال اینجاست چرا مردم ما باید دنبال شكلات خارجی باشند؟ البته در دیگر صنایع مانند كاشی و سرامیك و لوازم بهداشتی هم تولید رقابتی حتی در بازار‌های صادراتی داریم.
وی افزود: در سال‌های قبل به علت پایین نگه داشتن قیمت ارز، واردات رسمی و قاچاق پوشاك به كشور زیاد بود، اما اكنون با توجه به قیمت ارز، دیگر واردات رسمی و قاچاق پوشاك به صرفه نیست ضمن اینكه صنعت پوشاك داخلی هم در حال رونق است.
رئیس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و كشاورزی تهران گفت: وقتی بسیاری از نشان‌های تجاری معروف پوشاك دنیا محصول خود را در ایران تولید، به دیگر كشور‌ها صادر و با قیمت بالاتر دوباره به كشور ما وارد می‌كردند نشان از كیفیت تولید پوشاك ایرانی دارد، اما نكته اینجاست مردم اگر جنس ایرانی با كیفیت می‌توانند تهیه كنند دلیلی ندارد دنبال جنس خارجی باشند.

دسترسی سریع