هر جایی كه آمریكا رفته، تروریسم بعد از آن گسترش پیدا كرده است
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، رئیس جمهوری ایران در گفتگو با شبكه تلویزیونی فاكس نیوز گفت: آمریكا حامی تروریسم در منطقه است.
مجری شبكه تلویزیونی فاكس نیوز از حسن روحانی رئیس جمهور اسلامی ایران پرسید: آقای رئیس جمهور شما سخنان رئیس جمهور ترامپ را امروز شنیدید. وی گفت كه هیچ كشوری نباید از ایران حمایت كند و او از تكاپوی ایران برای دستیابی به تسلیحات هسته ای سخن گفت. پاسخ شما چیست؟
آقای روحانی گفت: من از تعبیرات آقای ترامپ درباره تروریسم تعجب می كنم. كشوری كه حضور دارد و در حال پرواز در آسمان و بمباران خاك سوریه بدون مجوز دولت این كشور است، آمریكا است و امروز متاسفانه آمریكا حامی تروریسم در منطقه ما است و هر جایی كه آمریكا رفته است تروریسم بعد از آن گسترش پیدا كرده است.
مجری شبكه آمریكایی فاكس نیوز پرسید: شما طرح صلح جدیدی به سازمان ملل متحد آورده اید كه ابتكار صلح هرمز نامیده می شود اما كشورهای زیادی در منطقه هستند كه می گویند ایران باید آخرین كشوری باشد كه پیشنهاد صلح دهد. از ماه مه، آنها می گویند شما برای نفتكش ها در خلیج فارس دردسر ایجاد كرده اید. شما یك كشتی انگلیسی را توقیف كردید. شما یك پهپاد آمریكایی را سرنگون كردید و به تاسیسات نفت عربستان سعودی حمله كردید. آنها می گویند طرح صلح ایران مانند این است كه نگهبانی از مرغ خانگی را به روباه بسپارید!
رئیس جمهور ایران گفت: ایران در چهار دهه گذشته با تروریسم مبارزه كرده است. آنهایی كه در داخل ایران كشتار كردند و بیش از هفده هزار نفر از مردم بیگناه را به شهادت رساندند، اكنون در خدمت شما هستند. آقای بولتون كه تا همین چندی پیش مشاور امنیت ملی شما بود، كسی است كه در فهرست پرداخت آنها قرار داشت (به او پول می دادند) تا به نفع آنها صحبت كند. بنابراین، ایران كشوری است كه صلح را به منطقه آورده است.
رئیس جمهور در پاسخ سؤال مجری فاكس نیوز درباره حمایت ایران از حزب الله و حماس گفت: شما مردمی را كه برای دفاع از كشور و سرزمین خود مبارزه می كنند، تروریست می نامید. آنها كسانی هستند كه تحت اشغال قرار گرفتند. آنها باید چه كار كنند؟ منفعل باشند و بنشینند و فقط نگاه كنند؟ شما مردم یمن را كه در حال دفاع از كشور خود هستند، تروریست می نامید و كسانی را كه بمب ها، موشك ها و سامانه های موشكی را تولید می كنند و در اختیار عربستان سعودی قرار می دهند كه اتوبوس های مدرسه، مدارس، مراسم عروسی و بیمارستان ها را هدف قرار می دهد، مقصر نمی دانید؟ شما می پرسید چرا پهپاد آمریكا را ما سرنگون كردیم اما من از شما می پرسم چرا شما یك هواپیمای مسافربری را سرنگون كردید و بیش از 290 مسافر را كشتید؟ اگر ما دفاع كردیم از سرزمین و كشور خود دفاع كردیم اما چرا آمریكا در منطقه ما حضور دارد؟ چرا آمریكا هواپیمای مسافربری را سرنگون كرد؟
مجری شبكه آمریكایی فاكس نیوز پرسید: رئیس جمهور ترامپ درباره آمادگی برای دیدار با شما بدون پیش شرط صحبت كرده است. شما فكر می كنید شانس این دیدار در این هفته خواه در نشست رسمی سازمان ملل متحد یا نشست های دیلپماتیك و رو به رو شدن اتفاقی شما و رئیس جمهور ترامپ چقدر است؟
حسن روحانی گفت: چرا باید اتفاقی با هم دیدار داشته باشیم، اگر به دنبال اهداف عالی هستیم كه به نفع هر دو كشور و مردم دو كشور است. باید برنامه ریزی شود و گفتگوها براساس این برنامه صورت گیرد، اما ما قبل از آن باید اعتماد دوجانبه ایجاد كنیم و اعتماد چیزی است كه آقای ترامپ برهم زد. ما توافقی داشتیم و آقای ترامپ بدون دلیل و به طور غیرقانونی از توافق بین المللی خارج شد. بنابراین، اگر دولت آمریكا علاقه به مذاكره دارد، باید شرایط لازم را فراهم كند.
آمریكا بدون توجه به این كه چه كسی رئیس جمهور است باید به تعهدش پایبند باشد
رئیس جمهور ایران در گفتگو با فاكس نیوز گفت: فرقی نمیكند چه كسی رئیس جمهور آمریكا باشد بلكه ما میگوییم آمریكا باید به تعهدش پایبند باشد.
مجری شبكه آمریكایی فاكس نیوز پرسید آیا شما اینطور محاسبه كرده اید كه صبر كنید تا بعد از انتخابات 2020 مذاكره كنید. صبر كنید رئیس جمهور ترامپ شكست بخورد. آیا معتقد هستید با آقای بایدن یا یك رئیس جمهور دموكرات دیگر آسانتر میشود مذاكره كرد؟
رئیس جمهور ایران گفت: برای ما فرق نمیكند رئیس جمهور آمریكا دموكرات باشد یا جمهوریخواه. این دیدگاه و حق آمریكا و مردمش است كه بخواهند چه كسی را انتخاب كنند. ما میگوییم آمریكا باید به تعهدش پایبند باشد، خواه رئیس جمهور دموكرات باشد یا جمهوری خواه. تعهد ملی، تعهد كشور براساس حزبی نیست كه كنترل ریاست جمهوری یا قوه مجریه را در اختیار دارد. بنابراین، این كشور بود كه تعهد داد. بنابراین، ما میخواهیم كسی را ببینیم كه به این تعهدات پایبند باشد و این تعهدات را جدی بگیرد و جمهوری اسلامی ایران امروز كسی بود كه همانطور كه شما در یكی از سوالات خود گفتید طرح امید برای صلح، ابتكار صلح هرمز را ارائه داد. بنابراین، ما بدنبال صلح هستیم. به همین جهت از همه كشورها در منطقه دعوت كردیم تا كنار هم بنشینیم تا بتوانیم به صلح برسیم و اجازه ندهیم شعلههای جنگ همچنان روشن باقی بماند.