آخرین آمار كرونا از زبان قائم مقام وزیر بهداشت

حریرچی: از 916 مورد مشكوك به كرونا در كشورمان، 61 مورد مثبت است و 12 نفر هم فوت كردند.

1398/12/06
|
09:50
|

آخرین آمار كرونا از زبان قائم مقام وزیر بهداشت
حریرچی: از 916 مورد مشكوك به كرونا در كشورمان، 61 مورد مثبت است و 12 نفر هم فوت كردند.

به گزارش رادیو پیام از خبرگزاری صدا و سیما، ایرج حریرچی با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری دوشنبه شب شبكه دو سیما با اشاره به اینكه چند دهه از وجود ویروس «كرونا» می‌گذرد، افزود: این ویروس دومین عامل سرماخوردگی است.
وی ادامه داد: این ویروس یك بار با نوع «سارس» در سال 2003 برای مردم جهان به ویژه چین مشكل ایجاد كرد كه پس از یك سال، خود به خود از بین رفت و كنترل شد.
دكتر حریرچی اضافه كرد: این ویروس بار دیگر در سال 2012 با نوع «مرس» در كشور‌های حاشیه جنوبی خلیج فارس از جمله عربستان سعودی ظاهر شد و امسال هم با نام ”كرونا“ در چین ظهور كرد.


او با بیان اینكه نخستین مورد كرونا در كشورمان، چهارشنبه پیش شناسایی شد، گفت: یك بیمار فوت كرد و پس از رسیدن جواب آزمایش او مشخص شد كه به علت ویروس كرونا فوت كرده است و این بیمار چند روز پیش از آن به این بیماری مبتلا بوده است و این را نمی‌دانستیم.
قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی با اشاره به اینكه دو رویكرد نسبت به بیماری كروناویروس یا «كروید 19» داریم، گفت: بر اساس پروتكل علمی سازمان جهانی بهداشت,، چون بیماری آنفلوآنزا بسیار شایع است، دیگر بیماری‌هایی را كه علائم سرماخوردگی شدید، تنگی نفس، سرفه و تب شدید دارند به حساب آنفلوآنزا می‌گذاریم، اما بر اساس پروتكل، پس از كشف نخستین مورد باید تلقی كنیم بقیه بیماری ها، كرونا یا همان «كووید 19» است.
دكتر حریرچی در پاسخ به این پرسش كه با توجه به فراگیری این بیماری در جهان، آیا نباید از بیماران دارای علائم مشابه، تست كرونا می‌گرفتید؟ گفت: چون، ورود مستقیم و تبادل مسافر ما از چین، كم است. در حالی كه در یكی از كشور‌های همسایه, 250 هزار گردشگر چینی و در یكی دیگر از كشور‌های همسایه، روزانه چند هزار مسافر چینی رفت و آمد دارند.
وی افزود: یك كارخانه دار مرحومی كه ظاهرا با علائم بیماری «كووید 19» مبتلا و از قم بود 2 بار به كشور‌های جنوبی خلیج فارس و از آن جا به چین رفت، اما بیماری او شناسایی نشد تعدادی كارگر و تعدادی طلبه از چین نیز در شهر مقدس قم وجود دارند.
قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی با اشاره به اینكه از روزی كه كرونا در كشور شناسایی شد، به مردم اعلام كردیم، ادامه داد: اكنون 916 مورد مشكوك به كرونا در كل كشور داریم كه تهران، البرز، مركزی، همدان، قم، گیلان، و مازندران از جمله آن است.
دكتر حریرچی افزود: خوشبختانه این ویروس هنوز به استان‌های خراسان‌های رضوی، جنوبی و شمالی و منطقه سیستان و بلوچستان، منطقه جنوب، خوزستان، آذربایجان‌ها و استان اردبیل نرسیده است.
آقای حریرچی با اشاره به اینكه در جنگ تبلیغاتی هستیم، ادامه داد: امسال در كشورمان 13 هزار و 200 نفر به بیماری آنفلوآنزا H1 مبتلا شدند كه از این میزان, 108 نفر فوت شدند، اما در آمریكا با جمعیت 330 میلیون نفری، 28 میلیون نفر به بیماری آنفلوآنزا H1 مبتلا شدند كه از این میزان 290 هزار نفر بستری و 16 هزار نفر فوت شدند، اما كسی نمی‌گوید كه به آمریكا مسافرت نكنید.
دكتر حریرچی افزود: رژیم اسرائیل می‌گوید هیچ بیمار مبتلا به كرونا ندارد در حالی كه كره جنوبی اعلام كرده است از رژیم اسرائیل 9 نفر ورودی داشت كه آزمایش كرونای همه آن‌ها مثبت بود. این موضوع نشان می‌دهد كه رژیم اسرائیل، مبتلایان را اعلام نمی‌كند و برخی كشور‌های همسایه ما هم امكان اعلام ندارند.
او با اشاره به اینكه برای محاسبه درصد فوتی‌های كرونا باید تعداد فوتی‌ها را بر افراد مشكوك به كرونا تقسیم كرد، گفت: تعداد افراد مشكوك ابتلا به كرونا در كشورمان 916 نفر و تعداد فوتی‌ها در كشورمان 12 نفر است بنابراین میزان مرگ و میر كرونا در كشورمان، یك و 3 دهم درصد است كه بر اساس میانگین جهانی، رقم بالایی نیست.
دكتر حریرچی درباره روش اعلام تعداد مبتلایان به بیماری كرونا در كشورمان افزود: مدیر روابط عمومی وزارت بهداشت، هر روز ساعت 13 آمار مربوط به بیماران كرونا را اعلام می‌كند.

كنترل بیماری كرونا در چند هفته آینده
قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: مطمئن هستیم كه در چند هفته آینده، كرونا را كاملاً كنترل خواهیم كرد و میزان ابتلا به مقدار قابل توجهی كاهش خواهد یافت به شرطی كه مردم همراهی و بهداشت را رعایت كنند.
آقای ایرج حریرچی در ادامه برنامه گفتگوی ویژه خبری با اشاره به اینكه وزارت بهداشت بر اساس پروتكل، افراد مشكوك به كرونا را تحت مراقبت قرار می‌دهد، افزود: اگر فردی دچار علائم بالینی شود در صورت نیاز، تست انجام می‌شود و بسیاری از این موارد باید در منزل مراقبت شود.
وی ادامه داد: 80 درصد افرادی كه مبتلا می‌شوند نیازی به بستری یا قرنطینه خاصی ندارند بلكه نیاز به اقدامات مراقبتی خاص دارند.
دكتر حریرچی افزود: بیمارستان، عفونی‌ترین محیط را دارد بنابراین اگر ثابت شود فردی به بیماری «كووید 19» مبتلا شده است حتماً از خانواده او آزمایش‌های لازم گرفته و آموزش لازم به آنان داده می‌شود و اگر بیمار به شرایط خاصی برسد، بستری می‌شود.
وی در پاسخ به انتقاد برخی درباره اطلاع رسانی دیرهنگام وزارت بهداشت در مورد بیماری كرونا گفت: زمانی كه نخستین آزمایش كرونا، مثبت شد دو روز مانده به برگزاری انتخابات، بدون هیچگونه ملاحظه سیاسی، اعلام شد.
دكتر حریرچی با اشاره به اینكه بیماری ”كووید 19“, جدید است افزود: كیت تشخیصی كه می‌تواند این بیماری را به طور قطعی تشخیص دهد هشت روزه كه در جهان تولید شده است كه 50 عدد از آن را از ژنو به صورت دستی به كشور وارد كردیم و اكنون 6 هزار كیت تشخیصی این بیماری را داریم.


او با اشاره به اینكه حضور نمایندگان وزارت بهداشت در مناطق آلوده به بیماری كرونا بر اساس پروتكل سازمان بهداشت جهانی انجام می‌شود، گفت: معمولاً توصیه این سازمان این است كه مسئولان اصلی در میدان و صحنه حاضر نشوند تا بتوانند شرایط را كنترل كنند، اما با این حال دو نفر از مسئولان اصلی وزارت بهداشت به شهر قم رفتند كه از این بابت مورد اعتراض سازمان جهانی بهداشت قرار گرفتیم.
دكتر حریرچی افزود: دستبوس كادر پزشكی و كادر پرستاری، پیراپزشكی و كارگرانی هستیم كه در مراقبت از بیماران مشكوك به كرونا و مبتلایان، تلاش می‌كنند. این كاركنان در همان محل درمانی، قرنطینه هستند و حتی خارج از شیفت خود هم نمی‌توانند به منازل خود بروند و یا با بستگان خود ملاقات كنند.
او با اشاره به اینكه خبر استعفای دكتر نمكی از وزارت بهداشت شایعه بود اضافه كرد: او پس از این شایعه، ضمن انكار، دلنوشته‌ای را نگارش كرد مبنی بر اینكه تا پای جان تلاش می‌كند و آماده جانفشانی در راه ملت است.
دكتر حریرچی با بیان اینكه منظور كشور‌های مختلف از قرنطینه، متفاوت است، گفت: بر اساس اعلام استاندار گیلان، ورودی این استان از تهران 22 درصد افزایش یافته است و مردم به مسافرت رفته اند در حالی كه در این استان، مبتلایان به كرونا وجود دارند بنابراین این روش قرنطینه از نظر ما منسوخ است.
وی افزود: چینی‌ها هم پس از انجام قرنطینه، از این اقدام خود رضایت كامل ندارند.
قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی با اشاره به اینكه دانش آموزان زیر 14 سال از نظر بروز علائم این بیماری نزدیك به صفر هستند، اضافه كرد: موافق تعطیلی مدارس هم نیستیم. اگر استانی هیچ بیمار ثابت شده‌ای نداشته باشد تعطیلی در آنجا مطلقاً ممنوع است.
او افزود: تجربیات نشان داده است كه برای بیماری آنفلوانزا و سرماخوردگی توصیه می‌شود كه ویتامین C مصرف شود، اما تجربیاتی دیگر نشان داد برای بیماری كرونای جدید یا همان «كووید 19» ویتامین C نه تنها مفید نیست بلكه مضر هم است.
دكتر حریرچی اضافه كرد: اكنون ترس از ابتلای به بیماری كرونا، بیشتر از خود این بیماری، عوارض ایجاد كرده است.
وی گفت: در جهان ثابت شده است اگر مردم بر اثر اجبار، در یك منطقه نگه داشته شوند تأثیر معكوس دارد، اما اگر با مشاركت مردم، آن‌ها در یك منطقه، نگه داشته شوند مؤثر است
دكتر حریرچی افزود: بسیاری از ویروس‌ها پس از ابتلای افراد به آن، مصونیت دائمی یا نسبتاً دائمی برای او ایجاد می‌شود، اما برای ویروس كرونای جدید، تعدادی از مبتلایان به این بیماری كه درمان شدند دوباره به آن مبتلا شدند.
قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: مردم در زیارتگاه‌ها مراقب باشند و از مهر مشترك استفاده نكنند و احتیاطات لازم را انجام دهند.
دكتر حریرچی با اشاره به اینكه برخی كشور‌های همسایه، آماری از مبتلایان به بیماری كرونای جدید را ارائه نمی‌كنند، گفت: یكی از رسانه‌های معتبر عربی اعلام كرد در یكی از كشور‌های همسایه ما 18 نفر بر اثر این بیماری فوت كردند، اما اعلام نمی‌كنند.
وی ادامه داد: برخی كشور‌ها در اطراف ما هستند كه اصلاً امكان آزمایش این بیماری را ندارند.
دكتر حریرچی درباره آمار ارائه شده از سوی نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی و اختلاف آن با آمار رسمی ارائه شده از سوی وزارت بهداشت گفت: اكنون زمان همدلی و هم افزایی است و با بیماری مهمی روبرو هستیم و همه باید دست به دست هم دهیم تا پویش «كرونا را شكست می‌دهیم» را به انجام برسانیم.
وی ادامه داد: حمله‌های سیاسی در شأن ما نیست و از دلسوزی برادری كه فهرستی را برای ما فرستاد تشكر می‌كنم كه در حقیقت لیست وزارت بهداشت بود كه در آن اسامی 40 مورد فوتی مشكوك به آنفلوانزا بیان شده بود.
دكتر حریرچی ادامه داد: با بررسی‌های انجام شده 7 مورد از این فهرست موارد ثابت شده است و 9 نفر هم ثابت شد كه كرونا نداشته اند و از مورد 32 به بعد این لیست هم مربوط به 4 اسفند و بقیه هم هنوز جواب آزمایش آن‌ها نیامده است.
او با بیان اینكه سالانه 385 هزار مرگ در كشورمان اتفاق می‌افتد، گفت: از این تعداد حدود 16 هزار نفر در تصادفات فوت می‌كنند و تعدادی هم با آنفلوانزا و سرماخوردگی معمولی فوت می‌كنند.
قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی درباره درمان سه دارویی بیماری كرونای جدید هم گفت: احتمال سرایت این بیماری بالاست و هر نفر هم حدود 2 و دو دهم نفر را مبتلا می‌كند.
دكتر حریرچی افزود: پس از ابتلای فرد در اكثر موارد درمان می‌شوند و پس از بین رفتن علائم در فرد بیمار، احتمال انتقال از بین می‌رود.
او اضافه كرد: یكی از شركت‌های معتبر قرار است دارو‌های مربوط به این بیماری را در داخل كشور تولید كند.
دكتر حریرچی از مردم خواست، سفر‌های غیر ضروری خارج یا داخل شهری را كم كنند.
او افزود: مهم‌ترین نكته، شستن مكرر دست با آب و صابون است و افراد سرماخورده و بیمار، ماسك بزنند و تغذیه و استراحت خوب داشته باشند و نگرانی و استرس نداشته باشند، زیرا همین استرس، سیستم ایمنی بدن را ضعیف می‌كند و احتمال ابتلا را افزایش می‌دهد.
دكتر محمد توكلی نماینده تام الاختیار وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در قم هم در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: شهر قم همزمان با شیوع بیماری‌های تنفسی فصلی از جمله آنفلوانزا درگیر بیماری كرونا هم شد كه من از طرف وزارت بهداشت با استقرار در قم وظیفه تسهیل و تسریع خدمت رسانی به مردم استان قم را بر عهده گرفتم.


او افزود: بسته‌های بهداشتی اهدایی وزارت بهداشت در چند بخش آماده و توزیع آن از عصر دوشنبه آغاز شد.
دكتر توكلی با تأیید ابتلای رئیس دانشگاه علوم پزشكی قم به بیماری كرونا گفت: وی از شنبه، علائم این بیماری را داشت و پس از آزمایش و مثبت بودن بیماری، در منزل در قرنطینه قرار گرفت تا بهبود یابد.
او افزود: كمیته‌های پنج گانه لازم برای مقابله با بیماری كرونا را در قم در حوزه‌های پشتیبانی، بهداشتی، درمانی و اطلاع رسانی و آمار و داده‌ها را تشكیل دادیم و نیاز‌ها برآورد شد.
نماینده تام الاختیار وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در قم گفت: بخش بزرگی از نیاز‌های مالی از سوی وزارت بهداشت تأمین شد و بخش دیگری از آن تا بعد از ظهر سه شنبه تأمین می‌شود و نیاز‌های لجستیك ما هر شب ارسال می‌شود.
دكتر توكلی با اشاره به اینكه افرادی كه تست كرونای آنان منفی شد مرخص شدند، افزود: از مجموع 312 مورد بیمار بستری، 21 مورد كه تست آنان منفی و علائم برطرف شده بود به تدریج مرخص شدند.
وی ادامه داد: اكنون روند ورود بیماران به مجموعه‌های درمانی مختلف قم و روند مراجعه بیماران بدحال، كاهنده است و امیدواریم این فرآیند ادامه یابد تا بتوانیم بر این بیماری غلبه كنیم.
دكتر محمدرضا هاشمیان مسئول آموزش بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان مسیح دانشوری هم گفت: بر اساس آخرین مطالعات سال 2020, تعداد تخت‌های مناسب ویژه به ازای هر 100 هزار تخت در كشورمان، چهار و شش دهم و در چین سه و شش دهم است.
او ادامه داد: در چند روز اخیر، وضعیت ما در بخش آی. سی. یو نسبت به چین بهتر است.
دكتر هاشمیان افزود: 11 سال پیش در بیمارستان مسیح دانشوری كه اپیدمی H1N1 ایجاد شده بود وضعیت بسیار بدتری نسبت به كرونا ویروس این چند روز اخیر داشتیم.
وی ادامه داد: فقط نحوه انتقال كرونا، سریع‌تر و فراگیرتر است، اما مرگ و میر در آنفلوانزای H1N1 در جهان بسیار بدتر بوده است.

دسترسی سریع