امسال محفل انس با قرآن كریم بهصورت ویدئو كنفرانس و با حضور رهبر انقلاب برگزار شد.
حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، طبق روال هر ساله با آغاز ماه مبارك رمضان چند تن از قاریان بین المللی قرآن كریم در محفل انس با قرآن مقام معظم رهبری شركت كردند. البته به دلیل شیوع ویروس كرونا این محفل به صورت مجازی و با تلاوت چند قاری برجسته انجام شد؛ قاریان ممتاز، از طریق ارتباط تصویری با مقام معظم رهبری این جلسه را برگزار كردند.
محفل انس با قرآن رهبری
یكی از حاضران در این محفل، محمد حسین سعیدیان فعال قرآنی و قاری برجسته بود و درباره این جلسه به خبرنگار ما گفت: امسال به همراه چند قاری دیگر توفیق داشتیم عصر روز اول ماه مبارك رمضان، مهمان جلسه قرآن مقام معظم رهبری باشیم. تعدادی از قاریان، آیاتی از قرآن كریم را تلاوت كردند و تنها مستمع جلسه، مقام معظم رهبری بودند كه با تشویقشان ما را مورد عنایت قرار دادند.
سعیدیان ادامه داد: این سنت از 35 سال گذشته تاكنون، مستمر انجام میشود. مقام معظم رهبری مقید هستند كه محفل قرآنی را در ماه بهار قرآن، برپا كنند و كرسی قرائت با قاریان عزیز برقرار باشد. این سنت به سیره و سنت رسول اكرم (ص) باز میگردد كه به اصحابشان میفرمودند برای من قرآن بخوانید كه من شنونده باشم. وقتی به پیامبر اكرم (ص) میگفتند شما كه خود منزلگاه و فرودگاه آیات الهی هستید، آیات را بخوانید، حضرت میفرمودند، در شنیدن قرآن، اثری خاص وجود دارد.
دیدار پورزرگری با رهبری
این قاری قرآن بیان كرد: مقام معظم رهبری عاشق شنیدن آیاتِ قرآن كریم هستند و علاقه دارند كه آیات قرآن را با صدای خوش و الحان آسمانی بشنوند. نكته دیگر اینكه برای ترویج فرهنگِ قرآن كریم، استماع تلاوت، برقراری جلسات قرآن و كرسی تلاوت، ایشان اهتمام خاصی دارند. این علاقه به قرآن كریم پیامی برای عموم جامعه دینی و دست اندركاران نظام اسلامی است.
تاكید رهبری به اقتباس اصول زندگی از قرآن
امید حسینی نژاد دیگر قاری برجسته حاضر در این محفل قرآنی بیان كرد: طبق روال هر سال، قاریان قرآن برخی از تلاوتهای خود را برای شورای عالی قرآن كریم ارسال كردند و افراد منتخب به محفل قرآنی در محضر انقلاب دعوت شدند. امسال تلاوتم را برای شورای عالی قرآن فرستادم. فكر میكردم به دلیل شیوع ویروس كرونا این دیدار برگزار نشود، اما حدود دو هفته پیش به من زنگ زدند و بنده را به این جلسه دعوت كردند. كه خیلی از این اتفاق خوشحال شدم.
وی ادامه داد: نخستین تلاوتی كه در محضر مقام معظم رهبری داشتم، سال 84 بود. همان سالی كه رتبه نخست مسابقات قرآن اوقاف و امور خیریه را در رده سنی زیر 16 سال كسب كردم. برای من خیلی خوشحال كننده بود بعد از 15 سال به این محفل دعوت شوم. وارد مصلی امام خمینی (ره) شدم، به من گفتند كه پس از نفر اول بخوانم. پس از اینكه به جایگاه رفتم و آماده برای قرائت شدم، مجری برنامه گفت:« به 14 سال قبل برگردیم و فیلمی از آن سالها پخش میكنیم». برای من سوال شد كه قرار است چه فیلمی از 15 سال قبل پخش شود. سپس فیلم قرائت من در 16 سالگی در محفل انس با قرآن پخش شد.
حسینی نژاد افزود: وقتی فیلم پخش شد، نزدیك بود، اشك شوق بریزم. واقعا شوكه شدم و فكر نمیكردم چنین اتفاقی بیفتد. خیلی نسبت به این اتفاق خوشحال شدم كه آن خاطره مجدد برایم یادآوری شد؛ خیلی حس خوبی بود. شاید نتوانم در قالب كلمات این حس را بیان كنم. خدا را شكر، تلاوتم را طبق برنامه ریزی انجام دادم و حضرت آقا هم نظر مثبت به تلاوتم داشتند.
این قاری در ادامه به توصیههای مقام معظم رهبری به قاریان در این جلسه اشاره كرد و گفت: طبق روال برنامه سالهای گذشته مقام معظم رهبری در پایان جلسه، نكاتی را به قاریان متذكر شدند. سالهای قبل، حضرت آقا درباره تدبر در آیات، تذكراتِ جدی داده بودند. تدبر در قرآن، اصلی است كه باید همه به آن توجه داشته باشیم. امسال ایشان خیلی جزئی به بحث تدبر ورود كردند. حضرت آقا نمونههایی را ذكر كردند كه منظور قرآن از تدبر در آیات را بیان میكرد. مثلا درباره مناسبات اجتماعی فرمودند كه قرآن كریم كتابی است كه باید اصول زندگی را از آن اقتباس كنیم. ایشان مثالهای جالبی در این خصوص ذكر كردند و گفتند كه ما دنیا گریز نیستیم و دنیا را فضایی میدانیم كه به وسیله آن بتوانیم، به جایگاه حقیقی برسیم.
حسینی نژاد گفت: كشور ما به دلیل شیوع كرونا با مشكلاتی دست و پنجه نرم میكند، اما برگزاری محفل قرآنی در مصلی نشان داد كه رهبری اعتقاد دارند، میشود با روشهای دیگر هم تعظیم شعائر كرد. آقا با این كارشان غیر مستقیم بیان كردند كه اگر الان نمیشود در مكانی دور هم جمع شد و قرآن خواند، میشود شرایط را عوض كرد. خیلیها محافل مجازی برگزار كردند كه خیلی كار قشنگی بود و میشود به روشهای نوین جلسات قرآنی را هم برگزار كرد.
انتهای پیام/