رئیس مركز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت: استفاده از ماسك، رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و نگاه درست در مقابله با كرونا اثربخش است.
كرونا را باور كنید
رئیس مركز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت: استفاده از ماسك، رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و نگاه درست در مقابله با كرونا اثربخش است.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری صدا وسیما ، دكتر رضا گلپیرا با بیان اینكه متاسفانه در برخی مناطق مردم نكات بهداشتی را رعایت نمیكنند، افزود: باور كنید كه بیماری كرونا می تواند انسان را از پادرآورد.
وی گفت: من به چشم میبینم افرادی كه یكی از اعضای خانوادهشان مبتلا هستند، آزمایش افراد به ظاهر سالم خانواده هم مثبت است و در برخی مواقع بدون ماسك تردد میكنندو باور ندارند كه این بیماری میتواند ظرف سه روز آدم را از پا دربیاورد. بنابراین مهم است كه مردم نكات بهداشتی و پیشگیرانه را مورد توجه قرار دهند.
رئیس مركز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت آخرین وضعیت بیمارستانها در زمینه بستری بیماران كرونا را تشریح كرد و گفت: با افزایش تعداد بیماران كرونا، طبعا میزان مراجعات به بیمارستانها و تعداد بیماران بستری كه به خدمات ویژهتری نیاز دارند، افزایش مییابد، اما اولویت ما این است كه سرویسدهی مناسبی به همه بیماران داشته باشیم.
دكتر گلپیرا با اشاره به وضعیت بستری بیماران كرونا در بیمارستانها، گفت: به هر حال در حال حاضر همانطور كه در آمارها میبینیم به علت اینكه مردم جدیت لازم را در حوزه پیشگیری از كرونا به خرج نمیدهند و شاید به نوعی خسته شدند، متاسفانه تعداد بیماران مبتلا به كرونا رو به افزایش است.
افزایش مراجعات بیمارستانی با افزایش مبتلایانِ كرونا
رئیس مركز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت افزود: با افزایش تعداد بیماران، طبعا میزان مراجعات به بیمارستانها و تعداد بیماران بستری كه به خدمات ویژهتری نیاز دارند، افزایش مییابد. در عین حال در حال حاضر اولویت ما این است كه سرویسدهی مناسبی به همه بیماران داشته باشیم. البته تمام پروتكلهای ما به این صورت است كه به تمام بیماران با حفظ ایمنی سرویس كامل ارائه دهیم. یعنی اینطور نیست كه مانند ماههای ابتدایی شیوع كرونا اعلام كنیم كه فقط بیماران كرونایی را بستری میكنیم، بلكه اكنون به نوعی بیمارستانها را آرایش میكنیم كه بتوانند بیماران مبتلا به كووید-19 را از بیماران غیركرونا جدا كرده و به هر دو طیف خدمت ارئه دهیم.
دكتر گلپیرا تاكید كرد: البته به عنوان مثال مجبوریم اعلام كنیم كه فلان بخش در بیمارستان به كرونا اختصاص پیدا كند. حال فرض كنید یك بخش مربوط به بیماریهای پوستی بوده است، اما در این برهه بیشتر این ضرورت احساس میشود كه برای سرویسدهی به بیماران كرونا مورد استفاده قرار گیرد. بنابراین این بخش را برای بیماران كرونا اختصاص میدهیم.
بستری بیماران كرونا در بخشهای مجزا
رئیس مركز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت با بیان اینكه در بیمارستانها هم بیمار كرونا و هم بیمار غیركرونا پذیرش میشود، اما بخش بیماران كرونا مجزاست، اظهار كرد: البته داریم اقداماتی انجام میدهیم كه بیمارستانهایی را به عنوان بیمارستانهای پاك از كرونا داشته باشیم تا مردم با خیال راحت به این بیمارستانها مراجعه كنند.
وی افزود: از طرفی ممكن است بسیاری از بیماران برای یك خدمت درمانی به بیمارستان مراجعه كنند، اما در حین بستری و ارائه خدمت به این بیمار متوجه شویم كه فرد به ظاهر سالم است اما مبتلا به كرونا بوده و بدون علامت است. در نتیجه مسلما آن بخشی كه این بیمار در آن بستری بوده، آلوده تلقی میشود و ما باید تمام احتیاطهای لازم را به عمل آوریم. در عین حالی كه تلاش میكنیم بخشی از بخشهایمان را از نظر بیمار كرونا پاكیزه نگه داریم، اما یكباره ممكن است متوجه شویم كه یك بیمار مبتلا به كرونا بوده و بدون علامت است.
كمبودی در بیمارستانها نداریم
دكتر گلپیرا با بیان اینكه مشكل خاصی در بیمارستانها وجود ندارد و تمام احتیاطهای لازم را اعمال كرده و سعی میكنیم كه بتوانیم به تمام مردم ارائه خدمت دهیم، گفت: خدا را شكر كمبودی در حوزه تخت بیمارستانی، تختهای ویژه و امكانات بیمارستانی نداریم. ما در بدترین حالت توانستیم مدیریت كنیم و یكبار نشد كه یك بیمار به دلیل كمبود تخت بر روی زمین بماند. آنقدر امكانات گذاشتیم و برنامهریزیهای منظم انجام میدهیم تا كمبودی ایجاد نشود. در عین حال هر استانی هم كه مشكل دارد و به ما اعلام كند، قبل از اینكه به نقطه بحرانی برسد، به آن استان سرویسدهی مناسبی را انجام میدهیم.