به منظور تامین هرچه سریعتر واكسن كرونا، همزمان با ادامه تولید داخل، مذاكرات با شركتهای خارجی تولیدكننده انجام شده و پیشبینی میكنیم در صورت تایید واكسنها و تامین ارز مورد نیاز، در دو ماه آینده بتوانیم یك محموله را وارد كنیم.
احتمال واردات یك محموله واكسن كرونا در 2 ماه آینده
مدیركل دارو سازمان غذا و دارو گفت: به منظور تامین هرچه سریعتر واكسن كرونا، همزمان با ادامه تولید داخل، مذاكرات با شركتهای خارجی تولیدكننده انجام شده و پیشبینی میكنیم در صورت تایید واكسنها و تامین ارز مورد نیاز، در دو ماه آینده بتوانیم یك محموله را وارد كنیم.
به گزارش روز شنبه ایرنا از سازمان غذا و دارو، سید حیدر محمدی درباره تلاش وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو به منظور تامین واكسن مورد نیاز مردم كشور افزود: 6 شركت داخلی در حال انجام مطالعات روی تولید واكسن كرونا هستند كه مطالعات آزمایشگاهی آنها به پایان رسیده و برخی آنها در فاز مطالعات حیوانی هستند و برخی درخواست مجوز ورود به فاز مطالعات انسانی را به سازمان غذا و دارو ارائه دادهاند.
وی بیان كرد: مطالعات دو شركت داخلی در هفته آینده وارد فاز انسانی میشوند و امیدواریم در ماههای ابتدایی سال 1400 بتوانند این واكسن را تولید كنند.
مدیركل دارو سازمان غذا و دارو اظهار كرد: میزان تامین واكسن، به میزان تولید شركتها بستگی دارد؛ از طرفی اولویت این شركتها كشور خودشان و در درجه بعدی كواكس است.
محمدی گفت: كواكس نیز متعهد شده كه واكسن را به كشورهای عضو خود ارائه كند كه البته ما نیز عضو كواكس هستیم و از آن طریق هم واكسن تهیه خواهیم كرد. مرحله سوم تامین واكسن نیز قرارداد تجاری است كه ما با كشورهای چین، هند و چند كشور اروپایی در حال رایزنی هستیم.
به گزارش ایرنا، سعید نمكی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی نیز پیش از این در همین رابطه گفته بود: قبلا به مردم اعلام كرده بودیم كه تهیه واكسن كرونا را از سه مسیر دنبال میكنیم. یك مسیر واردات واكسن كرونا از طریق كوواكس است كه توسط سازمان جهانی بهداشت تهیه شده است. تعداد 16 میلیون و 800 هزار واكسن را با توجه به تزریق دو دوز برای 8 میلیون و 400 هزار نفر افراد آسیب پذیر شامل بالای 65 سال و كسانی كه بیماری زمینهای دارند را پیش خرید كردیم.
وی ادامه داد: مسیر دوم برای تهیه واكسن كرونا، خرید از منابع موثقی به جز كوواكس است. هیچ شركت سازنده واكسنی تا امروز گواهیهای تولید را از سازمان جهانی بهداشت دریافت نكرده است. مراحلی را طی كردهاند و در حال دریافت گواهیها هستند و به محض دریافت گواهیها، پیش خریدی كه میخواهیم انجام بدهیم را به سرانجام میرسانیم. با كشورهایی در این زمینه صحبت كردیم و كار در حال دنبال شدن است تا از هیچ كشوری برای تزریق واكسن كرونا عقب نباشیم.
وزیر بهداشت اظهار كرد: مسیر دیگری كه دنبال میكنیم، تولید مشترك با صاحبان تكنولوژی در مراكزی مثل انسیستو پاستور است كه در آینده نزدیك خبرهای خوشی از این تولید مشترك هم ارائه میكنیم.
نمكی گفت: مسیر سوم تكیه بر دانشمندان داخلی و شركتهای دانش بنیان برای تولید واكسن كرونا است كه بیشترین دل بستگی را به این مسیر داریم. یكی از شركتهای تولید واكسن كرونا در كشور مجوز مطالعه فاز انسانی را گرفته و در روزهای آینده این حركت آغاز میشود و اگر این مسیر را با موفقیت دنبال كنیم، در بهار آینده به عنوان یكی از تولیدكنندگان واكسن كرونا در منطقه معرفی میشویم و نیازهای مردم را برآورده میكنیم.