سخنگوی ستاد ملی مبارزه با كرونا، با اشاره به تغییر وضعیت اغلب شهرهای كشور از قرمز به نارنجی و زرد، گفت: ویروس هنوز از بین نرفته است.
تشریح جزئیات جریمه ناقضان قرنطینه/شرایط بازگشت محدودیت ها
علیرضا رئیسی، با اشاره به اینكه هر لحظه احتمال بازگشت محدودیتهای ویژه كرونایی وجود دارد، افزود: مصوبه اخیر ستاد ملی كرونا، ایجاد محدودیتهای هوشمند است.
وی با بیان اینكه در شرایط حاضر 278 شهر در وضعیت نارنجی و 106 شهر در وضعیت زرد هستند, ادامه داد: هر دوشنبه اطلاعات را به روز میكنیم و اگر وضعیت قرمز شود، محدودیتها بر میگردد.
رئیسی گفت: با اجرای دقیق پروتكلها بعد از دو هفته شاهد كاهش مراجعات به مراكز درمانی خواهیم بود و پس از 5 هفته كاهش موارد مرگ و میر را خواهیم داشت.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، افزود: ما سه سناریو برای بیماری پیشبینی كرده بودیم. در سناریو شماره سه، روند صعودی ادامه مییافت، در سناریو دو، فقط ماسك میزدیم و محدودیتها را دنبال میكردیم و سناریو اول، در قله بیماری متوقف میشدیم. در صورت ماندن در سناریو اول 30 هزار بیمار بیشتر بستری میشدند و 4600 نفر بیشتر فوت میشدند و این نشان دهنده تأثیرات پروتكلها است.
رئیسی تاكید كرد: هنوز 7 شهر داریم كه باید به آنها به طور ویژه توجه كنیم كه روند صعودی بیماری دارند. در اردبیل و پارس آباد در آذربایجان غربی، نطنز در اصفهان، خلیلآباد در خراسان رضوی، راور كرمان، بندرتركمن در گلستان و رودبار در گیلان حتی روند بیكاری متوقف هم نشده است و همچنان صعودی است. در 11 شهر هم بیماری متوقف شده اما نزولی نشده است. شهرهای ساری، آمل، بهشهر، آققلا، فاروج، سنقر، حرصین، نائین گركان، رشت، فارسان شامل این موضوع هستند. میزان رعایت پروتكلها در این شهرها كم بوده است و یا دورهمیهای خانوادگی داشتند.
وی تاكید كرد: ویروس از بین نرفته و مردم باید این نكته را به یاد داشته باشند كه اگر محدودیتها برداشته شود و پروتكلها رعایت نشود، تمام رنگ بندیها به هم میریزد.
رئیسی درباره آمار تخلفات كرونایی در شهرهای قرمز، گفت: در ورودی شهرها 30 هزار خودرو از طریق دوربین جریمه شدند و 14 هزار خودرو هم به شكل دستی جریمه شدند. در تردد درون شهری در شهرهای قرمز حدود 8400 تردد درون شهری در شهرهای قرمز پس از ساعت وضع محدودیت داشتیم. در 14 روز تعطیلی، تصادف منجر به فوت 45 درصد و تصادف منجر به خسارت 50 درصد كاهش یافته است.
وی درباره رهگیری مبتلایان با كد ملی، افزود: بر اساس آخرین آمار 31 میلیون استعلام از بانك اطلاعاتی ما در ارتباط با افراد مثبت گرفته شده است و نگذاشتیم 4637 نفر مبتلا كه میخواستند سوار وسایل نقلیه عمومی شوند، این كار را انجام دهند. این متخلفان خدمت دریافت نمیكنند و جریمه 200 هزارتومانی دارند و به قرنطینه منتقل میشوند. تاكنون حدود 25 هزار پیامك هم برای افرادی كه نقض قرنطینه كردهاند، ارسال شده است.
رئیسی با تاكید بر اهمیت طرح محله محور شهید سلیمانی، ادامه داد: این طرح در حیطه مراقبت، نظارت و حمایت در جغرافیای محله فعالیت میكند. برای قطع زنجیره ویروس، ایجاد محدودیت راهكار اصلی نیست بلكه یك پنجره فرصت برای شناسایی بیمار، ایزوله كردن و حمایت از او است.
وی درباره زمان دسترسی ما به واكسن كرونا، گفت: از دو مسیر تلاش میكنیم این واكسن را تهیه كنیم. دو شركت دانشبنیان در حال تلاش هستند و از طریق صندوق «كووكس» هم 16 میلیون و 800 هزار دوز در یك مرحله و حدود 20 میلیون دوز در مرحله بعد رزرو كرده ایم.
رئیسی در پاسخ به این سوال كه آیا احتمال دارد آمریكا از اقدام كشورمان برای دسترسی به واكسن كرونا جلوگیری كند، افزود: از آمریكا هیچ چیز بعید نیست اما «كووكس» متعهد شده است تا واكسن رزرو شده به دست ما برسد.