شیوع طاعون در استان البرز تأیید شد

به علت جابجایی و گدار حیات وحش در زیستگاه‌ها و تردد آن‌ها حتی در مرز سایر استان‌ها، امكان انتقال و شیوع این بیماری در سایر استان‌ها نیز وجود دارد.

1400/07/18
|
08:00
|

مدیركل حفاظت محیط زیست البرز با تأیید شیوع طاعون نشخواركنندگان كوچك در طالقان، گفت: گزارش‌ها حاكی از این است علاوه بر استان البرز، استان‌های همجوار نیز درگیر این بیماری شده‌اند.
فردین حكیمی گفت: متاسفانه در روز‌های اخیر، محیط بانان منطقه شكار ممنوع طالقان در حین گشت و كنترل و سركشی زیستگاه‌های حیات وحش، تعدادی لاشه مربوط به گونه كل و بز را مشاهده و نتایج حاصل از بررسی‌ها، حكایت از تلفات حیات وحش در اثر شیوع مجدد بیماری طاعون نشخواركنندگان كوچك داشت كه ضمن تداوم و تشدید برنامه‌های پایش منطقه و بهره گیری از ظرفیت جوامع محلی، نمونه برداری و آزمایش‌های تشخیصی توسط دامپزشكی البرز انجام و با توجه به سابقه شیوع بیماری در طالقان، ضمن آماده باش كامل نیرو‌های یگان حفاظت، به جهت ضرورت ایجاد هماهنگی و برنامه ریزی لازم به منظور همكاری و مشاركت دستگاه‌های اجرایی و استفاده از توان و امكانات آنها، اولین جلسه هماهنگی ریاست فرماندار محترم طالقان، مدیران دامپزشكی، منابع طبیعی و آبخیزداری، جهاد كشاورزی، هلال احمر، ورزش و جوانان و اعضای شورای جوانان شهرستان تشكیل و بر همكاری همه جانبه با محیط زیست در كنترل بیماری تاكید شد.
حكیمی گفت: با توجه به اعلام اداره كل دامپزشكی مبنی بر مثبت بودن شیوع بیماری طاعون نشخواركنندگان، بلافاصله جلسه هماهنگی نهایی با مدیران استانی در محل استانداری و به ریاست مدیر كل مدیریت بحران استانداری تشكیل و بر همكاری و مشاركت كلیه دستگاه‌ها به ویژه اداره كل منابع طبیعی و آبخیزداری، جهاد كشاورزی و امور عشایری و همچنین اداره كل دامپزشكی مطابق با «سناریو مقابله با شیوع بیماری طاعون نشخواركنندگان كوچك» تاكید شد.

وی با بیان اینكه این بیماری مختص گونه‌های نشخواركنندگان كوچك است، افزود: گزارش‌ها حاكی از این است علاوه بر استان البرز، استان‌های همجوار نیز درگیر این بیماری شده‌اند و به جهت پیشگیری به موقع از شیوع بیماری، محیط بانان در حال انجام پایش‌های منطقه هستند و در حال حاضر میزان تلفات حیات وحش در این منطقه، بیش از پنج راس كل و بز بوده است.

مدیركل حفاظت محیط زیست استان البرز در ادامه در مورد اقدامات پیشگیرانه و كنترل‌كننده صورت گرفته و برای مقابله با این بیماری اظهاركرد: هم‌اكنون با همكاری مامورین یگان حفاظت منابع طبیعی در حال خروج دام از منطقه هستیم و اداره دامپزشكی نیز واكسیناسیون تكمیلی دام‌های منطقه را در اولویت قرار داده است.

حكیمی افزود: محیط بانان در منطقه در حال شناسایی مناطق آلوده، سوزاندن لاشه‌ها و امحای بهداشتی آن‌ها و همچنین ضد عفونی كردن آبشخور‌ها هستند.

مدیركل حفاظت محیط زیست استان البرز با اشاره به اینكه طاعون نشخواركنندگان كوچك یك بیماری ویروسی و خاصیت واگیری بالایی دارد، تاكید كرد: اگر شیوع بیماری در استان پیشگیری نشود به دلیل تردد دام‌های اهلی در منطقه و زمان خروج دام‌های عبوری، شاهد تلفات گسترده‌ای خواهیم بود كه به جهت پیشگیری از آن، هماهنگی‌های لازم به منظور خروج فوری دام‌ها از مناطق آلوده و جلوگیری از ورود دام‌های عبوری در دستور كار منابع طبیعی و محیط زیست قرار دارد.

وی با اشاره به اینكه كنترل این بیماری نسبت به سایر بیماری‌ها دشوارتر است، گفت: به علت جابجایی و گدار حیات وحش در زیستگاه‌ها و تردد آن‌ها حتی در مرز سایر استان‌ها، امكان انتقال و شیوع این بیماری در سایر استان‌ها نیز وجود دارد.

حكیمی در پایان با اشاره به اینكه حیات وحش جزء سرمایه‌های ملی كشور است و حفاظت از آن ضروری است، افزود: از تمامی دستگاه‌های مسئول درخواست داریم در جهت مهار و كنترل بیماری با محیط زیست همكاری كنند و از هیئت‌های ورزشی و كوهنوردی، دوستداران محیط زیست و حیات وحش و همچنین جوامع محلی تقاضا می‌شود به جهت جلوگیری از جابجایی حیات وحش و گسترش بیماری، بدون هماهنگی با اداره محیط زیست طالقان از ورود به منطقه آلوده خودداری كنند.

دسترسی سریع